„Am discutat cu doi reprezentanţi de la ministerul Muncii, de la Agenţia Naţională de Prestaţii Sociale şi Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă, care au suţinut că nu se poate descentraliza nimic de la aceste două structuri. Nu am dus discuţia până la capăt, nefiind doamna ministru, şi nu am înţeles dacă aveau mandat. (…) Noi am vrut să avem o discuţie cu decidentul politic, care este ministrul”, a spus Dragnea.
El a precizat că va purta miercuri, în Guvern, o discuţie „colegială” cu Mariana Câmpeanu.
„O să am mâine (miercuri, n.r.) o discuţie din nou cu doamna ministru Câmpeanu la Guvern, pentru că nu e firesc ca toată această comisie mixtă să stea o oră să discute cu doi reprezentanţi neputând duce o discuţie până la capăt. Mâine voi avea eu o discuţie colegială cu doamna ministru, iar săptămâna viitoare, obligatoriu, să sperăm că doamna ministru va fi în ţară şi vom purta o discuţie politică cu cineva care să aibă decizia în buzunar”, a adăugat Dragnea.
El a arătat că ştia de la început că reprezentanţii Ministerului Muncii prezenţi marţi la Comisia mixtă PSD-PNL privind descentralizarea şi care conduc ANPS şi ANOFM nu doresc descentralizarea acestor structuri.
Întrebat care e punctul său de vedere cu privire la descentralizarea ANPS şi ANOFM, Dragnea a precizat că se abţine să-l facă public, dorind să îl comunice întâi premierului Victor Ponta. „O să mă abţin. De obicei nu mă abţin. Eu am un punct de vedere aparte în ce priveşte ANOFM, punct de vedere care a fost întărit şi după discuţia din seara asta cu reprezentantul acestei structuri. Dar este un punct de vedere pe care o să-l prezint prim-ministrului întâi”, a spus Dragnea.
La rândul său, prim-vicepreşedintele PNL Klaus Johannis a precizat că cei doi reprezentanţi ai ANPS şi ANOFM nu au reuşit să lămurească membrii Comisiei mixte privind descentralizarea de ce nu se poate ca aceste structuri să fie descentralizate.
„Cei doi ne-au lămurit care e mecanismul în funcţiune acum. Nu au reuşit foarte bine să ne lămurească de ce e necesar acest mecanism şi de ce nu poate fi o parte din activitatea efectivă sub conducerea CJ. Vom continua discuţiile pe aceste două speţe. De aceea nu am luat o hotărâre, nici noi doi nu ne-am armoniat punctul de vedere, nici Comisia mixtă”, a spus Johannis.