Potrivit unui comunicat al ASF, instituţia a demarat o nouă etapă în procesul de evaluare a personalului rezultat prin comasarea fostelor CNVM, CSSPP şi CSA şi a lansat o licitaţie publică, prin publicare în sistemul SEAP şi în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, pentru achiziţia de servicii de consultanţă în domeniul evaluării de personal şi analiză organizaţională, informează Agerpres.
„Scopul acestei licitaţii este identificarea modalităţilor de optimizare şi eficientizare a structurii organizaţionale a ASF şi evaluarea de către un consultant independent a peste 200 de persoane cu funcţie de conducere din cadrul ASF, personal rezultat din comasarea fostelor entităţi CSA, CNVM şi CSSPP şi preluat integral la momentul înfiinţării Autorităţii de Supraveghere Financiară. În urma licitaţiei, compania desemnată câştigătoare va evalua personalul de conducere din cadrul ASF, iar în termen de două luni de la evaluare va fi elaborat un plan de acţiune pentru eficientizarea ASF, în vederea optimizării procesului bugetar. În urma evaluării şi a planului de măsuri, ASF va proceda la confirmarea sau disponibilizarea unei părţi din personalul evaluat”, se spune în comunicat.
La data de 31 august 2013, ASF avea 597 de angajaţi, în scădere cu 30 de persoane faţă de luna precedentă. Cifra reflectă fluxuri în dublu sens, întrucât, pe lângă disponibilizări, anumite recrutări au fost generate de înfiinţarea unor servicii obligatorii pentru toate instituţiile cu mai mult de 500 de angajaţi (Serviciul de sănătate şi securitate a muncii, Serviciul de protecţie a informaţiilor clasificate), dar şi o Direcţie de supraveghere integrată şi o Direcţie de analiză, studii şi publicaţii.
Valoarea maximală a contractului de consultanţă este estimată la 540.000 de lei.