1. Obsesia femeilor cu cizmele de culoarea caramelului este genetică
Gena care permite oamenilor să perceapă culoare roşie poate fi găsită doar în cromozomul X şi de aceea, în general, bărbaţilor le este dată abilitatea de a distinge între roşu şi verde. Însă cercetătorii au descoperit, recent, că o combinaţie între o gena normală a cromozomului X şi o gena mutantă, care se întâlneşte la aproximativ 40% dintre femei creşte abilitatea acestora de a distinge o gama mai mare de culori în gama roşu-portocaliu.
2. Femeile sunt construite pentru a plânge
Femeile plâng în medie de 5,3 ori pe lună, bărbaţii de 1,4 ori pe lună. Potrivit cercetărilor există anumiţi factori biologici care determină femeile să izbucnească în lacrimi. La nivel celular, glandele care au legătură cu plânsul sunt diferite, din punct de vedere anatomic, de ale bărbaţilor (sunt mai mari). Tocmai de aceea femeilor li se umezesc ochii mult mai uşor. De asemenea, hormonul prolactină, care are un rol în lactaţie, reglează şi dezvoltarea acestor glande şi ajută la producţia de lacrimi. Până la 18 ani nivelul prolactinei din organism este cu 50-60% mai mare decât în corpul bărbaţilor.
3. Durerea la femei este mai intensă decât la bărbaţi
Un studiu a descoperit că atunci când femeile şi bărbaţii suferă de aceleaşi probleme de sănătate, cancer, probleme cu spatele, infecţii, femeile se plâng mai mult. Cercetătorii de la Universitatea Stanford au ajuns la concluzia că femeile simt durerea mai intens decât bărbaţii, iar una dintre explicaţii ar putea avea legătură cu hormonii. Potrivit unor cercetări, un nivel ridicat de estrogen poate determina creierul să elibereze substanţe analgezice. Însă când femeile au un nivel scăzut de estrogen, din cauza menstruaţiei sau după o naştere vor resimţi mai intens durerea fizică, indiferent de cauza acesteia.
Citeşte continuarea pe http://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/frumusete-si-stil/5-lucruri-pe-care-nu-le-stii-despre-femei/#ixzz2hd9zXJg7
Citeşte şi Câte femei îşi iartă iubiţii infideli şi de ce fac asta