PROGNOZA METEO pe trei zile: Află de când se strică vremea

Ultimele zile ale lunii octombrie vor fi dominate de o vreme caldă, însă regimul termic se va schimba de joi, când temperaturile vor scădea, în unele zone cu până la şase grade.
Filip Stan
28 oct. 2013, 14:35
PROGNOZA METEO pe trei zile: Află de când se strică vremea

Marţi se anunţă încă o zi cu mult mai caldă decât ar trebui pentru sfârşit de octombrie, cu temperaturi la amiază de la 18…19 grade în depresiuni şi pe litoral, până la 25 de grade în regiunile sudice. Cerul va fi senin şi doar în nord-vest se aşteaptă înnorări trecătoare şi, cu totul izolat, posibil câţiva stropi de ploaie. În schimb, dimineaţa va fi ceaţă pe alocuri, în centrul şi sudul ţării, iar pe crestele înalte de munte vântul continuă să sufle cu putere.

Şi în Capitală va fi în continuare cu mult mai cald decât ar trebui la această dată, la amiază termometrele vor indica aproximativ 23 de grade, cu 8 mai mult decât ar trebui. În plus, după ce se risipeşte ceaţa matinală se anunţă o zi însorită, fără strop de ploaie şi fără adiere de vânt.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe două săptămâni: Vremea rămâne caldă pentru data din calendar

Miercuri tot cu mult mai caldă va fi vremea decât ar fi normal la sfârşit de octombrie, la prânz termometrele vor indica 16…18 grade doar pe litoral şi în depresiuni, în timp ce în reigunile vestice, local, se va atinge din nou pragul termic al unei zile de vară, 25 de grade. Iar ziua se anunţă frumoasă ca aspect, cu mult soare şi doar câţiva nori inofensivi ce mai rătăcesc din când în când pe cer şi cu ceva ceaţă dimineaţa, pe alocuri în centrul, sudul şi estul ţării.

În Bucureşti, miercuri, va fi încă o zi caldă şi frumoasă, cu puţină ceaţă în zori, apoi soare pe săturate, vânt domol şi aproximaitv 21 de grade la amiază.

Joi, însă temperaturile scad în toată ţara. În regiunile extracarpatice, în general persistă norii de nivel jos ce scutură local şi câţiva stropi de ploaie sau o burniţă, iar pe alocuri apare şi ceaţa, soarele este mai scump la vedere şi, prin urmare, vorbim despre temperaturi apropiate de cele normale la sfârşit de octombrie. În restul teritoriului însă, deşi în scădere, valorile termice rămân totuşi ceva mai mari decât mediile perioadei, soarele se mai ascunde din când în când după nori, însă numai izolat plouă slab, iar ceaţa apare doar în zori, cel mai probabil prin depresiuni. Vântul, la rândul său, are câteva răbufniri în estul şi sud-estul ţării, iar la amiază vor fi temperaturi de la 11 grade în estul Transilvaniei până la 20 de grade, izolat, în vest şi sud-vest.

Şi în Bucureşti temperatura este în scădere, la amiază vor fi aproximativ 15 grade, normale pentru data din calendar, însă cu 6 mai puţine decât în ziua precedentă. În plus, va fi vreme mohorâtă, cu plafon de nori joşi, trecător ploaie slabă sau burniţă şi, posibil, puţina ceaţă.

Vineri, vremea se anunţă frumoasă şi caldă pentru început de noiembrie doar în zonele de deal şi munte, unde pe parcursul zilei predomină soarele. Însă la câmpie şi podiş temperaturile sunt cele potrivite pentru această perioadă şi soarele este scump la vedere, căci persistă norii joşi şi, mai ales dimineaţa, ceaţa este prezentă la nivel local şi pe alocuri ploua slab sau burniţează. Prin urmare, la amiază temperaturile se vor încadra între 13 şi 21 de grade.

Pentru weekend tendinţa este ca acest aspect al vremii să se menţină. În zonele joase din sud şi est tot vreme mohorâtă anunţă meteorologii, cu ploi slabe sau burniţă şi, mai ales în cursul nopţilor şi al dimineţilor, ceaţă. Iar în vest, nord-vest şi centru temepraturile sunt ceva mai mari decât cele normale, însă local şi temporar sunt aşteptate ploi, dar neînsemnate cantitativ.

