El a mai spus că este necesară unitatea dreptei, pentru câştigarea alegerilor parlamentare din 2016, potrivit Mediafax.
Andrei Chiliman a mărturisit că, în 1989, când s-a înscris în PNL, tatăl său nu a fost foarte fericit. „Mi-a lăsat să înţeleg lucrul ăsta, dar nu m-a împiedicat să o fac. Şi-ar fi dorit să fiu ţărănist, ca şi el”, a spus el în faţa delegaţilor ţărănişti.
„Consider că am astăzi o datorie, faţă de tatăl meu, faţă de bunicul meu, dar şi faţă de Corneliu Coposu şi faţă de toţi cei care nu şi-au trădat principiile şi credinţa, să contribui cât pot eu la renaşterea PNŢCD„, a spus Chiliman, precizând că România are nevoie, astăzi, de această renaştere.
El a criticat actuala putere politică, arătând că, astăzi, cuvântul de ordine este „criza”, cea economică, instituţională, de lideri, iar în spaţiul public se vorbeşte destul de des despre „crizele unor politicieni”, dar mai puţin despre „criza morală”, pentru care trebuie să îşi asume răspunderea toţi politicienii.
România are nevoie de PNŢCD pentru că a rămas singurul partid istoric din România, a mai spus Chiliman, precizând că spune acest lucru „cu regretul unui om care a muncit 20 de ani într-un partid care, astăzi, prin conducerea pe care o are, şi-a pierdut vocaţia istorică, a renunţat la tradiţia lui, la valori şi principii”.
El a mai susţinut că PNL a devenit „un stâlp al unei guvernări de stânga”, „un stâlp al populismului şi al şantajului politic”.
Chiliman a mai afirmat că el crede cu adevărat în proiectul politic comun al PNŢCD, al partidului lui Mihai Răzvan Ungureanu, şi în care trebuie să fie toţi cei de pe dreapta, indiferent în ce partide sunt şi „oameni care până acum s-au ţinut departe de politică”.
Ţărăniştii s-au reunit, sâmbătă, la Opera Română, într-un Congres Extraordinar, în cadrul căruia Aurelian Pavelescu urmează să solicite un vot pentru un nou mandat la conducerea partidului, cu moţiunea „Renaştem pentru România ta”.