7 sfaturi ca să mănânci sănatos

Un stil de viață sănătos implică o alimentație sănătoasă, echilibrată, la care se adaugă exercițiile fizice. Împreună rezultă o echipă îmbatabilă împotriva kilogramelor în plus, dar și împotriva factorilor dăunători externi. Pentru a mânca sănătos este nevoie doar să respecți câțiva pași simpli oferiti de diete-sanatoase.ro care vă vor ajută la îmbunătățirea sănătății, dar și la pierderea kilogramelor în plus.
Romania TV
11 ian. 2016, 09:27
7 sfaturi ca să mănânci sănatos

Sfaturi pentru a mânca sănătos

1. Bea 2 pahare de apă înainte de masă

Hidratarea este esențială pentru un stil de viață sănătos. Apa purifică și detoxifică organismul conferindu-i sațietate. Două pahare de apă înainte de micul dejun pregătesc organimsul pentru ingerarea alimentelor și se evită obezitatea. Acest procedeu se poate repeta înainte de orice masă sau gustare.

2. Începe să consumi fructe

Cheia unei diete sănătoase constă în consumul constant de fructe și legume. Recomandat este ca gustările dintre mese să fie fructe sau legume deoarece acestea dau organismului vitamine, fibre și minerale esențiale pentru întărirea sistemului imunitar și revigorarea organismului. În plus, ele facilitează digestia și pot ajuat la pierderea kilogramelor în plus.

3. Mănâncă încet

Potrivit unui studiu realizat de Spitalul General Laiko din Atena s-a demonstrat că dacă mănânci încet se secretă anumiți hormoni care conferă senzația de sațietate corpului. În schimb, dacă mănânci repede acești hormoni nu se eliberează și vor accentua senzația de foame crescând astfel riscul de îngrășare.

Citeşte şi  Cremă naturală pentru slăbit cu lămâie şi cafea. Topeşte kilogramele în plus!

4. Optează pentru alimentele organice

Efectele benefice ale nutrienților din toate produsele sunt aceleași, însă produsele organice au un mare avantaj, acela de a fi mai puțin contaminate de pesticide, după un studiu realizat de Universitatea Stanford. În plus, proprietățile sale organoleptice, adică mirosul și gustul sunt mai bune datorită metodelor de cultivare mai puțin invazive. Acesta este și motivul pentru care prețul lor este ceva mai mare decât al celorlalte.

5. Încearcă să consumi cantități mai mari de fibre din mai multe surse

Fibrele hrănesc, echilibrează și curăță organismul. Sunt recomandate aproximativ 25 grame de fibră pe zi, cantitate cam greu de obținut doar cu un fruct sau cu o salată pe zi. Din acest motiv este foarte important să combini și să consumi diferite alimente bogate în fibre, ca: cerealele, fructele, legumele, paste integrale etc.

6. Cină ușoară

Peste noapte, digestia este mai lentă și organimsul consumă mai puțină energie. O cină bogată peste noapte formează depozite sub formă de grăsime, și astfel
“șansele de îngrășare” sunt foarte mari. O cină indicată pentru a nu “câștiga” kilograme în plus poate fi constituită de o supă degresată, însoțită de un ou fiert, pește sau de două felii de brânză. Încercați să nu depășiți 500 de calorii la cină.

7. Înainte de culcare, ia o băutură ușoară

Studiile indică faptul că somnul ajută la prevenirea creșterii în greutate. Prin urmare, pentru un somn liniștit și odihnitor bea o cană de ceai de tei sau de mușețel, sau chiar o cană de lapte cald cu o lingură de cacao pură care te va ajută să dormi mai bine.

Și cum orice schimbare începe din interior, este indicată autodisciplina prin care se elimină tabieturile alimentare nesănătoase.

Spynews
Cum arată acum Daria, fosta iubită a lui Alex Bodi! Cu ea a înșelat-o pe Bianca Drăgușanu | FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce să nu-i faci câinelui pe timp de caniculă. Riști să-i provoci un șoc termic
Capital.ro
UE a dat ordin. BNR schimbă legea. Numai câte 10 persoane au voie!
Playtech.ro
OOPS! Anna Lesko, cu părțile INTIME la vedere. Fosta lui Irinel Columbeanu a arătat TOT
DailyBusiness
CRESC SAU NU TAXELE? Toți românii trebuie să știe asta
Adevarul
Imagini virale cu un sucevean care şi-a trasat, cu trafaletul, propria trecere de pietoni în faţa barului unde bea de obicei VIDEO
Spynews
Mama Cristinei Rotaru, atac dur la adresa lui Andrei Rotaru! Soacra concurentului de la Insula Iubirii l-a pus la punct: ”Nu cumva ești expirat?”
Spynews
Bianca Sârbu s-a tuns periuță! Motivul neașteptat al schimbării radicale | VIDEO
Evz.ro
Schimbare majoră pentru toți românii. Apare un nou CNP
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
Sorana Cîrstea este FURIOASĂ după câștigul lui David Popovici! Sportiva a decis să nu mai tacă și, dacă citești ce a spus
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
David Popovici, interviu de colecție după succesul de la Paris. Campionul olimpic le-a transmis un mesaj tinerilor din România: „Am făcut copilul din mine foarte fericit”
Capital.ro
Obligatoriu pentru proprietarii de terenuri, case sau mașini. S-a dat ordin: Trebuie să plătească!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
Al cui e al doilea ADN găsit sub unghiile doctoriței Gavril! Dezvăluiri șocante despre cazul care a zguduit România
substantial.ro
Hezbollah a lansat zeci de rachete în nordul Israelului ca răspuns la un atac israelian
MediaFlux
RUSIA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu NATO! Avertismentul EXPERȚILOR MILITARI
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?