PROGNOZA METEO pe trei zile: Vremea se menţine frumoasă şi caldă

Vremea se menţine caldă şi frumoasă în următoarele zile, iar temperaturile se menţin ridicate pentru această perioadă. Meteorologii anunţă că temperaturile pot urca până la circa 26 de grade în unele zone ale ţării.
Filip Stan
23 oct. 2013, 13:41
PROGNOZA METEO pe trei zile: Vremea se menţine frumoasă şi caldă

Joi, vremea va fi în continuare în general frumoasă şi mai caldă decât în mod obişnuit la această dată. Cerul va avea înnorări temporare în sudul şi în estul ţării, unde dimineaţa şi noaptea se va semnala ceaţă şi cu totul izolat, burniţă, dar în celelalte regiuni predomină soarele. Vântul se agită pe crestele înalte de munte, dar şi prin Banat şi Moldova. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 grade pe litoral şi 26 de grade în Banat, cu aproximativ 10 grade mai mult decât ar fi normal pentru această dată.

În Bucureşti, joi, se menţine vreme frumoasă. Peste zi predomină soarele, dar dimineaţa sunt înnorări şi condiţii de ceaţă. Vântul nici nu se simte şi la amiază în tremometre se adună aproximativ 20 de grade.

Citeşte şi PROGNOZA METEO: Cum va fi vremea de CRĂCIUN şi REVELION

Vineri, vremea va fi caldă pentru această dată îndeosebi în regiunile vestice, la deal şi la munte, unde predomină soarele. Dar în zonele joase din partea de est, sud şi centru a ţării, norii de nivel jos persistă, iar ceaţă este şi ea prezenţa, mai ales dimineaţa. Şi tot în aceste regiuni sunt posibile burniţe sau ploi slabe. Vântul însă nu creează probleme, iar temperaturile zilei pornesc de la 14 grade, poate chiar mai puţin în zonele cu ceaţă persistentă, însă în vestul ţării se ating din nou 24 de grade.

Vineri, în Capitală, dimineaţa va fi ceaţă sau plafon de nori joşi, dar apoi soarele îşi face apariţia şi ridică mercurul din tremometre spre 19 grade.

PROGNOZA METEO pe două săptămâni: Finalul lunii octombrie aduce o răcire a vremii

Şi sâmbătă temperaturile rămân cu mult peste cele normale în această perioada a anului, mai ales în regiunile intracarpatice. Maximele vor fi cuprinse între 14 grade pe litoral şi 25 de grade în vestul ţării, unde ziua se anunţă însorită. Dar în zonele joase din regiunile sudice, estice şi centrale, în special dimineaţa, din nou pătură de nori josi acoperă cerul, ceaţa va fi şi ea prezentă la nivel local si izolat va ploua slab sau va burniţa.

În Bucureşti, sâmbătă, vremea rămâne uşor mai caldă decât în mod normal la această dată. Se mai iveşte şi soarele pe parcursul zilei, dar, mai ales în primele ore, va fi ceaţă şi nori joşi, posibil, trecător, şi burniţă. Vântul nici nu se simte, iar la amiază vor fi 18…19 grade.

Citeşte şi IARNA vine mai repede decât ne aşteptam. Află de când vor începe ninsorile VIDEO

Duminică, temperaturile vor fi în continuare mai ridicate decât în mod normal la această dată, între 14 şi 24 de grade la scara întregii ţări. Însă norii sunt din nou de interes pentru zonele joase din sud, est şi centru, unde local va fi şi ceaţă, asociatî izolat cu burniţă. Iar în următoarele zile se menţine acelaşi aspect al vremii, însorită în vest, la deal şi la munte, dar cu ceaţă şi izolat burniţă în zonele joase, mai ales din sudul, estul şi centrul ţării. Şi abia la începutul săptămânii viitoare în nordul şi centrul ţării apar condiţii pentru câteva ploi slabe.

În Transilvania ziua de joi începe cu ceaţă pe ici pe colo, prin zonele joase de relief, dar se risipeşte repede şi soarele domină cerul însoţit de câţiva nori inofensivi. După-amiaza e cald, maximele prognozate de către meteorologi sunt cu 5, 6 grade mai mari decât mediile multinuale, vorbim despre 19 grade la Miercurea Ciuc, 20 în Braşov şi 23 de grade la Sibiu, Târgu Mureş şi Alba Iulia.

