Frica de paianjeni. Printre cele mai frecvente in randul femeilor, frica de paianjeni poate fi si justificata. Aspectul paianjenilor este principala cauza a fobiei. Acesteia i se adauga si faptul ca poti aparea de oriunde si pot trai, practic, oriunde: deasupra patului, la rosturi, la oricare colt al casei. Pe de alta parte, una dintre cauzele justificate ale fobiei tine de natura lor veninoasa. Practic, orice paianjen ne poate “musca”, insa nu toti au acelasi tip de venin. In timp ce “vaduva neagra” este cunoscuta pentru toxicitatea veninului ei, dupa muscaturile altor paianjeni ne alegem, cel mai probabil, cu iritatii locale care trec de la sine. Insa chiar si in aceste conditii, femeile care au o teama patologica de paianjeni pot manifesta ameteala, atacuri de panica, greata si varsaturi.
CITEŞTE ŞI: Fobiile vedetelor autohtone. Vezi ce o îngrozeşte pe Gina Pistol
Claustrofobia. Nu este deloc usor sa te confrunti cu o astfel de afectiune. Claustrofobia se manifesta prin teama de locuri inguste, intunecate si senzatia de sufocare. Persoanele care sufera de aceasta afectiune se integreaza greu in societate. Acestor persoane le este foarte greu sa foloseasca pana si liftul sa sa lucreze intr-un birou ingust. Printre simptomele aceste afectiuni se numara: panica, ameteala, senzatie de sufocare.
Frica de intuneric. Este una dintre cele mai intalnite fobii la femei, dar si la barbati. Cei care sufera de aceasta fobie, pus in fata intunericului, resimt o teama puternica de necunoscut, caci nu pot vedea ce este in jurul lor, dar si o senzatie aproape patologica de urmarire. De altfel, cei care sufera de frica de intuneric au, adesea, impresia ca sunt priviti sau urmariti de cineva. Printre simtomele acestei fobii se numara atacurile de panica, ameteala, inchipuirile si senzatia de sufocare.
Citeste mai mult pe lyla.ro