FILE NEGRE din istoria lumii, în IMAGINI CUTREMURĂTOARE: GENOCIDE SÂNGEROASE, dar NEMEDIATIZATE

Toată lumea a auzit de Holocaust, de gulag-uri sau de războiul din Kosovo, dar în istorie au fost mult mai multe crime de război, epurări etnice şi genocide, care nu au primit, însă, la fel de multă atenţie din partea comunităţii internaţionale.
Alina Costache
18 aug. 2013, 09:56
FILE NEGRE din istoria lumii, în IMAGINI CUTREMURĂTOARE: GENOCIDE SÂNGEROASE, dar NEMEDIATIZATE

Războiul din Paraguay: A ucis între 60% – 90% din populaţie, ceea ce îl face cel mai sângeros război din vremurile moderne

Războiul din Paraguay a inclus atât de multe atrocități și crime împotriva umanității încât ar fi inutil să fie menționată doar una, potrivit Oddee.com. Războiul, care este, de asemenea, cunoscut sub numele (în limba spaniolă) de „Guerra de la Triple Alianza”, și în Paraguay drept „Marele Război,” a durat șase ani. Războiul s-a desfăşurat între Paraguay, care a luptat pentru istoria și teritoriul său, împotriva Triplei Alianțe, formată din Argentina, Brazilia, Uruguay. Potrivit diferitelor surse oficiale și istorice, războiul a fost atât de brutal încât a dus la aproximativ 300.000 de decese în Paraguay, din cei 500.000 de locuitori. Potrivit multor istorici, raportul incredibil de mare al morţilor în timpul războiului a depășit 60% din totalul populației, în timp ce alte estimări spun că mortalitatea a fost de peste 90% din populația de dinainte de razboi. Într-un fel sau altul, acesta este, fără îndoială, războiul cel mai catastrofal din vremurile noastre și, statistic, unul dintre cele mai grave din toate timpurile.

Genocidul pontic: peste 350.000 de oameni ucişi pentru că erau greci

Genocidul pontic este unul dintre cele mai întunecate momente ale istoriei, nu numai pentru greci, ci, de asemenea, pentru omenire. Genocidul a șters din patria sa ancestrală și istorică Ponticul, o parte culturală vibrantă și unică a populației grecești, care s-a luptat pentru supraviețuirea sa timp de aproximativ 3.000 de ani. Se estimează ca aproximativ 353,000 de greci pontici au fost uciși în timpul genocidului, și aproximativ 1.100.000 creștini ortodocși greci din Asia Mică (Turcia de astăzi), au fost mutaţi în Grecia, în schimbul de populației din 1923, punând capăt, astfel, la mii de ani de civilizație Elenă în Asia Mică. Guvernul turc neagă încă acest genocid.

Genocidul armean: Turcii otomani lovesc din nou şi ucid peste 1 milion de oameni

Brutalitatea turcilor s-a extins şi asupra populaţiei armene, în cadrul unia dintre primele cazuri de genocid a secolului 20. În ciuda invaziilor și ocupațiilor repetate, mândria și identitatea culturală armeană nu a oscilat. Din păcate, acest lucru s-a încheiat brusc. Numărul morţilor a fost cu adevărat devastator, peste două milioane de armeni care trăiau în Turcia fiind eliminaţi din patria lor istorică, prin deportări forțate și masacre, între anii 1915-1918. În ciuda acurateții istorice și a faptelor incontestabile, genocidul armean a fost doar recent recunoscut oficial ca fiind o crimă de război împotriva umanității. Parlamentul European a votat să recunoască genocidul armean la 18 iunie 1987, în timp ce președintele american Clinton a emis un comunicat de presă în 24 aprilie 1994 pentru a comemora „imensa tragedie” care a lovit armenii în 1915.

Potrivit unor istorici, genocidul armean este foarte similar cu Holocaustul evreilor din foarte multe puncte de vedere.

Masacrul de la Katyn: o execuție în masă a 22.000 de polonezi

În martie 1940 Stalin a dat ordin să se execute prin tragere 25.700 polonezi. Unii ar putea lega masacrul de la Katyn cu Rusia, dar majoritatea ruşilor vor spune, probabil, că masacrul de la Katyn nu a fost nimic altceva decât o crimă stalinistă. Aceasta este doar una din numeroasele crime comise de către staliniști și bolșevici. Unii istorici cred că este absolut greșit să spunem că rușii și stalinismul sunt sinonime, la fel cum e greşit să afirmi că toți germanii au fost naziști. Milioane de ruși au murit luptând împotriva bolșevicilor în timpul războiului civil rus şi în timpul revoltelor țărănești, în urma colectivizării staliniste. Ei au fost împușcați, executați de CEKA, sau trimiși în lagăre de muncă din Siberia. Uniunea Sovietică nu este egală cu statul rus. Cu toate acestea, masacrul de la Katyn, considerat una dintre cele mai grave crime de război din această epocă sângeroasă (al doilea război mondial), a fost comis de către poliția secretă sovietică împotriva cetățenilor polonezi. În 1989, odată cu prăbușirea puterii sovietice, premierul Gorbaciov a recunoscut, în cele din urmă, că NKVD-ul sovietic a executat polonezi, și a confirmat alte două sit-uri de înmormântare similare cu cel de la Katyn.