Vreme frumoasă, cu cer variabil şi temperaturi semnificativ mai mari decât regimul normal, acesta e tabloul meteorologic din nord-vestul ţării, unde termometrele arată după-amiaza 23 de grade în Baia Mare şi chiar 24 de grade în nordul Crişanei, la Oradea.

Şi în vest vorbim despre vreme frumoasă şi caldă, cu maxime care depăşesc pragul termic al zilelor de vară. Mercurul din termometre ajunge până după-amiaza la 25 grade la Arad şi Reşiţa şi chiar  26 de grade în Timişoara, valori cu 9…10 grade mai mari decât cele normale în această perioadă.

Locuitorii Olteniei au parte de vreme frumoasă şi doar izolat dimineaţa sunt condiţii de ceaţă şi nori joşi, în rest, mai ales la deal, vremea e frumoasă toată ziua. În aceste condiţii maximele sunt cu 5…6 grade mai mari decât mediile, adică 21 grade la Târgu Jiu şi 20 la Craiova.

Şi în Muntenia local este ceaţă în primele ore, apoi apare şi soarele, vântul rămâne potolit şi temperaturile urcă spre 21 de grade la Piteşti, Alexandria şi Giurgiu, şi 18…19 în Buzău şi Brăila, unde ceaţa poate fi mai persistentă.

În Dobrogea ceaţa preferă zona Deltei la începutul zilei, dar şi aici se disipă până la prânz, norii joşi care o însoţesc se risipesc şi ei şi vremea e tot mai frumoasă, cu maxime de 17 grade la Tulcea şi 14 la Constanţa.

Tot ceaţă este de interes şi prin Moldova în zori de zi, dar nu pentru mult timp, căci peste zi vremea devine tot mai frumoasă, norii sunt puţini şi soarele predomină. Prin urmare, temperaturile cresc de la o oră la alta, până la maxime foarte generoase, de 16 grade în Bacău, 19 la Iaşi şi Botoşani şi chiar 20 la Suceava.

La munte vremea va fi frumoasă şi mai caldă decât în mod obişnuit la această dată. Soarele va fi prezent mare parte din zi si doar pe văi şi în depresiuni dimineaţa vor fi nori sau ceaţă şi, cu totul izolat, burniţă. Vântul va rămâne potolit şi doar pe crestele înalte vor fi rafale mai puternice. La amiază termometrele vor indica temperaturi generoase, 15 grade la Vârful Toaca, pe Ceahlău, ca şi la Semenic, 20 de grade la Păltiniş şi 21 la Predeal, pe Valea Prahovei, ca şi la Stâna de Vale, în Apuseni.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Peștele care îți poate prelungi viața. Trebuie să-l mănânci de câteva ori pe lună
Capital.ro
Vladimir Putin a dat ordinul. Decizia finală luată astăzi, pe 18 August
Playtech.ro
Război pe averea lui Alain Delon. Copiii celebrului actor se ceartă pe bani. Cui va rămâne întreaga moștenire
DailyBusiness
De ce economia țării nu este stabilă? Radu Crăciun: „Asigurăm prosperitatea altora și iluziile noastre”
Adevarul
Zeci de medici români din Franța sar în apărarea doctorițelor de la Sf. Pantelimon acuzate de omor: „Sunt ostracizate și tratate precum criminali de drept comun”
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Scandal în Casa Regală. Regele Charles, măsuri drastice contra prințului Andrew
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
Cine moștenește averea uluitoare a lui Alain Delon. Actorul pasionat de sport a stabilit clar cum se va împărți imperiul de 300.000.000 de euro
wowbiz.ro
Cătălin a căzut 300 de metri în gol pe Munții Bucegi! Cum s-a întâmplat tragedia?!
Cancan.ro
Ioana, după ce Năstase a prins-o vorbind cu altul: 'Du-te, eşti BĂTRÂN'
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Doliu în lumea cinematografiei! Alain Delon s-a stins din viață la vârsta de 88 de ani
Capital.ro
A murit cel mai iubit actor al tuturor timpurilor. Drum lin, maestre!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine moștenește averea uluitoare a lui Alain Delon. Actorul pasionat de sport a stabilit clar cum se va împărți imperiul de 300.000.000 de euro
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Un cetățean german oprit la frontieră cu obiecte posibil de patrimoniu
MediaFlux
A VENIT DECIZIA! Cu CÂT CRESC PENSIILE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...