Ponta, la Iaşi: Uneori e mai mare coada celor care se bagă în faţă decât a celor ce stau la coadă

Premierul Victor Ponta a spus, luni seară, la Iaşi, în cadrul Serii Valorilor, unde sunt premiate personalităţile municipiului, că el nu se aşează niciodată în faţă la moaşte, dar că problema României este că "uneori e mai mare coada celor care se bagă în faţă decât a celor ce stau la coadă".
Romania TV
14 oct. 2013, 17:25
Ponta, la Iaşi: Uneori e mai mare coada celor care se bagă în faţă decât a celor ce stau la coadă

Victor Ponta a precizat în faţa celor câteva sute de invitaţi la Seara Valorilor, eveniment care are loc la Teatrul Naţional din Iaşi, că sunt două zile pe an când vine la Iaşi, pe 24 ianuarie, de Ziua Unirii, şi pe 14 octombrie, de hramul Sfintei Cuvioasa Parascheva.

Premierul a afirmat că de fiecare dată când a ajuns în octombrie la Iaşi nu s-a aşezat niciodată în faţă pentru a se închina la racla cu moaştele Sfintei Cuvioasei Parascheva, depuse pe esplanada Catedralei Mitropolitane.

„Nu mă pun niciodată în faţă la moaşte, problema României este că uneori e mai mare coada celor care se bagă în faţă decât a celor care stau la coadă”, a declarat Ponta.

El i-a îndemnat pe cei prezenţi la eveniment să aibă mai multă încredere în ei înşişi, adăugând că lipsa de încredere este un blestem de care trebuie să scape România.

„Vă îndemn să aveţi mai multă încredere în dumneavoastră, să scăpaţi, aşa cum trebuie să scape toată România, de acel blestem al lipsei de încredere. De fiecare dată, străinii vorbesc mai frumos despre Iaşi şi despre România decât o facem noi înşine. Cred că marea bătălie pentru viitor este ca dumneavoastră să credeţi că aceste aprecieri sunt adevărate”, a spus Victor Ponta.

Seara Valorilor are loc în fiecare an pe 14 octombrie şi se desfăşoară în cadrul Zilelor Iaşiului.

În cadrul evenimentului, primarul Gheorghe Nichita a acordate trei titluri de cetăţean de onoare al municipiului Iaşi, pentru medicul Raed Arafat, regizorul Beatrice Rancea (directorul Operei ieşene) şi academicianul Bogdan Simionescu, preşedintele Academiei Române, filiala Iaşi.

De asemenea, în cadrul festivităţii au fost acordate mai multe premii, la diverse categorii, unor personalităţi ieşene.

Unul dintre premii, pentru curaj şi spirit civic, a fost înmânat celor doi studenţi ieşeni care în luna iulie l-au imobilizat pe Oliver Stan, bărbatul care a încercat să detoneze o bombă într-un amfiteatru aparţinând Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Totodată, au fost premiaţi un număr de 14 elevi olimpici ieşeni, care au obţinut diverse premii la olimpiadele internaţionale.

Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, IPS Teofan, alături de 23 de ierarhi din ţară şi străinătate, a oficiat, luni dimineaţă, la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, Sfânta Liturghie, cu prilejul hramului Sfintei Cuvioase Parascheva, considerată ocrotitoarea Moldovei.

La ceremonia religioasă, oficiată pe pietonalul Ştefan cel Mare, în faţa Catedralei, au luat parte peste 10.000 de persoane.

Slujba a fost oficiată pe o scenă amplasată pe pietonal, lângă care au fost montate alte două scene pe care s-au aflat câteva zeci de oficialităţi – autorităţi locale, judeţene şi politicieni, între care Elena Udrea, Varujan Vosganian, primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, preşedintele Consiliului Judeţean, Cristian Adomniţei. La Sfânta Liturghie, care a început în jurul orei 9.00, a ajuns, în jurul orei 10.45, şi premierul Victor Ponta.

Sfânta Parascheva este considerată ocrotitoarea Moldovei, iar ziua de 14 octombrie, când este hramul, transformă Iaşiul în cel mai mare centru de pelerinaj din România.

Spynews
Laura Cosoi, primul interviu după ce a devenit mamă pentru a patra oară. Frumoasa prezentatoare TV s-a întors deja pe platourile de filmare / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cât costă să urci și să cobori cu telecabina din Bușteni la Babele. Mai ieftină e o noapte de cazare la munte: ”Se acceptă și plata cu credit?”
Capital.ro
S-a dat ordin de la UE! România e obligată. A intrat în vigoare de la 1 August
Playtech.ro
Antonia, în cea mai transparentă rochie! Are un posterior prea obraznic, a lăsat la vedere chiar TOT
DailyBusiness
REGULĂ NOUĂ în aeroporturi! Intră în vigoare în câteva zile
Adevarul
„Ilegalii“, cei mai îndrăzneți spioni ai Rusiei și misiunea lor de un secol de a infiltra Occidentul
Spynews
Cine este și cum arată soția lui Adrian Nartea, Alina Ferinceac. Imagini de colecție cu cei doi
Spynews
Împăcați, dar pe ascuns! Cum au încercat Bianca Drăgușanu și Gabi Bădălău să fenteze paparazzii! I-am prins la întoarcerea din escapada secretă /VIDEO SAVUROS
Evz.ro
Schimbarea permisului de conducere. Declarația care îi poate băga la închisoare pe șoferi
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
Imagini dureroase cu Nicu Covaci în sicriu. Trupul neînsuflețit al artistului a fost depus la Filarmonica din Timișoara
Cancan.ro
Gică Hagi, bunic?! Soția lui Ianis dă semne că așteaptă barza
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Câte grame de aur conține, de fapt, o medalie de aur de la JO 2024! Elementul care i-ar putea ridica valoarea, în timp, este o bucată din Turnul Eiffel
Capital.ro
S-a dat ordinul de la UE. A intrat în vigoare obligatoriu și în România. S-a pus limită
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
Cum au murit, de fapt, Alexandra și Alin! Sfâșietor ce a filmat camera de bord
substantial.ro
Liderul Hamas Ismail Haniyeh asasinat la Teheran de agenți recrutați de Mossad
MediaFlux
AFARĂ din SCHENGEN! Uniunea Europeană e pe cale să ia o decizie istorică
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!