Un bărbat înarmat cu un cuţit a încercat să intre în Palatul Reginei Elisabeta a II-a GALERIE FOTO

Un bărbat care avea asupra lui un cuţit a fost arestat luni în timp ce încerca să pătrundă în Palatul Buckingham, reşedinţa Reginei Elisabeta a II-a, anunţă autorităţile britanice. 
Sânziana Stancu
14 oct. 2013, 15:33
Un bărbat înarmat cu un cuţit a încercat să intre în Palatul Reginei Elisabeta a II-a GALERIE FOTO

Un intrus înarmat cu un cuţit a încercat luni, în jurul orei 11:30, să intre în Palatul Buckingham – reşedinţa reginei Marii Britanii, Elisabeta a II-a. Bărbatul, în vârstă de 44 de ani, a fost prins şi arestat, potrivit Scotland Yard-ului, citat de Daily Mail.

Bărbatul a încercat să se strecoare prin aripa de nord a palatului, pe uşa principală de acces în această parte a clădirii, dar a fost prins imediat de poliţişti. „În momentul percheziţiei, asupra bărbatului a fost găsit un cuţit”, a precizat poliţia, adăugând că suspectul a fost arestat pentru „deţinerea unei arme periculoase„. El este anchetat de poliţia britanică.

Regina Elisabeta a II-a nu se afla în Palat în momentul incidentului care a survenit după aproximativ o lună de la un altul, când DJ Victor Miller, în vârstă de 37 de ani, a fost găsit într-o zonă deschisă publicului în mod obişnuit în timpul zilei, după ce escaladase gardul palatului. Miller furase şi unele obiecte din acel salon. El a fost arestat şi internat într-un spital de boli nervoase pe o perioadă de 28 de zile.

Incidente asemănătoare în care a fost implicată, de-a lungul vremii, familia regală

Incidentul de luni, de la Buckingham, i-a reamintit presei britanice de o serie de incidente asemănătoare petrecute de-a lungul anilor şi care au implicat securitatea familiei regale britanice.

– După acest incident, gărzile de securitate ale reginei au „suflat şi în iaurt”, dar un alt incident penibil avea să se întâmple din cauza „vigilenţei” excesive a gardienilor palatului, care căzuseră în extrema cealaltă. Astfel, Prinţul Andrew, al cincilea în linia moştenitorilor la Tronul Marii Britanii, a fost confundat de către gardienii reginei tot cu un intrus când a vrut să intre în palat. Prinţul a fost somat cu arma să se oprească şi să prezinte documente de identitate.

– Celebru a devenit incidentul din 1982, când Michael Fagan a păcălit vigilenţa gărzilor de securitate şi a ajuns chiar în apartamentul Reginei Elisabeta, pe care a surprins-o chiar în dormitorul ei, în pat.  Intrusul în vârstă de 31 de ani , tatăl al patru copii, şomer, se căţărase pe zidurile palatului şi ajunsese acolo. Regina nu şi-a pierdut cumpătul, ci a stat de vorbă cu el vreo zece minute, până când bărbatul i-a cerut o ţigară, iar ea s-a oferit să îi aducă una, profitând astfel de slăbiciunea lui ca să poată să acţioneze butonul de alarmă, reaminteşte Daily Mail.

– Un alt incident care a implicat familia regală s-a petrecut în martie 2011, când automobilul în care se aflau prinţul Charles şi soţia lui, Camilla, ducesă de Cornwall, a fost oprit de nişte manifestanţi care i-au atacat, încercând să îi lovească prin geamurile neridicate ale maşinii. Camilla a fost lovită atunci cu un băţ de către unul dintre manifestanţii care protestau faţă de creşterea taxelor universitare.

– În 2003, actorul Aaron Berschak s-a strecurat în rândul celor care petreceau la aniversarea a 21 de ani a prinţului William, la Palatul Windsor. În scurt timp însă, autointitulatul „teroristul de comedie” a fost reperat cu ajutorul camerelor de supraveghere şi dat afară de la petrecerea exclusivistă a prinţului, la care au fost invitate 300 de persoane.

– În 1994, studentul David Kang l-a ameninţat pe prinţul Charles cu pistolul în timpul unei ceremonii desfăşurate la Sydney, în Australia. Premierul din New South Wales, John Fahey şi un alt bărbat l-au imobilizat pe Kang, l-au trântit la bământ şi l-au dezarmat.

– În 1981, în timpul unei ceremonii la care participa Regina Elisabeta a II-a, din mulţime au fost trase şase gloanţe oarbe. Calul reginei s-a speriat, dar ea a reuşit să îl liniştească şi să îl ţină sub control.

Citeşte şi Fiica lui Tony Blair, ameninţată cu arma în timpul ueni tentative de furt, la Londra

– În 1974, Prinţesa Anne a fost ţinta unei aparente răpiri, la un mall din apropiere de Buckingham. Patru persoane, inclusiv bodyguard-ul prinţesei, Jim Beaton, au fost rănite cu gloanţe trase spre maşina în care se aflau şi care fusese oprită de un alt vehicul ce îi blocase drumul. Agresorul, Ian Ball, a fost prins şi imobilizat imediat de poliţişti.

 

Spynews
Semnul de circulație care provoacă migrene șoferilor! Sunt foarte puțini oameni care știu ce semnificație are acest indicator rutier
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Condimentul preferat al românilor, periculos pentru sănătate. Crește alarmant nivelul de stres
Capital.ro
Reguli ITP 2024. Obligatoriu pentru mașinile mai vechi de 12 ani din România
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Cele 12 zodii din horoscop sunt afectate de căldură în mod diferit. Cine stă pe Facebook, Instagram și TikTok ca să vadă ce fac alții
Spynews
Ce preparate de lux au servit superstarurile internaționale la Beach, Please! Preferințele lui Wiz Khalifa l-au surprins pe chef Janni Alexandridis: ”A fost un pic ciudat” / VIDEO
Evz.ro
Unt de casă. Rețeta cu două îngrediente
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Avem primele IMAGINI cu Bordea & noua iubită! Cine e tipesa 'de pe Dubai' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Recalcularea pensiilor, la un pas de finalizare! Primele decizii de recalculare au fost trimise! Când ajung documentele și ce pensionari vor beneficia de majorări de 700 de lei
Capital.ro
Nu e permis pentru românii cu balcon la bloc. Asociația de proprietari trebuie să dea acord în scris
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
Soldați ruși, în disperare, se adresează direct lui Vladimir Putin
MediaFlux
ADEVERINȚA care MĂREȘTE PENSIA. Când trebuie DEPUSĂ obligatoriu
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'