Masacrul de Visegrád: Una dintre cele mai nemiloase campanii de purificare etnică

Războiul din Bosnia a fost un conflict armat internațional care a avut loc în Bosnia și Herțegovina între 1992 și 1995. Războiul a apărut ca urmare a destrămării Iugoslaviei și a implicat mai multe facțiuni, care au generat mai multe atrocități, printre care şi masacrele de la Visegrad.

Genocidul de la Visegrad nu a fost nimic altceva decât un mini-holocaust împotriva populației bosniace din municipalitatea Visegrad, în acele zile întunecate, în cadrul epurării etnice din estul Bosniei de către poliția sârbă și forțele militare. Se estimează că peste 3.000 de civili nevinovați au fost uciși în timpul masacrului, printre care mai mult de 600 de femei și aproape 120 de copii. Chiar dacă musulmanii reprezentau două-treimi din populaţia Visegradului înainte de război, acum doar câteva sute s-au întors la casele lor din orașul sărăcit şi monoton, situat la nord-est de Sarajevo și aproape de granița cu Serbia

Masacrul Marzabotto: Soldații naziști au executat 770 de civili italieni inocenţi

Al doilea război mondial este cel mai întunecat moment al omenirii, iar moștenirea sa este plină de masacre, atrocități și crime de război. Masacrul de Mazabotto se adaugă numeroaselor atrocitățile care au avut loc în acea epocă. Masacrul din Monte Solee, așa cum mai este el cunoscut, reprezintă o serie de masacre comise de trupele naziste în Italia, între 29 septembrie și 05 octombrie 1944, în municipiile Marzabotto. Povestea Masacrului din Marzabotto începe pe 8 septembrie 1943. Când Italia a rupt alianța cu Germania lui Hitler, prietenii au devenit dușmani de la o zi la alta, forțele germane din țară devenind ocupanți, lăsând în urmă o dâră de devastare în retragere lor din nord.

Ceea ce face masacrul cu atât mai crud este că toate victimele sale erau civili. Se estimeaza ca aproximativ 770 de persoane erau civili nevinovați și nu soldați înarmați, ceea ce reprezintă principalul motiv pentru care mulţi îl consideră a fi cel mai grav masacru al civililor comis de către Waffen SS în Europa de Vest, în timpul războiului.

Violul Belgiei: Nu este genul de viol pe care îl aveți în minte

„Violul Belgiei” se referă la destructurarea coordonată a orașelor și satelor, deportarea la scară mică a cetățenilor, precum și la crimele multiple împotriva civililor din Belgia și, pe o scară mai mică, în partea ocupată a Franței.

„Violul”, un cuvânt care nu a avea conotație sexuală în acele zile, a fost realizat de către soldații germani în primele două luni ale Primului Război Mondial, august și septembrie. Acesta a fost cauzat de o teamă irațională a întregii armate germane faţă de francezii „Tireurs”. „Franc-Tireur” este un cuvânt francez care descrie un civil care se înarmează și luptă alături de armată, de multe ori în apărarea unei regiuni sau a unui oraș. Teama irațională a armatei germane a fost motivul pentru care 6.000 de belgieni au fost uciși, iar 25.000 de case au fost distruse. Încă o dată, în acest caz, numerele arată modul în care oamenii pot fi nemiloși și brutali în numele naționalismului.

Masacrul de Damour: Crime în numele lui Allah

Masacrul de la Damour reprezintă represaliile împotriva creștinilor pentru concedierea lui Quarantina la 18 ian. Damour, un oraș creștin de pe șoseaua principală la sud de Beirut, a fost atacat de către unitățile Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei. O parte din populația sa a fost ucisă în luptă sau masacrată după aceea, iar restul a fost nevoită să fugă. Între 300 și 600 de civili au murit. Numărul de persoane decedate nu este foarte mare, dar ce este șocant la acest masacru este brutalitatea și fanatismul pe care religia le poate provoca. Acesta este doar un alt exemplu din sutele din istorie.

Potrivit unui martor ocular, atacul a avut loc din munţi. „A fost o apocalipsă”, spune Mansour Labaky, un preot creștin care a supraviețuit masacrului de la Damour. „Veneau, mii și mii, strigând „Allahu Akbar! Să-i atacăm pentru arabi, să-i oferim un holocaust lui Mohammad!”. Și ei au ucis tot din calea lor, bărbați, femei și copii”.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Cum se spune corect: “viruși” sau “virusuri”? Confuzia pe care o fac mulți români
Capital.ro
Dispar banii cash. Capcana de care oamenii n-au fost conștienți. Băncile dau banii înapoi
Playtech.ro
Două eleve din România au obținut 2 medalii de argint și 2 de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2024
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Avertisment pentru utilizatorii de iPhone și Android. Riscuri mari la încărcarea prin USB
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Autonomie în Ținutul Secuiesc! S-a aflat marele plan al maghiarilor: Îi vindeți pe români
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Primele decese din lume cauzate de virusul Oropouche înregistrate în Brazilia
MediaFlux
BANI în plus la PENSIE. Pensionarii care vor beneficia de 2 MAJORĂRI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!