Cele mai multe locuri disponibile sunt pentru persoanele cu studii medii, profesionale sau necalificate, 7.781 de locuri de muncă, în timp ce pentru studii superioare numărul scade de aproximativ 10 ori.
Cele mai multe locuri de muncă sunt disponibile în Cluj, 1433 de posturi, Bucureşti, 909 locuri de muncă şi Iaşi, unde se caută 656 angajaţi. Cele mai puţine locuri de muncă vacante se regăsesc ân Caraş Severin, doar 2 locuri, Mehedinţi, 3 locuri de muncă libere şi Sălaj 33 de posturi vacante.
La nivel naţional, pentru persoanele cu studii superioare sunt oferite 735 locuri de muncă, după cum urmează: ingineri şi subingineri: (inginer mecanic- 46, inginer de sistem software-25, inginer de producţie- 14 etc.), programator-91, asistent medical generalist-54, inspector asigurări-29, analist-18, consilier financiar-bancar- 17, director vânzări-12, consilier vânzări asigurări-10, consilier juridic-8 etc.
Pentru studii medii, profesionale şi lucrători necalificaţi sunt disponibile 7.781 locuri de muncă, printre care se regăsesc: 666 de locuri pentru confecţioneri-asamblori articole din textile, 653 operatori confecţioneri industriali îmbrăcăminte din ţesături, tricotaje, materiale sintetice, precum 635 de locuri pentru muncitori necalificaţi.
Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau de reşedinţă sau pot accesa adresa de internet http://lmv.anofm.ro/index_lmv.php, unde pot vizualiza locurile de muncă vacante oferite în fiecare judeţ, pe meserii, precum şi persoanele de contact cărora le pot solicita informaţii suplimentare.