Victor Ponta, avertisment către PNL: Când eşti la putere, trebuie să fii solidar sau să pleci

Prim-ministrul Victor Ponta a infirmat, la România TV, speculaţiile legate de creşterea cotei unice de impozitare. Totodată, premierul a lansat un avertisment indirect către liberali, dând de înţeles că aceştia ar fi fost la originea informaţiilor vehiculate în presă.
Romania TV
28 oct. 2013, 21:36
Victor Ponta, avertisment către PNL: Când eşti la putere, trebuie să fii solidar sau să pleci

Întrebat dacă au un fundament reale discuţiile despre majorarea cotei unice de impozitare, Ponta a răspuns: „Nu. Nu este adevărat. A fost o singură discuţie la USL, eu cu ministrul de Finanţe şi cu şeful ANAF pe care unii au prezentat-o după aceea incorect. Am venit şi le-am spus: ‘Stimaţi colegi, uitaţi care e situaţia! Avem încasări mai mici la buget. Dacă vreţi să reducem CAS, dacă vreţi să reducem TVA, hai să găsim nişte scenarii’. Asta a fost tot. Apoi lucrurile au deviat într-o discuţie politicianistă care nu-mi face plăcere”.

Victor Ponta a lăsat de înţeles că nu va accepta luări de poziţie din sânul USL care contravin politicii guvernamentale. „Când eşti în opoziţie, poţi să critici orice. Când eşti la putere, trebuie să fii solidar sau să pleci de la putere”, a spus primul-ministru.

Ponta a reamintit că aceeaşi argumentaţie a fost utilizată şi de către PNL atunci când fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu a decis scoaterea PD de la guvernare. „Este valabil întotdeauna şi în orice situaţie”, a conchis Ponta.

Pe 24 octombrie, vicepremierul Daniel Chiţoiu a dat un publicităţii un comunicat în care se spunea că PNL „nu susţine şi nu va susţine orice măsură de creştere a cotei unice de 16%”.

„În urma speculaţiilor apărute în presă care privesc mărirea cotei unice de la 16% la 22% şi reducerea TVA de la 24% la 22%, Partidul Naţional Liberal face următoarele clarificări: La nivelul conducerii USL a avut loc o discuţie informală, în perspectiva construcţiei bugetului pe 2014, în ceea ce priveşte creşterea veniturilor. Măsurile invocate nu sunt cuprinse în prevederile programului de guvernare, iar PNL rămâne consecvent angajamentelor făcute prin acest document de bază al guvernului USL, aprobat de Parlamentul României. PNL nu susţine şi nu va susţine orice măsura de creştere a cotei unice de 16%”, se arată în comunicatul de presă transmis de PNL, semnat de Daniel Chiţoiu, vicepreşedinte al formaţiunii politice şi ministru al Finanţelor.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, joi, referindu-se la informaţiile privind creşterea cotei unice la 22%, că „o frântură” din discuţia USL privind propunerile de creştere a veniturilor la buget a fost dată pe surse, el arătând că era vorba de simulări făcute de specialişti.

„Nu am discutat în interiorul USL despre creşterea cotei unice de la 16% la 22% sau reducerea TVA la 22%, că am auzit şi eu ştirea aseară. A fost o discuţie în USL, la plecare, o discuţie la care nu eram foarte atent, eram pe picior de plecare toţi, în care se vorbea la un moment dat de nişte simulări pe care anumiţi specialişti le făcuseră, simulări, propuneri prin care ar putea creşte veniturile bugetare”, a spus Liviu Dragnea.

„De ce această frântură dintr-o discuţie, mă rog, la plecare, la încheierea USL, care nu a fost pe ordinea de zi, nu a fost o propunere venită de la cineva anume a fost scoasă şi dată pe surse, mă rog, nu discut”, a adăugat vicepremierul.

El a precizat că nu există în acest moment variante în lucru la care în mod oficial Ministerul de Finanţe să fie implicat.

„Deci nu există aşa ceva. Dacă ar fi fost aşa ceva, era o propunere pe care o făcea premierul, o prezenta în USL, o prezenta opiniei pblice, prezenta variantele, de asta spun”, a adăugat Dragnea.

Spynews
Câte calorii are un porumb copt. Cât poți să mănânci fără să te îngrași
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Drumul din România pe care să nu circuli. Mulți au rămas blocați cu mașina pe el, în zonă muntoasă
Capital.ro
Interzis pentru cei care au permis de conducere. Declarația care îi poate băga în închisoare
Playtech.ro
ȘOC! Cine ar fi comis tripla crimă din București. Polițiștii au fost ULUIȚI. Detalii halucinante
DailyBusiness
Avertisment pentru TOȚI românii înscriși la medicul de familie! S-a decis!
Adevarul
Viața în „orașul fantomă” din mijlocul Dunării. Porțile de Fier 2, mega-șantierul din ultimii ani ai regimului Ceaușescu VIDEO
Spynews
Un nou cuplu în familia Mireasa? Cum au răspuns Bogdana și Sergiu, foști concurenți în sezonul 8, atunci când au fost întrebați dacă sunt împreună
Spynews
Fiul Anei Baniciu și al lui Edy Kovacs, obișnuit de mic cu localurile exclusiviste. Micuțul Aris, prima ieșire la restaurant cu părinții și bunicii din partea tatălui / PAPARAZZI
Evz.ro
Putin, o nouă provocare: arme din România, găsite în Ucraina
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
Imagini dureroase cu Nicu Covaci în sicriu. Trupul neînsuflețit al artistului a fost depus la Filarmonica din Timișoara
Cancan.ro
BREAKING! Se întâmplă din nou! Un cioban a fost atacat de urs. L-a muşcat de picioare şi...
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Suma incredibilă pe care o plătesc turiștii pentru o plimbare cu telecabina Buşteni – Babele
Capital.ro
Telefoanele mobile vor fi interzise! Regula intră în vigoare din septembrie 2024. Decizie oficială
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
''Stătea pe scaun și deodată...' - Mihai a făcut infarct în avion și a murit: Strângea bani de nuntă și urma să devină tată
substantial.ro
Daisy Ridley vorbește despre diagnosticarea sa cu boala Basedow-Graves
MediaFlux
PENSII: Cum se acordă MAJORĂRILE în funcție de perioada muncită
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!