Şeful Poliţiei Dej, urmărit penal pentru derularea de activităţi incompatibile cu funcţia sa

Şeful Poliţiei Dej, Aurel Mureşan, este urmărit penal de procurorii DNA, care îl acuză că atât direct, cât şi prin intermediari, a derulat afaceri incompatibile cu funcţia, prin firme care se ocupă de salubrizare, încheind contracte cu primării, sau de administrarea unei ferme şi a unor lacuri.
Romania TV
09 oct. 2013, 14:27
Şeful Poliţiei Dej, urmărit penal pentru derularea de activităţi incompatibile cu funcţia sa

Conform unui comunicat transmis, miercuri, de DNA, şeful Poliţiei Dej, Aurel Alexandru Mureşan este urmărit penal de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie-Serviciul teritorial Cluj, „pentru efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia pe care o îndeplineşte, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau foloase necuvenite”.

Din rezoluţia de începere a urmăririi penale întocmite de procurori s-a stabilit că Aurel Alexandru Mureşan s-a implicat în mod constant, atât direct, cât şi prin intermediari, în activitatea comercială a mai multor societăţi, de a căror administrare se ocupă de fapt, atât prin derularea activităţilor curente, cât şi prin protejarea intereselor acelor societăţi prin folosirea abuzivă a funcţiei ocupate.

„Astfel, în cursul anului 2008, societatea deţinută de învinuit prin intermediar a încheiat cu primăria unei comune învecinate municipiului Dej un contract având ca obiect servicii de salubrizare menajeră. Deşi societatea nu a respectat obligaţiile contractuale, datorită intervenţiilor făcute de învinuitul Aurel Alexandru Mureşan, colaborarea dintre cele două părţi a fost menţinută și în anul 2010, prin încheierea unui nou contract. Datele cauzei relevă că similar, urmare a intervenţiilor învinuitului, au fost încheiate contracte de prestare a serviciilor de salubrizare şi cu primăriile altor opt comune învecinate”, se arată în documentul citat.

De asemenea, printr-o altă societate pe care o deţine prin intermediari, Mureşan a înfiinţat şi dezvoltat o fermă de animale la care se ocupă zilnic de activităţi, angajări de personal, plata salariilor, reparaţii utilaje, achiziţii şi vânzări.

„Pentru a obţine avantaje materiale pentru societatea respectivă, învinuitul foloseşte inclusiv instituţia pe care o conduce, punând presiune asupra unor persoane prin deschiderea de dosare penale pe numele acestora”, se mai arată în comunicat.

Conform sursei citate, la o altă societate pe care o deţine prin intermediar, având ca obiect de activitate exploatarea a două lacuri de pescuit sportiv, Mureşan se ocupă de activităţi de administrare nemijlocită, cum ar fi: angajare personal, plăţi salarii, comenzi marfă, achiziţii de peşte pentru popularea lacurilor, încasări.

Potrivit sursei citate, lui Aurel Mureşan i-au fost aduse la cunoştinţă acuzaţiile. Şeful Poliţiei Dej, Aurel Mureşan, a fost audiat, marţi, la sediul DNA Cluj, iar la plecare s-a declarat nevinovat.

„Nu sunt vinovat de nimic, nu sunt cercetat. Am fost la DNA în legătură cu nişte dosare care se află în lucru la Poliţia municipiului Dej, nu pot spune mai multe, nu sunt cercetări. Dar nu sunt cercetat de nimic, am fost la DNA în nişte legătură cu nişte probleme de serviciu, nu ştiu nimic despre alţi poliţişti de la Dej”, afirma Mureşan.

Procurorii DNA Cluj au audiat şi alţi poliţişti de la Dej, dar nu au stabilit încă participaţia acestora, respectiv dacă vor fi învinuiţi sau vor rămâne martori în dosar.

Anterior, surse din rândul anchetatorilor declarau corespondentului MEDIAFAX că procurorii DNA Cluj au făcut, marţi, percheziţii, atât la sediul Poliţiei Dej, cât şi la locuinţele unor poliţişti, într-un dosar în care este începută urmărirea penală pentru fapte de corupţie împotriva lui Aurel Mureşan.

Aurel Mureşan este comandant al Poliţiei Dej din ianuarie 2010. În ultima sa declaraţie de interese, postată în luna mai, Mureşan nu a completat nicio rubrică.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Anunțul momentului pentru toți clienții Digi RCS RDS, Vodafone și Orange. A devenit obligatoriu în România
Capital.ro
Se TAIE ajutoarele. Statul nu mai plătește niciun ban. Nu poți refuza scrisoarea
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
Românii care merg în Grecia, sfaturi de aur. Cum să nu risipească banii
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
VERDICT BĂSESCU. Nimeni nu credea că vom trăi momentul: N-a picat din cer
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Bărbat din Iași cercetat pentru muncă forțată a trei persoane cu dizabilități
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'