Preşedinta AEP, Ana Maria Pătru, aleasă în Asociaţia Mondială a Organismelor Electorale

Ana Maria Pătru, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), a fost aleasă, în data de 14 octombrie 2013, membru al Comitetului Executiv al A-WEB (Association of World Election Bodies/Asociaţia Mondială a Organismelor Electorale), se arată într-un comunicat al Autorităţii.
Romania TV
23 oct. 2013, 13:24
Preşedinta AEP, Ana Maria Pătru, aleasă în Asociaţia Mondială a Organismelor Electorale

O delegaţie a Autorităţii Electorale Permanente, condusă de preşedintele Ana Maria Pătru, a participat, în perioada 14-17 octombrie 2013, la Incheon, Republica Coreea, la Reuniunea Inaugurală a Asociaţiei Mondiale a Organismelor Electorale (A-WEB) şi la cea de-a 6-a Conferinţă GEO (Global Elections Organization)

„Ziua de azi nu reprezintă doar Reuniunea Inaugurală a unei alte asociaţii internaţionale, ci un moment istoric care, sperăm noi, va marca viitorul tuturor statelor membre şi non-membre, în mod special pe cel al tinerelor democraţii”, a declarat preşedintele AEP,Ana Maria Pătru, în discursul susţinut în cadrul Reuniunii Inaugurale a A-WEB.

România face parte, alături de Republica Coreea, Republica Dominicană, India şi Africa de Sud, din primul Comitet Executiv al A-WEB, constituit din reprezentanţii principalelor organizaţii electorale regionale.

„Autoritatea Electorală Permanentă este orientată spre împărtăşirea experienţelor şi acordarea de expertiză, printr-o implicare activă la nivel european şi internaţional”, a afirmat doamna Ana Maria Pătru, preşedintele AEP, în discursul de la Reuniunea Inaugurală a A-WEB.

Potrivit Cartei A-WEB, misiunea acestei organizaţii este să identifice cele mai noi tendințe, dificultăți și evoluții în managementul electoral democratic și în procesele electorale, în vederea facilitării schimbului de experiență eficient și a expertizei între membri şi în consolidării democrației electorale în întreaga lume.

De asemenea, la Incheon, Republica Coreea, Autoritatea Electorală Permanentă, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe, a participat şi în cadrul târgului expoziţional organizat cu ocazia celor două evenimente, fiind prezentate aplicaţiile informatice ale Registrului Electoral şi ale Proiectului pilot privind prevenirea votului multiplu, proiect derulat de AEP cu ocazia alegerilor parlamentare parţiale din anul 2010.

Conferinţa GEO a marcat un moment important pe planul relaţiilor excelente pe care România le are prin intermediul AEP cu profesioniştii din domeniul electoral la nivel global, mulţi dintre aceştia apreciind favorabil ideea iniţiată de reprezentanţii delegaţiei din Mexic (colaboratori vechi şi importanţi ai României în domeniul electoral) ca următoarea conferinţă GEO să aibă loc la Bucureşti în 2015. Având în vedere beneficiile din perspectiva imaginii pe plan extern, beneficiile economice şi politice pe care România le-ar avea prin organizarea unui astfel de eveniment la Bucureşti, ne îndreptăţesc să sperăm la tot sprijinul şi colaborarea din partea Guvernului şi instituţiilor centrale ale statului român.

Spynews
Laura Cosoi, primul interviu după ce a devenit mamă pentru a patra oară. Frumoasa prezentatoare TV s-a întors deja pe platourile de filmare / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Țara cu cel mai vechi steag din lume. Drapelul are în spate o poveste incredibilă
Capital.ro
Elena Udrea A SCĂPAT! Decizia la care nu se aștepta nimeni
Playtech.ro
ȘOC! Cine ar fi comis tripla crimă din București. Polițiștii au fost ULUIȚI. Detalii halucinante
DailyBusiness
Ședință ISTORICĂ pentru milioane de români. BNR ia o nouă decizie MAJORĂ
Adevarul
Viața în „orașul fantomă” din mijlocul Dunării. Porțile de Fier 2, mega-șantierul din ultimii ani ai regimului Ceaușescu VIDEO
Spynews
Cine este și cum arată soția lui Adrian Nartea, Alina Ferinceac. Imagini de colecție cu cei doi
Spynews
Împăcați, dar pe ascuns! Cum au încercat Bianca Drăgușanu și Gabi Bădălău să fenteze paparazzii! I-am prins la întoarcerea din escapada secretă /VIDEO SAVUROS
Evz.ro
Netflix scumpește abonamentele. Cât va costa și de când
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
Imagini dureroase cu Nicu Covaci în sicriu. Trupul neînsuflețit al artistului a fost depus la Filarmonica din Timișoara
Cancan.ro
BREAKING! Se întâmplă din nou! Un cioban a fost atacat de urs. L-a muşcat de picioare şi...
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Vreme schimbătoare în weekend: Apar furtunile și vor cădea cantități însemnate de apă. Care sunt zonele vizate de aceste schimbări
Capital.ro
Obligatoriu peste tot în România. Legea a intrat în vigoare. S-a dat ordin de la UE
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
Cum au murit, de fapt, Alexandra și Alin! Sfâșietor ce a filmat camera de bord
substantial.ro
Donald Trump va fi intervievat de Elon Musk, conform unui anunț pe Truth Social
MediaFlux
RĂSTURNARE în CAZUL CRIMEI din BUCUREȘTI! S-A AFLAT de abia ACUM FOTO
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!