PROGNOZA METEO pe două săptămâni: Avem parte de o toamnă plăcută, cu ploi puţine

Vremea din următoarele două săptămâni va schimba foaia, astfel ne vom bucura de o toamnă plăcută şi călduroasă. Prognoza meteo emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie pentru perioada 7-20 octombrie prevede ploi slabe cantitativ abia după a doua jumătate a lunii octombrie.
Iulian Tudor
07 oct. 2013, 09:22
PROGNOZA METEO pe două săptămâni: Avem parte de o toamnă plăcută, cu ploi puţine

În Banat, în perioada 7-11 octombrie, temperaturile se vor menţine în mediile normale pentru această perioadă, respectiv 19, 20 de grade, iar în timpul nopţii mercurul din termometre va urca până la 11 grade. Din 13 octombrie temperaturile vor scădea uşor şi treptat, spre valori medii de 14 grade ziua şi 5 grade noaptea, rămânând apropiate de norme până la sfârşitul celor două săptămâni de prognoză.

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în jurul datei de 10 octombrie şi, din nou, după 14…15 octombrie.

Citeşte şi PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Crişana: În primele zile vremea se va încălzi, astfel încât în 11 – 12 octombrie va deveni relativ caldă pentru această perioadă a anului, cu medii ale maximelor diurne în jurul a 22 de grade şi ale minimelor nocturne de aproximativ 10 grade. Ulterior, un proces de răcire treptată va readuce regimul termic la valori apropiate de cele normale climatologic, de 14 grade ziua şi 4…5 grade noaptea, până spre ultimele zile ale intervalului de prognoză.
 
După 15 octombrie va creşte probabilitatea de ploi, dar, pe arii restrânse, acestea se vor semnala şi în jurul datei de 10 octombrie.

În Transilvania, intervalul 7 – 12 octombrie va fi caracterizat de un proces de încălzire treptată, care va determina atingerea unor medii regionale de 21 de grade la valorile maxime şi de 8..9 grade la cele minime, vremea devenind caldă pentru debutul celei de-a doua decade a lunii octombrie. Ulterior, până la sfârşitul perioadei de prognoză, regimul termic va marca o scădere uşoară şi constantă, revenind la normal, respectiv medii de 2 grade Celsius la valorile minime nocturne şi aproximativ 12 grade la cele maxime diurne.

Probabilitatea de precipitaţii va creşte după data de 14 octombrie, dar ploile vor fi slabe cantitativ şi pe arii destul de restrânse.

Maramureş: În primele zile, temperaturile maxime se vor menţine în jurul mediilor multianuale ale perioadei, de aproximativ 18, 19 grade. Pe data de 11 octombrie valorile termice vor marca o creştere de 2, 3 grade, vremea devenind uşor mai caldă decât în mod obişnuit, apoi vor scădea uşor şi treptat, spre 12 grade ziua şi 4 grade noaptea, în medie, spre sfârşitul intervalului de două săptămâni.

Ploi slabe cantitativ se vor semnala, trecător, după data de 10 octombrie.

În Moldova, vremea va continua să se încălzească în primele zile, atingând o valoare medie regională de 18 grade în jurul datei de 11 octombrie, după care se va răci uşor şi treptat, ajungând în jurul a 12 grade la sfârşitul intervalului de prognoză. Minimele nocturne vor avea o evoluţie asemănătoare, cu valori de cel mult 10 grade pe 12 octombrie, apoi în scădere, spre 4 grade în data de 20 octombrie.

Ploile vor fi de interes la nivel local, în jurul datei de 10 octombrie şi, din nou, după 15 octombrie, dar vor fi în general slabe cantitativ.

În Dobrogea, în intervalul 7…12 octombrie vremea se va încălzi, iar mediile termice vor creşte de la 15 la 20 de grade ziua, şi de la 5 la 13 grade noaptea. Începând din 13 octombrie va avea loc un proces de răcire uşoară şi treptată, astfel încât la sfârşitul intervalului de prognoză se vor înregistra valori maxime în jurul a 14 grade şi minime de 7…8 grade, normale pentru finalul celei de-a doua decade a lunii octombrie.

Probabilitatea pentru ploi slabe, pe arii restrânse, va fi mai mare pe 9-10 octombrie şi se va menţine foarte redusă în celelalte zile ale intervalului de prognoză.

Muntenia: Vremea va continua să se încălzească până pe 11-12 octombrie, când se vor atinge medii de 22 de grade ale maximelor diurne şi de 11 grade ale minimielor nocturne, valori cu aproximativ 5 grade mai ridicate decât cele de la începutul intervalului de prognoză.

Între 13 şi 20 octombrie, vremea se va răci uşor de la o zi la alta, iar în ultima zi se vor înregistra maxime de 14 grade şi minime de 5 grade, apropiate de normele climatologice ale perioadei.

