Fostul primar al Hunedoarei, Ovidiu Hada, aşteaptă să fie transferat la penitenciar

Fostul primar al municipiului Hunedoara, Ovidiu Hada, fostul viceprimar Robert Dan şi alţi doi funcţionari ai primăriei, condamnaţi vineri la pedepse cu închisoarea într-un dosar de corupţie, se aflau luni dimineaţa în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), urmând să fie transferaţi în sistemul penitenciar.
Iulian Tudor
07 oct. 2013, 10:14
Fostul primar al Hunedoarei, Ovidiu Hada, aşteaptă să fie transferat la penitenciar

„Cele patru mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, emise vineri de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, au fost puse în aplicare de poliţiştii hunedoreni, persoanele condamnate fiind încarcerate în arestul IPJ Hunedoara. Cele patru persoane vor fi transferate în sistemul penitenciar”, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, inspector principal Bogdan Niţu.

Fostul primar al municipiului Hunedoara, Ovidiu Marius Hada, a fost condamnat definitiv, vineri, de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la cinci ani de închisoare, cu executare, pentru infracţiuni de corupţie, în legătură cu încheierea în mod nelegal a unor achiziţii publice.

În acelaşi dosar, fostul viceprimar al municipiului Hunedoara, Nicolae Robert Dan, a primit trei ani de închisoare, cu executare.

De asemenea, Daniela Arieta Căpâlnă, care a condus Serviciul buget-contabilitate din Primărie, a fost condamnată la trei ani de închisoare, iar Ioan Ţiplea, fost angajat al Compartimentului de Achiziţii Publice, va executa cinci ani de închisoare.

Instanţa supremă le-a respins recursurile celor patru inculpaţi şi a menţinut sentinţa dată de Curtea de Apel Alba Iulia în urmă cu un an, pe 3 octombrie 2012.

Cei patru au fost trimişi în judecată de procurorii DNA în luna iunie 2011, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi complicitate la infracţiunile de conflict de interese.

Procurorii susţin că, în anul 2009, Primăria Municipiului Hunedoara a încheiat cinci contracte de achiziţii publice, în principal servicii de consultanţă şi închiriere de utilaje, de la SC Aris Mondo Consulting SRL, firmă controlată de către Ioan Ţiplea. Prejudiciul calculat se ridică la circa 41.000 de euro.

Cei patru condamnaţi mai au pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia un alt dosar, în care au fost trimişi în judecată de procurorii DNA pentru fapte similare.

Spynews
Antonia și Cristian Marinescu de la Mireasa, sezonul 9, au aniversat trei luni de relație. Tânăra, mesaj emoționant pentru iubitul ei din afara competiției / FOTO
Bzi.ro
Ileana Stana-Ionescu va fi incinerată pentru că „nu mai sunt locuri”! „Este o barbarie să o incinerezi!”
Fanatik.ro
Motivul pentru care casele din Japonia, China sau Coreea de Sud au acoperișuri curbate. Puțini s-ar fi gândit la asta
Capital.ro
Legea îi obligă pe toți proprietarii de teren din România. Amendă 6.000 de lei dacă nu dispare imediat
Impact.ro
Delia, poze de INFARCT! Și-a etalat posteriorul OBRAZNIC pe internet, s-a văzut TOT
DailyBusiness
Românii vor pierde încă 500 de lei! Anunțul oficial
Adevarul
EXCLUSIV. Jack Rakove, expert la Stanford, laureat al Premiului Pulitzer: „Donald Trump poate fi comparat clar cu Ceaușescu”
Spynews
Știrile Antena Stars. Alina Eremia, incident neașteptat pe scena de la Neversea. Ce a pățit artista când se afla în fața publicului: „Simțeam adrenalina” / VIDEO
Spynews
Mira și Levi Elekes, vacanță de lux în Santorini! Cum arată locul fabulos în care s-au cazat: ”E ireal de frumos” / VIDEO
Evz.ro
Veste năucitoare pentru proprietarii de câini. Au la dispoziție 30 de zile
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
wowbiz.ro
Vlăduța Lupău și Adi Rus au devenit părinți pentru a doua oară! Prima imagine cu bebelușul. Cei doi au ales un nume biblic, cu totul special
Cancan.ro
Cel mai ghinionist elev din România la Bacalaureat 2024 este din Aiud. Ireal cu ce note a picat
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
România se află sub cod galben de caniculă: Meteorologii ANM anunță temperaturi de 40 de grade Celsius la umbră. Care este prognoza meteo pentru ziua de marți
Capital.ro
OBLIGATORIU pentru proprietarii de câini din România. Au termen 30 de zile să intre în legalitate
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini fierbinți cu Aza Gabriela, iubita lui Horațiu Moldovan, în costum de baie!
stirilekanald.ro
VIDEO Edu.ro Rezultate BAC 2024: S-au afișat notele. Scrie codul tău și află ce medii ai obținut
substantial.ro
Summitul NATO de la Washington: Ucraina în prim-plan și măsuri suplimentare de apărare
MediaFlux
Se DĂ PERMISUL ÎNAPOI dacă ANALIZELE NU sunt GATA în 72 de ore
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!