MORŢI IRONICE: Inventatori UCIŞI de propriile invenţii GALERIE FOTO

Viaţa unui inventator nu este una uşoară. În primul rând trebuie să vină cu o idee bună, care să rezolve o problemă într-un mod la care nimeni nu s-a gândit înainte, și trebuie să treacă invenţia de la teorie la realitate. Dar invenția este o amantă capricioasă și periculoasă pentru mulți. Lucrurile nu merg bine, invențiile se rup sau nu funcționează cum trebuie, și, uneori, inventatorii sunt uciși de ideile pe care chiar ei le-au adus la viață.
Romania TV
10 nov. 2013, 07:02
MORŢI IRONICE: Inventatori UCIŞI de propriile invenţii GALERIE FOTO

Sieur Freminet: Dispozitiv de reîmprospătare a aerului (1772)

inventii

În 1772, francezul Sieur Freminet a încercat să inventeze un dispozitiv de reîmprospătare a aerului pentru scuba diving, care recicla aerul expirat din interiorul tubului. Acesta a fost primul aparat de aer autonom. Din păcate, invenția lui Freminet a fost una prost realizată, iar inventatorul a murit din cauza lipsei de oxigen după ce a stat în propriul său dispozitiv timp de douăzeci de minute.

Karel Soucek: Butoi de amortizare a șocurilor (1985)

inventii

Karel Soucek a fost un cascador profesionist canadian, faimos pentru inventarea „capsulei” cu care se arunca de pe Cascada Niagara. Cu această ocazie, el a supraviețuit, deși a suferit unele leziuni.

VEZI SI Cele mai trăsnite invenţii asiatice: de la carcasa de iPhone comestibilă, la lenjeria cu vagin FOTO

Pe 19 ianuarie 1985, Soucek a convins o companie să-i finanţeze „căderea” de pe Astrodomul Houston din Texas. O cascadă artificială a fost creată în partea de sus a structurii înalte de 54 de metri, cu o groapă adâncă în partea de jos. Cu toate acestea, în loc să aterizeze în centrul rezervorului de apă, Karel Soucek a aterizat pe margine. Capsula s-a rupt în două la impact, iar Soucek a fost rănit grav şi a murit a doua zi.

Aurel Vlaicu: Avionul Vlaicu II (1913)

inventii

Pe 13 septembrie 1913, Aurel Vlaicu, celebrul inginer român, inventator, constructor şi pilot de avioane, a murit lângă Câmpina în timp ce încerca să fie prima persoană care traversa Munții Carpați, în propriul său avion, pe care l-a numit Vlaicu II.

În 1912 Vlaicu a câștigat cinci premii memorabile (1 premiu I si 4 premii II) la mitingul aerian de la Aspern, Austria. Concursul a reunit între 23 și 30 iunie 1912 42 piloți din 7 țări, dintre care 17 din Austro-Ungaria, 7 germani, 12 francezi printre care si Roland Garros, cel mai renumit pilot al vremii, un rus, un belgian, un persan și românul Vlaicu.

Michael Dacre : Taxiul Zburător (2009)

inventii

La 16 august 2009, Michael Dacre, în vârstă de 53 de ani, pionier al aviației britanice și director general al companiei britanice Avcen Ltd., a efecturat primul zbor cu „Taxiul Zburător”. Cu toate acestea, atunci când se afla la 241 kilometri nord de capitala malaeziană Kuala Lumpur, aeronava s-a prăbusit, iar explozia i-a fost fatală lui Dacre.

VEZI ŞI Absurde, bizare şi inutile. Cele mai ciudate invenţii GALERIE FOTO

James W. Heselden: Segway (2010)

inventii

Nu este chiar inventatorul dispozitivului, dar moartea sa este cu siguranţă o întorsătură ciudată a sorţii. James W. Heselden preluase recent responsabilitatea pentru compania Segway, în septembrie 2010, când a avut loc nefericitul eveniment (Segway este acel dispozitiv pe două roți, folosit cu succes de către polițiștii din mall-urile din Occident). În timpul unei plimbări pe Segway, Heselden a condus dispozitivul peste stânci, în apropierea casei sale din Anglia.

Franz Reichelt: Costum paraşută (1912)

inventii

Franz Reichelt, un croitor francez, era obsedat ideea de a crea un costum paraşută pentru aviatorii care ar putea fi în pericol. El s-a poreclit singur „Croitorul Zburător” și a aranjat să facă un test cu invenția sa din vârful Turnului Eiffel, pe 4 februarie 1912, promițând să folosească un manechin de test. El s-a hotărât, însă, să se folosească pe el însuşi drept manechin și spectatorii îngroziți au privit cum a îmbrăcat costumul, a sărit de pe turn şi s-a păbuşit pe caldarâm. Moartea sa a fost filmată.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Ce să pui în făină când faci șnițele ca să iasă gustoase și pufoase. Ingredientul secret pe care puține gospodine îl folosesc
Capital.ro
Maghiarii ne dau lecții. Au făcut anunțul chiar în România. Umilința e prea mare
Playtech.ro
Pensia incredibilă pe care o primește Traian Băsescu. Fostul președinte al României încasează mai puțini bani decât ar fi crezut românii
DailyBusiness
CREȘTE prețul apei calde cu 50%. Cum motivează autoritățile decizia
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Zodiile care au mare noroc în dragoste. Vin vremuri fabuloase
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Vecinii lui Andrei Versace, dezvăluiri uluitoare după moartea influencerului. Cum îi teroriza: 'Este inacceptabil!'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Incendiu violent la un azil de bătrâni din Tulcea. A fost activat Planul Roșu de Intervenție
Capital.ro
Cutremur în UE. Sfidarea supremă a Ungariei. Nimeni nu va accepta
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Pagina de internet a Băncii Centrale a Rusiei blocată de un atac cibernetic ucrainean
MediaFlux
BANI de la Guvern pentru nevoiași. ROMÂNII primesc echivalentul a 50 de EURO
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!