Un milionar britanic, adus la sapă de lemn de un ţepar bucureştean

Milionarul britanic Charles Cole trebuie să achite până în aprilie un credit de 5 milioane de lire sterline, altfel banca îi va vinde până şi mobila. Cole a ajuns în această situaţie după ce a fost păcălit să investească o sumă uriaşă într-un teren de pe lângă Bucureşti, scrie dailymail.co.uk.
Romania TV
12 ian. 2012, 15:20
Un milionar britanic, adus la sapă de lemn de un ţepar bucureştean

Charles şi Iona Cole au împreună patru copii – Hedley, Elizabeth, May şi Charity. Acum cinci ani, familia Cole era pe val: o avere de milioane de euro, un domeniu luxos şi o afacere imobiliară cu un portofoliu impresionant. Copiii lor învăţau la cele mai prestigioase şcoli din Marea Britanie, iat taxele şcolare ajungeau la 120.000 de euro pe an. Dar cum venitul anual al familiei depăşea 300.000 de euro, efortul nu era împovărător.

Între timp, însă, valoarea proprietăţilor imobiliare aflate în portofoliul firmei patronate de Charles Cole a început şi a continuat să scadă de la an la an. Concomitent, taxele şcolare au crescut, ajungând la 180.000 de euro pe an.

Ţeapă în stil românesc

În 2007 Charles a auzit de o oportunitate de investiţii în România, care i-ar fi adus un profit de „zeci de milioane de euro“. „Era vorba despre un proiect de dezvoltare imobiliară în suburbiile Bucureştiului. Ideea era să construim un cartier superb pentru românii din clasa de mijloc, care lucrau în Capitală“, a declarat Cole pentru jurnaliştii de la dailymail.co.uk.

După câteva vizite în România, Charles Cole a decis să meargă mai departe. În concluzie, a mers la bancă şi a luat un împrumut de 3,6 milioane de euro, girând cu toată averea sa. „Pe atunci, singura mea grijă era că n-o să fac profitul uriaş ce-mi fusese promis, ci unul mai mic“, a mai spus britanicul.

Cu banii luaţi de la bancă a cumpărat un teren în apropierea Bucureştiului şi a aşteptat să se întâmple ce i-au promis „dezvoltatorii“ români c-o să se întâmple. „Planul era ca în doi ani, cartierul să fie construit. În schimb, nu s-a construit absolut nimic. Atunci am înţeles că am investit milioane de euro într-un teren fără valoare şi într-un proiect care n-avea să se concretizeze niciodată. M-am simţit ca un idiot“, a declarat Charles Cole.

La împrumutul de 3,6 milioane de euro s-a adăugat dobânda şi suma totală de returnat a ajuns la 6 milioane de euro. Bani pe care Charles Cole trebuie să-i plătească până în aprilie. Altfel, pierde absolut tot ce are. „Mă simt devastat. Am ruinat vieţile tuturor membrilor familiei mele şi este numai vina mea“, a mărturisit britanicul.
Charles încearcă disperat să limiteze paguba, aşa că a intentat proces în România. „Sunt sigur că a fost vorba despre o fraudă, pentru că banii mei pur şi simplu au dispărut“, a mai spus Cole.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce să pui în ciorba de burtă ca să aibă un gust și o aromă deosebită. Ingredientul final e cel mai important
Capital.ro
Ungaria e blocată. Viktor Orban a dat ordinul peste graniță. Este oficial
Playtech.ro
Doamne cum arăta înainte ispita Diandra înainte de operațiile estetice. Imagini șoc, pe care le-ar vrea șterse de pe internet
DailyBusiness
RECORD PENTRU AUR. A atins cel mai mare nivel din istorie
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
V-ați încheiat nasturii, dar nu ați știut asta. Marea diferență între bărbați și femei
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Dansul mirilor de la nunta lui Andrei și a Cristinei Rotaru. Fanii și-au făcut cruce când au văzut! VIDEO
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Serviciul militar se reintroduce din ianuarie 2025. Vor fi recrutați bărbații de peste 18 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Croaţia reintroduce serviciul militar obligatoriu pentru tineri începând din 2025
MediaFlux
A ÎNCEPUT DISTRIBUIREA PENSIILOR MAJORATE! Vine POȘTAȘUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...