Procurorii au închis dosarul de ultraj în cazul părintelui unei eleve de la Liceul Bolintineanu din Capitală

Bărbatul vizat în dosarul de ultraj deschis după incidentele din 5 iulie, când la Liceul "Bolintineanu" din Capitală au venit poliţişti cu autobuze pentru a-i duce pe elevi la audieri, nu va fi urmărit penal, procurorii stabilind că acesta nu a comis o infracţiune, potrivit unor surse din Poliţie.
Iulian Tudor
22 oct. 2013, 13:09
Procurorii au închis dosarul de ultraj în cazul părintelui unei eleve de la Liceul Bolintineanu din Capitală

Dosarul privind fapte de ultraj a fost deschis din oficiu, Cristian Popescu, tatăl unei eleve de Liceul „Dimitrie Bolintineanu” care a susţinut examenul de bacalaureatul în sesiunea iunie-iulie, fiind ulterior citat să dea declaraţii la Parchetul Judecătoriei Sectorului 5, potrivit Mediafax.

Cristian Popescu a fost acuzat că în 5 iulie, când a fost susţinută ultima probă a examenului, ar fi agresat trei dintre poliţiştii care veniseră la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” să îi ducă pe elevi la audieri, în dosarul privind fraude la bacalaureat.

Bărbatul a fost surprins de camerele de filmare ale televiziunilor în timp ce încerca să împiedice mai mulţi poliţişti să se apropie de elevi, fiind vorba despre adjunctul Secţiei 19, şeful Biroului de ordine publică şi un agent din cadrul aceleiaşi unităţi de poliţie.

În 10 octombrie, procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 5 au decis că fapta comisă de Cristian Popescu nu a fost îndeajuns de gravă pentru a constitui pericol social şi au dispus neînceperea urmăririi penale pe numele acestuia.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti şi poliţiştii au făcut, la 1 iulie, în prima zi a examenelor scrise de la bacalaureat, percheziţii la Liceul „Bolintineanu”, cu sprijinul SRI, Direcţiei Generale Anticorupţie şi Poliţiei Capitalei. În timpul percheziţiilor s-au găsit sume de bani în sălile de examen.

În cadrul anchetei, poliţiştii au mers, pe 5 iulie, la Liceul „Dimitrie Bolintineanu”, cu autocare, pentru a duce peste o sută de elevi la audieri, după susţinerea ultimei probe a bacalaureatului.

În faţa intrării în curtea Liceului „Bolintineanu” erau zeci de părinţi care îşi aşteptau copiii. Unii dintre părinţi, nemulţumiţi că poliţiştii au venit la liceu pentru a-i lua pe elevi cu atocarul şi a-i duce la audieri, i-au huiduit şi au reclamat că aceştia fac un abuz.

Anchetatorii au renunţat la transportarea cu autocarele a elevilor, iar procurorul şef de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti Bogdan Staicu declara că au fost emise citaţii, nepunându-se problema punerii în executare a unor mandate de aducere. Ulterior, Staicu spunea că au fost emise mandate de aducere pentru aproximativ 100 de elevi care au susţinut bacalaureatul la Liceul „Dimitrie Bolintineanu”, care ar fi fost puse în executare dacă aceştia nu se prezentau la audieri în urma citării.

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, declara atunci că au existat mandate de aducere pentru elevii de la Liceul „Dimitrie Bolintineanu”, dar nu au fost puse în aplicare, el apreciind totodată că „Poliţia a lucrat foarte corect”.

Ulterior, Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe a spus că părintele unui elev de la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” este cercetat pentru ultraj în urma incidentelor din 5 iulie.

Stroe a admis că unii poliţişti care s-au aflat în 5 iulie în afara liceului au comis un abuz. „Este evident că au greşit”, a spus ministrul, care a ţinut să sublinieze, pe de altă parte, că nu are nimic de reproşat poliţiştilor judiciarişti care au acţionat în interiorul unităţii de învăţământ, pentru punerea în executare a dispoziţiilor procurorilor.

Directoarea Liceului „Dimitrie Bolintineanu” din Capitală, Costica Vărzaru, demisă din funcţie în 1 iulie, a fost arestată preventiv o zi mai târziu, de Tribunalul Bucureşti. Ulterior, Costica Vărzaru a fost trimisă în judecată pentru trafic de influenţă şi instigare la tentativă la infracţiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii. Vărzaru a fost eliberată din arest în 10 septembrie, în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti, care a dispus ca aceasta să fie judecată în libertate.

Spynews
Mireasa - Iubește de 10. Ce și-au spus Alexandru și Daiana când credeau că nu îi aude nimeni. Mirela Vaida i-a dat de gol | VIDEO
Bzi.ro
Sandra Mutu, încântătoare pe litoral, în costum de baie! Soția Briliantului a făcut furori!
Fanatik.ro
Ce a pățit un cunoscut vlogger român în capitala Ungariei. Aspectul care l-a lăsat mut de uimire în Budapesta. ”Chiar nu mă așteptam”
Capital.ro
Interzis de joi, 1 august. Se dau amenzi de până la 2.500 de lei. Autoritățile au luat decizia
Playtech.ro
Lavinia Pîrva, cea mai fierbinte apariție! Soția lui Bănică a arătat chiar TOT fără inhibiții
DailyBusiness
ANAF NU va mai reține din veniturile încasate lunar. Ce presupune proiectul
Adevarul
Totul despre crima teribilă care a șocat Statele Unite. Cum și-a omorât o româncă soțul american și i-a tăiat capul, mâinile și picioarele
Spynews
Daniela Crudu, imagine rară cu bărbatul care a cucerit-o. Acum nu îl mai ține ascuns! Vedeta, vacanță romantică cu tatăl copiilor | VIDEO
Spynews
O femeie a fost condamnată la închisoare pentru că i-a dat prea multă mâncare câinelui. Ce alte măsuri au luat autoritățile în acest caz
Evz.ro
Cumpărături acum 3.500 de ani. Cum arăta lista de produse
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei
Cancan.ro
Detaliul bulversant din această poză. Mirele și mireasa nu l-au observat, dar fotograful a înlemnit 😲
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Ce conține cutia misterioasă pe care sportivii medaliați o primesc la Jocurile Olimpice de la Paris. Creația a necesitat 2.000 de ore de muncă
Capital.ro
Răsturnare totală de situație în cazul UDREA. E nevinovată. A apărut dovada
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
'Durere mare'- Părinții doctoriței Gavril, reacție sfâșietoare
substantial.ro
Scandal de hărțuire sexuală la Universitatea de Arhitectură din București: Conferențiar suspendat
MediaFlux
Când vin PENSIILE MAJORATE! Anunț OFICIAL
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?