Marţi este cald şi frumos la munte. Nici urmă de vremea rece şi mohorâtă de octombrie. Cerul va fi variabil în nordul Munţilor Apuseni şi al Carpaţilor Orientali şi mai mult senin în rest. Va fi ceaţă pe văi şi în depresiuni, pe arii restrânse la începutul intervalului şi local noaptea. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele cele mai înalte.

După o dimineaţă cu puţină ceaţă prin depresiuni, soarele este tot mai prezent şi ridică mercurul din termometre spre temperaturi cu mult mai ridicate decât ar fi normal la sfârşit de octombrie. Se vor înregistra 19 grade în Miercurea Ciuc, 21 în Braşov şi Cluj Napoca şi chiar 24 de grade la Alba Iulia şi Târgu Mureş.

O zi caldă îi va răsfăţa marţi şi pe locuitorii din nord-vestul ţării, deşi soarele se mai ascunde din când în când după norii ce numai izolat pot să scuture câteva picături de plaoie. Totuşi, până la amiază temperaturile se avântă spre 22 de grade în Baia Mare şi 24 la Oradea.

Vremea va fi marţi caldă şi însorită şi în partea de vest a ţării, unde nu se aşteaptă niciun nor pe cer pe tot parcursul zilei şi până la amiază se ating temperaturi de vară, 24 de grade la umbră vor fi în Arad şi Deva şi 25 la Timişoara.

În Oltenia ziua începe cu ceva ceaţă, cel mai probabil în partea de sud a regiunii, dar până la amiază aceasta se risipeşte şi soarele se arată şi aici generos. Prin urmare, contăm pe temperaturi văratice, cu până la 10 grade mai ridicate decât în mod normal: 25 de grade la Drobeta Turnu Severin şi Râmnicu Vâlcea, 24 de grade la Târgu Jiu şi Slatina.

Muntenia are şi ea parte de puţină ceaţă în zori de zi, dar se risipeşte repede şi la amiază mercurul din tremometre se avantă şi aici spre temperaturi de vară. Vor fi 25 de grade în Piteşti, Ploieşti şi Târgovişte şi 24 la Alexandria, Buzău sau Brăila.

Tot despre mult soare şi temperaturi ridicate vorbim şi în Dobrogea, unde la amiază vor fi 20 de grade la Constanţa şi 23 la Tulcea, fără vânt agitat şi fără strop de ploaie.

Şi în Moldova marţi va fi o zi superbă ce aminteşte mai degrabă de sezonul estival decât de a doua jumătatea a toamnei. Soarele străluceşte cu putere întreaga zi, cei câţiva nori ce se mai plimbă pe cer sunt complet inofensivi, iar vântul rămâne potolit, aşa că la amiază se ating temperaturi foarte plăcute, de 23…24 de grade în întreaga regiune, de la Botoşani până la Galaţi.

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Acesta este cel mai puternic animal din lume. Poate ridica mașini și doborî copaci
Capital.ro
Permisul de conducere obligatoriu pentru a conduce un triciclu. E lege în România
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia desfășoară obuziere de pe vremea lui Stalin pe frontul din Ucraina. Moscova rămâne și fără stocurile din epoca sovietică
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Șoșoacă o bate pe Simona Halep. A făcut înconjurul lumii
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
ȘOCANT! Criminalul din Vaslui, care și-a băgat victima în valiză, a mai comis o crima. Audierile au scos la iveală detalii macabre
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Doliu în lumea filmului! Bob Newhart, actorul din „Elf” și „The Big Bang Theory” s-a stins din viață la 94 de ani
Capital.ro
Simona Halep a fost EXCLUSĂ. Ion Țiriac a taxat-o: Uite că nu-l primește
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Joe Biden se simte bine după infectarea cu Covid-19, conform medicului de la Casa Albă
MediaFlux
Se dau 250 de lei de STAT! Vezi dacă te ÎNCADREZI
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'