Fraudă IMENSĂ la Volksbank. Află cum a înşelat un bărbat banca cu milioane de euro şi franci elveţieni

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Mihai Alexandru Grigore, acuzat că a înşelat banca Volksbank cu aproximativ 1,8 milioane euro şi 2,4 milioane franci elveţieni.
Iulian Tudor
06 nov. 2013, 13:23
Fraudă IMENSĂ la Volksbank. Află cum a înşelat un bărbat banca cu milioane de euro şi franci elveţieni

În perioada noiembrie 2007 – iunie 2008, Mihai Alexandru Grigore, folosindu-se de contracte false ori simulate a indus sau, după caz, a menţinut în eroare pe reprezentanţii Volksbank cu privire la sursele sale de venit, determinându-i să încheie trei convenţii de credit ce au avut drept consecinţă producerea unui prejudiciu de 600.000 de euro, 2.200.000 CHF şi 963.750 de euro, precizează DNA.

Astfel, pentru a justifica presupusele sale surse de venit, în toamna anului 2007, Mihai Alexandru Grigore a invocat trei contracte de închiriere simulate, din care două semnate cu o societate comercială şi unul cu o persoană fizică (concubina sa) şi, de asemenea, a invocat un contract de închiriere fals, pretins a fi semnat de un avocat.

Din cele patru contracte de închiriere a unor apartamente în Capitală reieşea că Mihai Alexandru Grigore obţinea venituri lunare de 13.700 de euro, ceea ce a determinat banca să încheie, în luna noiembrie 2007, o convenţie de credit în urma căreia inculpatul a beneficiat de suma de 600.000 de euro.

Persoanele fizice sau juridice care au încheiat contractele de închiriere simulate nu-şi puteau permite a plăti cuantumul chiriei. Contractele simulate nu au fost niciodată puse în executare.

La data de 21 ianuarie 2008, Mihai Alexandru Grigore a adresat o nouă cerere de credit pentru persoane fizice
„Optimus” (pentru nevoi personale), suma solicitată fiind de 4.060.000 CHF.

În cerere erau menţionate veniturile încasate sau care urmau a fi încasate de solicitant, în perioada decembrie 2007 – februarie 2008, respectiv 86.000 de euro, lunar.

La data de 3 martie 2008, între reprezentanţii Volksbank şi Mihai Alexandru Grigore a fost semnat un alt contract de credit prin care i se acorda acestuia din urmă suma de 2.200.000 CHF.

La aprobarea acordării creditului, Volksbank a avut în vedere o creanţă invocată de Mihai Alexandru Grigore, ca sursă de venit, creanţă care i-a fost cesionată de tatăl său. Creanţa cesionată reprezenta o presupusă chirie lunară de 86.000 de euro, care însă provenea dintr-un contract de închiriere fals a unui teren intravilan, pretins a fi semnat în 2007, de un cetăţean străin.

Pe 4 martie 2008, Mihai Alexandru Grigore a solicitat Volksbank acordarea unui al treilea credit de 2.000.000 euro. Lui Mihai Alexandru Grigore i s-a pus la dispoziţie suma de 963.750 euro, ca urmare a semnării cu reprezentanţii Volksbank a unei a treia convenţii de credit. La aprobarea semnării acestui contract de credit au fost avute în vedere veniturile care urmau a fi încasate de inculpat din contractele de închiriere deja amintite, precum şi creanţa cesionată lui Mihai Alexandru Grigore de către tatăl său.

Volksbank s-a constituit parte civilă pentru cele trei credite, cu sumele de 2.428.014 CHF; 1.112.166 euro şi 685.770 euro. Valoarea actuală a bunurilor imobile ipotecate nu permite acoperirea integrală a prejudiciului, deoarece Mihai Alexandru Grigore şi-a înstrăinat, real sau prin simulaţie, bunurile deţinute.

Dosarul se va judeca la Tribunalul Bucureşti.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Când începe postul Sfintei Marii 2024. Ce nu e bine să faci până la Adormirea Maicii Domnului
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați de șomaj
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Patriarhia Română răspunde acuzațiilor privind canonizarea unor clerici cu legături legionare
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'