Cursuri suspendate în 75 de şcoli din Bucureşti din cauza gripei

Cursurile au fost suspendate, vineri, în nu mai puţin de 75 de şcoli din Bucureşti din cauza gripei. În cinci dintre aceste unităţi de învăţământ, orele au fost suspendate integral pentru ca echipe de specialişti să efectueze dezinfecţia, informează Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.
Romania TV
07 feb. 2020, 08:04
Cursuri suspendate în 75 de şcoli din Bucureşti din cauza gripei

Un număr de 75 unităţi de învăţământ din Bucureşti au vineri activitatea suspendată parţial, la unele clase sau grupe, din cauza gripei, iar cinci şcoli au activitatea suspendată integral pentru dezinfecţie.

Potrivit Agerpres, cursurile se suspendă în situaţia în care sunt cel puţin trei copii cu gripă într-o clasă sau grupă, iar cazurile sunt confirmate medical.

Trei școli din București au cursurile suspendate până vineri, din cauza numărului mare de copii diagnosticați cu gripă, a anunţat Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București în cadrul comandamentului de iarnă de la Primăria Capitalei.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, joi, în cadrul Comandamentului de iarnă de la sediul primăriei, că numărul copiilor bolnavi de gripă în Bucureşti a depăşit 4.600.

Ce măsuri ia Ministerul Educaţiei pentru a preveni răspândirea gripei în şcoli

Ministerul Educației a transmis inspectoratelor școlare județene şi Inspectoratului Școlar al Municipiului București o notă cu măsurile obligatorii pe care unitățile de învățământ trebuie să le aplice pentru prevenirea îmbolnăvirilor în colectivitățile de preșcolari și elevi.

Conform notei, unitățile de învățământ trebuie să se asigure de următoarele:

1. Realizarea zilnică a triajului elevilor de către personalul medical din unitățile de învățământ la începutul fiecărui schimb.

2. În cazul apariției de minimum trei cazuri de gripă confirmate într-o clasă de elevi/grupă de copii, cursurile clasei/grupei respective se vor suspenda. Focarul va fi raportat și Direcției Județene de Sănătate Publică/Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București.

3. În cazul absenței timp de trei zile, consecutiv, a peste 20% dintre elevii unei unități de învățământ din cauza gripei confirmate, cursurile unității de învățământ se vor suspenda.

4. Realizarea dezinfecției unității de învățământ.

5. Pentru clasele/grupele unde vor fi suspendate cursurile, obligatoriu se va realiza dezinfecția spațiilor de învățământ.

6. Pentru toți copiii și elevii se vor asigura toate condițiile pentru respectarea normelor de igienă, mai ales în timpul pauzei de masă. Se vor asigura obligatoriu apă și săpun în unitățile de învățământ, iar cadrele didactice se vor asigura de respectarea măsurilor de igienă personală și colectivă:

  • Spălarea pe mâini ori de câte ori este cazul (înainte și după masă, după folosirea toaletei, la venirea acasă etc.)
  • Spălarea sub jet puternic de apă a fructelor și legumelor
  • Consumul de apă doar din surse sigure/autorizate

7. Amânarea, pe cât posibil, a manifestărilor sportive, culturale etc., pentru a preveni aglomerarea și pentru limitarea transmiterii infecțiilor respiratorii.

8. Revenirea în colectivitate a copiilor se va realiza obligatoriu cu adeverință medicală.

Totodată, Ministerul Educației și Cercetării recomandă o colaborare strânsă între cadrele didactice și părinți în vederea identificării din timp a semnelor de îmbolnăvire și adoptării măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor în colectivitate. Unitățile de învățământ și inspectoratele școlare județene/Inspectoratul Școlar al Municipiului București vor colabora îndeaproape cu personalul din cadrul Direcțiilor Județene de Sănătate Publică/direcției de profil a Municipiului București, în vederea limitării îmbolnăvirilor în rândul colectivității școlare.

Citeşte şi: ŞCOLI ÎNCHISE în Bucureşti din cauza gripei

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cele două orașe din România care nu se suferă între ele sub nicio formă. Rivalitatea lor a ajuns să fie studiată
Capital.ro
Ungaria e blocată. Viktor Orban a dat ordinul peste graniță. Este oficial
Playtech.ro
Doamne cum arăta înainte ispita Diandra înainte de operațiile estetice. Imagini șoc, pe care le-ar vrea șterse de pe internet
DailyBusiness
RECORD PENTRU AUR. A atins cel mai mare nivel din istorie
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
V-ați încheiat nasturii, dar nu ați știut asta. Marea diferență între bărbați și femei
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Dansul mirilor de la nunta lui Andrei și a Cristinei Rotaru. Fanii și-au făcut cruce când au văzut! VIDEO
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Serviciul militar se reintroduce din ianuarie 2025. Vor fi recrutați bărbații de peste 18 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Recorduri de Temperaturi doborâte: Schimbările Climatice afectează Din Ce în Ce Mai Multe Zone ale Lumii
MediaFlux
A ÎNCEPUT DISTRIBUIREA PENSIILOR MAJORATE! Vine POȘTAȘUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...