RAYMOND LOEWY a venit în SUA cu 50 de dolari şi a plecat milionar

RAYMOND LOEWY, industriaşul care a creat automatele de Coca-Cola şi locomotiva S1, omagiat de Google printr-un Doodle.
Alina Costache
05 nov. 2013, 05:17
RAYMOND LOEWY a venit în SUA cu 50 de dolari şi a plecat milionar

Raymond Loewy, industriaşul cunoscut drept creatorul automatului de Coca-Cola, pachetul de Lucky Strike şi al locomotivei S1 este omagiat, marţi de Google printr-un Doodle inedit, la 120 de ani de la naşterea sa.

Doodle-ul aniversar a transformat literele care formează cuvântul Google într-o locolomtivă Pennsylvania Railroad S1 cu aburi, în care literele ”g” şi ”o” din cuvânt sunt roţile acesteia

Prima sa machetă reprezenta un avion. A vândut-o ulterior. Raymond Loewy a plecat în 1919, în SUA, cu un vapor, având doar 50 de dolari în buzunar.

Raymond Loewy a trăit în New York, unde a lucrat ca designer de vitrine pentru Macy’s, Wanamaker’s şi Saks, dar şi ca ilustrator pentru reviste ca Vogue şi Harper’s Bazaar. Apoi a trecut la designul de obiecte, realizând un model pentru frigiderul Coldspot.

În anul 1937 a început parteneriatul cu Pennsylvania Railroad, pentru care a creat designuri de locomotive, staţii, vagoane şi materiale promoţionale. Apoi a lucrat cu producătorul de maşini american Studebaker.

La vârsta de 87 de ani Raymond Loewy s-a retras şi s-a întors în Franţa. A murit în locuinţa sa din Monte Carlo, în 1986.

RAYMOND LOEWY, 120 de ani de la naştere. În Doodle-ul pentru RAYMOND LOEWY, literele care formează cuvântul Google sunt scrise sub forma unei locomotive Pennsylvania Railroad S1 cu aburi, unul dintre designurile lui RAYMOND LOEWY.

RAYMOND LOEWY a avut un cuvânt greu de spus şi în designul companiei Coca Cola.

Citeşte şi: Raymond Loewy, 120 de ani de la naştere

Încă din 1940, RAYMOND LOEWY a realizat mai multe modificări de design la frigiderul Coca-Cola, însă nu au fost realizate niciodată în întregime din cauză că a început cel de-al doilea război mondial. La sfârşitul războiului, compania i-a dat mână liberă designerului Raymond Loewy să creeze un nou concept pentru frigider.

RAYMOND LOEWY s-a născut în 1893, iar prima sa machetă reprezenta un avion, pe care a vândut-o ulterior. În 1919, RAYMOND LOEWY a plecat în SUA la bordul unui vapor, cu doar 50 de dolari în buzunar.

Dole Deluxe Fântâna Dispenser fost introdus în 1947. 

În 1960, RAYMOND LOEWY a creat design-ul pentru doza de Cola. Sticla de Cola a fost creată în 1915, iar multe persoane i-au atribuit lui greşeala proiectării sticlei, el însă nu a modificat niciodată originalul, ci a creat alte mărimi de sticlă.

RAYMOND LOEWY a regândit design-ul dozatoarelor de Cola şi le-a dat un aer modern şi util. RAYMOND LOEWY este autorul ambalajului sticlei de Fanta. 

Camionul Coca Cola, care apare în reclame şi este îndrăgit de zeci de milioane de copii din întreaga lume a fost reproiectat de RAYMOND LOEWY. Printre modificări au fost aspectul curbat, folosirea uşilor aeriene, care pot fi îndepărtate pe timpul verii şi a gândit un spaţiu pentru depozitarea materialelor publicitare.

RAYMOND LOEWY a lucrat până la 87 de ani, când s-a retras şi s-a întors în Franţa natală.RAYMOND LOEWY a murit în locuinţa sa din Monte Carlo, în 1986, lăsând în urmă a doua soţie, Viola, şi pe fiica lor, Laurence.

RAYMOND LOEWY a apărut în 1949 pe coperta revistei Time, iar în 1953 ajunsese să aibă o firmă cu 200 de angajați, un venit anual de peste 3 milioane de dolari și sedii în Londra, Paris, Sao Paolo, Los Angeles și Chicago. 

După o carieră de succes în domeniul design-ului auto, RAYMOND LOEWY s-a retras din activitate în 1980, la vârsta de 87 de ani, întorcându-se în Franța. A murit în locuința sa din Monte Carlo, în anul 1986. 

Spynews
ADN-ul principalului suspect a fost găsit pe corpul Marinei, femeia ucisă în Brăila. Bărbatul i-ar fi mințit pe anchetatori
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Horoscop zilnic pentru luni, 22 iulie 2024. Oportunități pentru nativul Fecioară
Capital.ro
Mașinile care au interzis. Au interdicție. A intra intrat în vigoare de pe 18 iulie 2024
Playtech.ro
Țeapa pe care și-a luat-o un român într-o benzinărie din Grecia: Aveți mare grijă, verificați pompa
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Gropile săpate în nisipul de pe plaje se pot dovedi mortale. Cazul care a șocat opinia publică din SUA
Spynews
Ilie Pălie și Foca. Ce reprezintă cele două sărbători care vin după Sfântul Ilie
Spynews
”Noi nu suntem criminali”. Mama bărbatului suspectat că a ucis-o pe Marina din Brăila își apără fiul! Femeia spune că cei doi se cunoșteau
Evz.ro
Drum de mare viteză în România. Traseul pornește din București
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar fi plătit suspectul pentru serviciile ei
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dentista din Brăila a fost ucisă în 33 de secunde! Principalul suspect a fost reținut pentru 24 de ore
Capital.ro
Suspendare permis auto, 30 de zile. Este ilegal în sensul giratoriu, chiar dacă ești singur pe șosea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Kamala Harris anunță că va candida pentru nominalizarea prezidențială democrată
MediaFlux
Se MODIFICĂ VÂRSTA de PENSIONARE! Simona Bucura Oprescu a anunțat EXACT
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'