1. Nu dormi suficient
Somnul nu inseamna doar odihna; in timp ce dormi in corp au loc o multime de alte procese, spre exemplu atunci organismul produce hormonul de crestere. Acesta joaca un rol important in mentinerea sanatatii muschilor si a oaselor. De asemenea, acest hormon influenteaza modul in care corpul colecteaza grasimea (in special in zona abdomenului) si raportul dintre colesterolul bun si cel rau. In plus, hormonul de crestere este esential pentru functionarea corespunzatoare a creierului. Daca nivelul sau in corp scade atunci te vei simti obosit, vei pierde din forta si rezistenta si te vei confrunta cu depresia. De vreme ce hormonul de crestere este secretat in primul rand in timpul somului, 7-8 ore de odihna in timpul noptii te va ajuta sa ramai in forma si sa ai un nivel energetic ridicat.
2. Ai o dieta dezechilibrata
Cati nu considera zaharul drept cea mai buna modalitate de a creste nivelul de energie? Adevarul este insa ca pe termen lung zaharul produce exact rezultatul contrar. Toate produsele care se termina in oaza precum glucoza, sucroza, maltoza te lasa fara energie. In plus, exista o multime de studii care arata ca mancarea de tip fast food iti incetineste metabolismul.
3. Nu bei suficienta apa
Multi oameni nu stiu cand epuizarea pe care o simt este rezultatul deshidratarii. Un pahar de apa ar putea fi ajutorul de care ai nevoie si nu zaharul (asa cum am scris mai sus). Bea suficienta apa incat sa nu-ti simti gura uscata de-a lungul unei zile. Si nu uita urmatoarea regula: urina ar trebui sa aiba culoarea galben deschis spre incolora. Daca este galben inchis sau mai stralucitoare inseamna ca este nevoie sa bei mai multa apa.