Transalpina va rămâne închisă până în primăvara 2014, până atunci turiştii fiind sfătuiţi să nu încalce restricţia impusă de autorităţi.
„Am montat parapeţi de blocare a accesului pe Transalpina pentru că vremea s-a răcit, a căzut lapoviţă, iar noaptea se formează polei. Traficul este blocat cu aceşti parapeţi şi avem şi un om acolo, în permanenţă, care să se asigure că şoferii nu încalcă regulile. Cu siguranţă vor mai exista persoane care vor să rişte, dar îi sfătuim pe toţi să aştepte venirea primăverii, abia atunci vor putea circula pe Translapina fără să fie în pericol”, a precizat Ion Tudor.
Şeful Serviciului de Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu a explicat că, din cauza temperaturilor care au scăzut foarte mult în zonă, ploile s-au transformat în lapoviţă şi zăpadă, iar Transalpina a devenit o rută riscantă.
„Toate ploile care au căzut în ultima perioadă e clar că, la peste 2.000 de metri, s-au transformat în lapoviţă şi ninsoare. Există un strat de zăpadă de câţiva centimetri, care poate să fie mult mai mare după cantităţile căzute în timpul nopţii, iar cei care merg în zonă, dacă nu sunt pregătiţi cu maşini de teren şi cu cauciucuri de iarnă, pot avea probleme în înaintarea pe Transalpina. Şoseaua este închisă în acest moment, nu este voie să se depăşească limita staţiunii Rânca, iar cei care se aventurează la peste 2.000 metri, cred că nu au şansa să treacă mai departe, dincolo de munte”, a declarat, marţi, Sabin Cornoiu.