Vor fi ploi slabe cantitativ şi restrânse ca arie, în jurul datei de 10 octombrie şi, din nou, după 16 octombrie.

Oltenia: În primele zile ale intervalului de prognoză regimul termic diurn se va menţine relativ constant, la valori de aproximativ 17…18 grade Celsius, iar pe 11-12 octombrie va marca o creştere de 2..3 grade. Temperaturile minime vor creşte uşor şi treptat, de la o medie regională de 3 grade în prima zi, până la 11 grade pe 12 octombrie. După această dată, mediile termice, atât diurne cât şi nocturne, vor marca o uşoară scădere de la o zi la alta, urmând a se înregistra valori de 14 grade şi, respectiv, 4 grade în ultima zi a perioadei de prognoză.

Ploi, în general slabe cantitativ, se vor semnala în jurul datei de 9 octombrie şi, din nou, trecător, după data de 12 octombrie.

La munte, în săptămână 7-13 octombrie, regimul termic mediu diurn se va menţine constant la valori de 12…13 grade, în timp ce temperaturile nocturne vor fi în creştere treptată de la o medie de aproximativ 1 grad în prima zi, până la 6 grade în jurul datei de 12 octombrie, când vremea va fi relativ caldă pentru această perioadă a anului. După această dată, atât ziua, cât şi noaptea, mediile termice vor fi în scădere uşoară de la o zi la alta, iar la sfârşitul intervalului de prognoză se vor înregistra maxime de aproximativ 6 grade şi minime de 0 grade, în medie.

După data de 10 octombrie, trecător, vor fi precipitaţii slabe, pe arii restrânse. Vor predomina ploile, dar la altitudini de peste 1700 de metri, spre sfârşitul intervalului de prognoză, pot fi şi lapoviţe sau ninsori.

DailyBusiness
România evită recesiunea în 2025, dar stă pe un butoi cu pulbere economic. Adrian Vasilescu (BNR): Trebuie să stăpânim inflația!
Spynews
A început Săptămâna Patimilor. Tradiții și obiceiuri pentru fiecare zi înainte de Paște
Bzi.ro
Cât costă un tort pentru Paște în cofetăria Gabrielei Cristea: Fanii și-au pus mâinile în cap!
Fanatik.ro
Greșeala pe care o fac românii când își pun parola la conturile de Facebook, TikTok sau Instagram. Așa îți pot fi furate datele de pe toate platformele
Capital.ro
Statul ia bani de la cetățeni. Românii achită minim 5.000 de lei. Decizia care se aplică în toată țara
Playtech.ro
Carnea mai sănătoasă decât cea de pui, de curcan, miel sau de vită. E perfectă pentru masa de Paşte
DailyBusiness
Revoltă la ANL: Angajații acuză sabotaj guvernamental și cer stoparea reorganizării care lasă zeci de oameni pe drumuri!
Adevarul
Țara care ne poate salva de tarifele lui Trump. Economist: „Are o piață enormă, este o țară în curs de dezvoltare”
wowbiz.ro
Armin Nicoară răspunde declarațiilor făcute de Georgiana Lobonț! Artistul a spus public ce a făcut nașa lui după ce el și Claudia Puican au devenit părinți? Nimeni nu se aștepta la asta
Spynews
Alexia Eram a plecat în vacanță! Ce destinație europeană a ales influencerița / FOTO
Spynews
Cât de mare a crescut fiul cel mic al lui Adrian Mutu. Tiago a împlinit 8 ani / FOTO
Evz.ro
Luna Plină Roz lovește din plin, în aprilie. Doar trei zodii scapă de influențele negative
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Cătălina Ponor s-a transformat dintr-o gimnastă eroină într-o mamă gospodină. La 37 de ani, marea campioană s-a dedicat familiei
kanald.ro
Un pensionar a dat în judecată Casa de Pensii după ce a primit o pensie mai mică: „Mi-au trecut cu vreo 4 ani mai puțin”
Cancan.ro
Dalida din Las Fierbinți a băut până nu a mai știut de ea. Și Scărlătescu s-a făcut PRAF
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Schimbare pentru șoferii cu permis categoria B. Ce vehicule vor putea conduce după 24 de ani. Se schimbă legea
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Jordan Chiles, rivala Anei Bărbosu, a arătat poate prea mult într-un costum de baie
stirilekanald.ro
Polițista de penitenciar, relații amoroase cu un deținut în celulă VIDEO
2025: Ștergătoarele ridicate în parcare: Este infracțiune? Când se face dosar penal pentru ridicarea ștergătorului?
MediaFlux
Taxa pe câine, în România: De ce trebuie să plătească și cei care nu au animale
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Românii care stau la bloc riscă procese și executări silite dacă nu respectă această regulă