Raymond Loewy, 120 de ani de la naştere

Raymond Loewy, designerul  care a creat sticla de Coca Cola, pachetul de tigari Lucky Strike si a facut navete spatiale pentru NASA. Raymond Loewy este celebrat printr-un Doodle la 120 de ani de la naştere.
Filip Stan
04 nov. 2013, 22:52
Raymond Loewy, 120 de ani de la naştere

Raymond Loewy (5 noiembrie 1893 – 14 iulie 1986) este celebrat marti de Google printr-un Doodle aniversar.

Raymond Loewy s-a nascut in Paris, in anul 1893. Tatal sau a fost jurnalistul vienez Maximilian iar mama sa Marie Labalme.

Raymond Loewy a servit in armata franceza in timpul Primului Razboi Mondial, ajungand chiar capitan.Raymond Loewy a fost ranit in lupta si a primit medalia Crucea Razboiului. In 1919, Raymond Loewy s-a imbarcat pe un vas cu destinatia SUA, avand doar 50 de dolari in buzunar, conform Wikipedia.

In urmatoarea perioada, Raymond Loewy a lucrat ca designer pentru ferestre la companiile Macy’s, Wanamaker’s si Saks. De abia in 1929 Raymond Loewy s-a angajat ca designer industrial. Printre firmele la care Raymond Loewy a fost angajat se numara Westinghouse, Hupp Motor Company si Sears-Roebuck.

Air Force a încercat să creeze o stemă prezidențială specială din propriul design: o schemă în roșu și auriu metalizat, cu numele națiunii în litere de tipar. Kennedy a simțit că aeronava părea prea regală, și, la sfaturile soției sale, Prima Doamnă Jacqueline Kennedy, el l-a contactat pe designerul american Raymond Loewy pentru a ajuta la proiectarea unei noi steme și unui nou interior pentru VC-137 .Raymond Loewy s-a întâlnit cu președintele, iar prima cercetare cu privire la proiectul său l-a dus la Arhivele Naționale, unde s-a uitat la primul exemplar tipărit al Declarației de Independență a Statelor Uniteși văzând numele țării scris spațiat și cu majuscule. Raymond Loewy a ales să expună fuselajul de aluminiu lustruit pe partea din jos, și a utilizat două tipuri de albastru, un albastru-ardezie asociat cu Republica timpurie și președinția, precum și un cyan mai contemporan, să reprezinte prezentul și viitorul. Sigiliul prezidențial a fost adaugat in ambele părți ale fuselajului, lângă bot, un steag mare a fost pictat pe coadă, iar pe lateralul aeronavei a fost scris “United States of America”, cu majuscule. Munca lui Raymond Loewy a primit laude imediate din partea președintelui și a presei. Marcajele de pe VC-137 au fost adoptate și pentru mai marele VC-25, atunci când a intrat în serviciu, în 1990.

Raymond Loewy a inceput sa colaboreze, in 1937, cu compania feroviara Pennsylvania Railroad, concepand locomotivele pentru pasageri. De asemenea, Raymond Loewy a mai conceput si statii de tren. In urmatorii ani, Raymond Loewy a lucrat pentru companii care produceau masini, tigari sau bauturi carbogazoase.

O schimbare radicală s-a produs în noiembrie 1942, când pachetul de Lucky Strike a abandonat „hainele” verzi , alegând albul, şi afişând logo-ul în chip de ochi de taur pe ambele feţe ale pachetului. Cel care a pus în practică transformarea a fost, iarăşi, un nume faimos în epocă: designerul Raymond Loewy, despre care se spune că „a schimbat America”, dat fiind că e însă responsabil, printre altele, de crearea logo-ului Shell sau a sticlei de Coca-Cola, aşa cum o ştim azi.

Raymond Loewy a creat sticla de Coca Cola si pachetul de tigari Lucky Strike. Raymond Loewy s-a retras in 1980, la varsta de 87 de ani, si s-a intors in Franta. Raymond Loewy a murit in 1986, in casa sa din Monte Carlo.

Spynews
ADN-ul principalului suspect a fost găsit pe corpul Marinei, femeia ucisă în Brăila. Bărbatul i-ar fi mințit pe anchetatori
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Horoscop zilnic pentru luni, 22 iulie 2024. Oportunități pentru nativul Fecioară
Capital.ro
SE CONFISCĂ mașinile pe loc. Regulile se aplică deja LA GRANIȚA cu România
Playtech.ro
Țeapa pe care și-a luat-o un român într-o benzinărie din Grecia: Aveți mare grijă, verificați pompa
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Gropile săpate în nisipul de pe plaje se pot dovedi mortale. Cazul care a șocat opinia publică din SUA
Spynews
Ilie Pălie și Foca. Ce reprezintă cele două sărbători care vin după Sfântul Ilie
Spynews
”Noi nu suntem criminali”. Mama bărbatului suspectat că a ucis-o pe Marina din Brăila își apără fiul! Femeia spune că cei doi se cunoșteau
Evz.ro
Pleacă de la Acces Direct. Demisia anului în televiziune
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar fi plătit suspectul pentru serviciile ei
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dentista din Brăila a fost ucisă în 33 de secunde! Principalul suspect a fost reținut pentru 24 de ore
Capital.ro
ESTE ILEGAL să îți repari propria MAȘINĂ. Se consideră infracțiune
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Rebelii houthi din Yemen vor continua să atace Israelul fără a respecta nicio regulă de angajament
MediaFlux
JOE BIDEN S-A RETRAS! Răsturnare totală în SUA
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'