PROGNOZA METEO pe trei zile: Vremea rămâne caldă, dar începe să bată vântul

Vremea se va menţine neobişnuit de caldă pentru luna octombrie, meteorologii anunţând abia pentru vineri o coborâre a temperaturilor. Vântul va sufla mai puternic în următoarele zile, iar, pe alocuri, îşi vor face apariţia ceaţa, burniţa şi câteva ploi slabe.
Filip Stan
21 oct. 2013, 14:20
PROGNOZA METEO pe trei zile: Vremea rămâne caldă, dar începe să bată vântul

Marţi, vremea e caldă pentru această dată, meteorologii prognozează maxime de la 16 grade în depresiunile intramontane până la 24 grade în sud-vestul ţării. Pe cer norii sunt puţini în cea mai mare parte a ţării, cu excepţia regiunilor nord-vestice şi a zonelor montane, unde norii se adună temporar şi izolat, îndeosebi după-amiaza, plouă slab. În zonele joase, pe arii restrânse, ziua începe cu ceaţă, posibil asociată cu nori joşi. Vântul nu face excese în nicio regiunie a ţării şi suflă cel mult moderat.

Şi bucureştenii se vor bucura, marţi, de vremea caldă pentru data din calendar, maximele prognozate se situează în jurul valorii de 22 grade. Sunt şanse destul de mari ca dimineaţa să fie ceaţă, dar după disiparea ei vreme e frumoasă, cu cerul variabil.

Miercuri vremea rămâne caldă pentru această dată, mai ales în regiunile vestice. Temperaturile maxime pleacă de la 16, 17 grade în Delta Dunării şi în Moldova şi ajung la 25, 26 grade în Banat şi în Crişana, cu aproape 8, 10 grade mai cald decât în mod obişnuit în aceste zone. Vremea va fi în general frumoasă, cu cerul variabil în aproape toată ţara. Dimineaţa însă, pe arii restrânse în zonele joase va fi ceaţă, posibil asociată cu nori joşi, burniţă sau ploaie slabă.

Miercuri, în Capitală, vremea se menţine mai caldă decât în mod normal la această dată. Meteorologii prognozează maxime de 21, 22 grade chiar, cu aproximativ 5 grade peste media climatologică. Deşi sunt şanse destul de mari ca ziua să înceapă cu ceaţă, după disiparea ei tot de vreme frumoasă, cu cerul variabil, avem parte.

Joi, vremea continuă să fie mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă în Maramureş, Transilvania, Crişana şi în Banat, dar şi la munte. În celelalte regiuni temperaturile maxime scad uşor şi se apropie semnificativ de normalul termic al acestei perioade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în est, unde izolat vor fi ploi slabe sau burniţe. Dimineaţa, local, va fi ceaţă, mai ales în zonele din regiunile extracarpatice, iar vântul suflă mai alert în vestul, dar şi în estul ţării.

Vremea se răceşte, joi, în Capitală, maximele sunt normale pentru această dată, vorbim despre 16, 17 grade. Va fi o zi cam mohorâtă, mai ales dimineaţă va fi ceaţă sau nori joşi şi condiţii de burniţă.

Vineri, tabloul termic al valorilor maxime arată un regim normal, cu excepţia regiunilor intracarpatice, unde încă e uşor mai cald decât în mod obişnuit, adica maxime în general cuprinse între 12 şi 23 grade.

Sâmbătă, dimineaţa în zonele joase local va fi ceaţă, izolat asociată cu ceaţă sau burniţă, dar în restul ţării şi al zilei vremea e destul de plăcută, cu cerul variabil. În weekend temperaturile nu se schimbă semnificativ, rămân mai ridicate decât mediile climatologice în regiunile din interiorul arcului carpatic şi apropiate de cele normale în celelalte regiuni, adică în general între 14 şi 22 grade. Ceaţa rămâne de interes noaptea şi dimineaţa în zonele joase din sud şi în est, posibil însoţită de burniţă sau ploaie slabă.

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Acesta este cel mai puternic animal din lume. Poate ridica mașini și doborî copaci
Capital.ro
Permisul de conducere obligatoriu pentru a conduce un triciclu. E lege în România
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia desfășoară obuziere de pe vremea lui Stalin pe frontul din Ucraina. Moscova rămâne și fără stocurile din epoca sovietică
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Șoșoacă o bate pe Simona Halep. A făcut înconjurul lumii
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
ȘOCANT! Criminalul din Vaslui, care și-a băgat victima în valiză, a mai comis o crima. Audierile au scos la iveală detalii macabre
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Doliu în lumea filmului! Bob Newhart, actorul din „Elf” și „The Big Bang Theory” s-a stins din viață la 94 de ani
Capital.ro
Simona Halep a fost EXCLUSĂ. Ion Țiriac a taxat-o: Uite că nu-l primește
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Joe Biden se simte bine după infectarea cu Covid-19, conform medicului de la Casa Albă
MediaFlux
Se dau 250 de lei de STAT! Vezi dacă te ÎNCADREZI
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'