Ai dureri de spate? Află la ce obiceiuri ar trebui să renunţi

Durerile de spate nu sunt întotdeauna cauzate de anumite boli, multe persoane sănătoase suferind de această problemă din cauza unor obiceiuri proaste, precum purtarea unor genţi grele şi voluminoase, dar şi a unor pantofi cu toc înalt.
Alina Costache
03 nov. 2013, 12:07
Ai dureri de spate? Află la ce obiceiuri ar trebui să renunţi

O saltea bună rezistă de la opt la zece ani. Aşadar, în cazul persoanelor care nu au înlocuit salteaua după 10 ani de folosire, există posibilitatea ca spatele să nu beneficieze de suportul de care are nevoie. În acest caz, este recomandat ca salteaua să nu fie foarte tare, dar nici foarte moale, informează fitnea.com.

Un alt motiv din cauza căruia persoanele pot avea dureri de spate este şi purtarea unor genţi foarte mari. În cazul femeilor care folosesc genţi voluminoase şi au tendiţa de „a purta cu ele întreaga casă”, spatele acestora nu le va fi recunoscător. Utilizarea unei genţi mari şi grele pe un umăr ar putea afecta coloana vertebrală. Aşadar, geanta nu ar trebui să cântărească mai mult de 10% din greutatea corpului.

Citeşte şi Remedii BIZARE, vechi de peste 300 DE ANI, pentru diverse dureri. Află cum se tratau strămoşii noştrii

Şi persoanele care poartă pantofi cu toc trebuie să fie atente. Tocurile prea înalte pot forţa arcuirea spatelui, articulaţiile simţind o presiune prea mare. Pe de altă parte, nici pantofii fără niciun pic de toc nu sunt recomandaţi, informează Mediafax.

Totodată, cercetătorii au descoperit că persoanele care nu au resentimente, nu au nici stări de depresie şi furie şi suferă mai puţin de dureri de spate. Emoţiile, gândurile şi tensiunea musculară pot influenţa intensitatea durerii.

Citeşte şi DURERILE DE SPATE. Ce să faci ca să scapi de ele

Pe de altă parte, a sta o zi întreagă pe scaun poate fi drăguţ, dar multe persoane nu îşi menţin o postură corectă a corpului când stau în faţa computerului, acest lucru provocând slăbirea muşchilor spatelui. Această poziţie pune presiune pe coloana vertebrală şi prea puţin pe picioare.

Totodată, stresul poate afecta muşchii gâtului. Durerea nu va dispărea dacă muşchii nu se relaxează, iar relaxarea acestora depinde de stresul pe care îl resimte persoana în cauză. Pentru reducerea acestuia sunt recomandate exerciţiile şi băile cu apă caldă.

Citeşte şi Cum să fii mereu în formă. Exerciţii fizice pe care le poţi face la birou

Durerile de spate pot apărea şi din cauza greutăţii, iar consumul alimentelor care conţin multă sare, zahăr şi grăsimi contribuie la luarea unor kilograme în plus.

Spynews
David Popovici a câștigat aurul la Jocurile Olimpice. S-a impus la doar 2 sutimi față de locul secund
Bzi.ro
Ioana Tamaș, apariție incendiară, în costum de baie! Soția lui Gabi Tamaș, în vârstă de 36 de ani, a făcut senzație pe plaja din Bali
Fanatik.ro
Singura plantă care poate să înlocuiască purificatorul de aer din casă. Îndepărtează poluanții nocivi și e considerată o adevărată ”minune”
Capital.ro
S-a pus limită la banii cash. Anunț pentru cei care retrag numerar la bancomat. Banca te obligă
Playtech.ro
De ce s-a botezat Mirabela Dauer la 49 de ani. Ce religie are acum celebra artistă
DailyBusiness
METEO. ANM anunță ce îi așteaptă pe români în luna august
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Angelina Jolie a angajat un asasin pentru propria moarte. De ce nu a fost dus la capăt planul vedetei
Spynews
Greii stand-up-ului românesc o pun la zid pe Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea. Nelu Cortea și Radu Bucălae o fac praf pe actuala iubita a lui Spike. Nici el nu a scapat
Evz.ro
Cea mai fină ciocolată de casă. Rețeta de care nu te poți sătura
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
David Popovici explică succesul victoriei de la JO 2024. Ce a făcut după startul cursei, asta i-a adus AURUL
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autorul dublei crime din Buzău, amenințări cu moartea la ieșirea de la audieri: „Puteam să te omor și pe tine”. Bărbatul susține că nu regretă fapta
Capital.ro
Asociația de proprietari nu are niciun drept. Anunț pentru proprietarii de apartament care au câini sau pisici
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Marina rusă începe exerciții majore implicând flotele sale
MediaFlux
SE SCHIMBĂ TOTUL pentru elevi. Fără examene pe caniculă
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!