Blaga: Prezidenţiabilul desemnat de PDL va fi candidatul dreptei. Nu negociez cu PNL

Discutia despre candidatul unic al dreptei se poarta prea mult in jurul persoanelor si prea putin in jurul procentelor, afirma preşedintele PDL Vasile Blaga într-un interviu pentru ziare.com.
Romania TV
07 nov. 2013, 11:51
Blaga: Prezidenţiabilul desemnat de PDL va fi candidatul dreptei. Nu negociez cu PNL

„Suntem singura forta politica din Romania care isi stabileste candidatul la prezidentiale prin alegeri interne. Fara experienta, lucrurile puteau sa mearga mai bine sau mai putin bine. Au votat deja peste 40.000 de membri de partid, peste 68%, alegerile sunt foarte corecte, nu au fost puse sub semnul intrebarii nici macar intr-o sectie de votare. Ca sa nu fie discutii am luat in calcul doar membrii de partid inregistrati la inceputul competitiei si cu cotizatia la zi platita. Sa nu se inscrie nimeni in partid numai ca sa poata vota. Deci este o reusita”, consideră Vasile Blaga.

Şeful PDL a apreciat ca la alegerile interne din PDL, acum in desfasurare, vor vota in total in jur de 200.000 de membri PDL.

„Nu cred ca sunt corecte abordarile celor care spun ca nu va exista un candidat unic al dreptei pentru ca PDL nu isi va retrage propriul candidat. Problema nu e de a elimina pe nimeni din joc, ci de a te baza pe cel mai bun dintre candidatii de pe dreapta. Si ganditi-va cat de legitim este intr-o cursa pe dreapta candidatul care are deja atat de mult voturi in spate. Cum am putea sa nu tinem cont de vointa colegilor nostri? Sunt convins ca vom avea un candidat al dreptei din partea PDL. Dar sa va spun ce au raspuns domnii Predoiu si Falca la aceasta intrebare: daca cineva va fi mai bun decat noi, desi nu credem, vom fi primii lui soldati.”, a spus Blaga.

Preşedintele PDL s-a pronuntat din nou pentru unificarea dreptei dupa europarlamentare, fie printr-o alianta, fie prin absorbtie in PDL. Presedintele democrat liberal a infirmat ca ar purta negocieri cu PNL pentru ca acesta „doar in visele d-lui Antonescu mai e de dreapta”.

„Eu nu am nicio negociere cu PNL, nici macar informala, cu atat mai putin institutionalizata. Eu nu pot negocia cu un partid care doar in visele d-lui Antonescu mai e de dreapta. Uitati-va se ce intampla dupa discutiile cu FMI. O guvernare USL pusa in genunchi. Dupa un an si jumatate liberalii nu sunt in stare sa impuna o masura de dreapta. Ponta impune noi taxe si impozite, dar nici macar nu poate pastra locurile de munca mostenite. Nu sa creeze milionul de locuri de munca. Sunt cu 50 de mii de locuri de munca in octombrie 2013 fata de anul trecut. Reducerea CAS ar fi fost singura masura de dreapta posibila, dar nici pe asta nu o fac. Deci, nu am nicio discutie cu PNL. Dar pe de alta parte, in perspectiva, in 4, 5, 8 ani de zile va fi nevoie si de un mare partid pe dreapta. Sunt sustinatorul de principiu al unei astfel de constructii. Nici nu poate fi vorba despre discutii referitoare la sustinerea candidatului PNL in persoana d-lui Antonescu”, a mai spus Antonescu.

Întrebat dacă se gândeşte la „o apropiere” de PNL cu condiţia schimbarii lui Crin Antonescu, Blaga a răspuns: „Nu pot pune acum astfel de conditii. PNL este in alianta de guvernare, are jumatate din ministrii acestui guvern care nu rezolva nimic. Eu discut despre PDL care sunt convins ca va avea un candidat puternic sustinut de intreaga dreapta”.

Nu acelaşi lucru se poate spune despre intrarea la Guvernare alături de PSD. „Nu intram sub nicio foma alaturi de PSD la guvernare. El are o majoritate, cu tot cu UDMR care e cu arma la picior, cu ce a luat de la PPDD. Cel mai cinstit este sa reintram prin alegeri, atunci cand vor avea ele loc, probabil in 2016, dar nu se stie. Eu nu stiu cum vor iesi din iarna acesti guvernanti, saracind populatia. Au introdus noi taxe si nu se va scumpi doar carburantul. Se vor scumpi toate. Impozitul acela pe cladiri speciale, pe stalpii de electricitate, pe retelele de transport, cine il va suporta? Tot cetatenii pentru ca aceste costuri vor ajunge la cetatean. Au marit salariul minim la 800, il vor mari la 900 de lei si ne promit micsorarea CAS din iulie. Sefa misiunii FMI spune insa ca nici vorba de asa ceva. Vom vedea, ca trebuie sa apara proiectul de buget. Ce ai facut de fapt tu, guvern iresponsabil? Ai pus presiune in plus pe angajator. Ce va face el? Va da afara. Noi am propus cresterea salariului minim la 1.000 de lei concomitent cu reducerea CAS cu cinci procente la angajator si scutirea de impozitul pe venitul reinvestit pentru capitalizare. Asa se creeaza locurile de munca, asa se mareste cinstit baza de impozitare. Politica PSD este sa faca oamenii dependenti de stat, iar PNL o impartaseste. Angajatorul e considerat o categorie defavorizata. Nu mai stiu ce biruri sa puna pe ei. Numai in acest an au aparut 28 de noi taxe, iar incasarile sunt mult mai mici. Pentru anul viitor USL isi propune doar 6% pentru investitii, pe cand noi, in cel mai greu an al crizei 2010, am alocat 10%. Guvernarea de stanga e un dezastru pentru Romania”, a mai spus Blaga.

In interviul acordat Ziare.com Vasile Blaga a vorbit despre motivele pentru care PDL nu capitalizeaza masiv nemultumirea populara, despre relatia cu Traian Basescu, cu Emil Boc, dar si despre erorile majore ale actualului guvern.

„Pe mine ma preocupa soarta PDL si despre ea vorbesc. Nu m-am certat cu presedintele, am avut puncte de vedere diferite, partidul a optat. Eu vreau un PDL foarte puternic care sa scoata un scor foarte bun la europarlamentare si sa castige prezidentialele. Astfel incat sa pregatim succesul pentru 2016”, a spus Blaga.

 

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Gara din România care a fost scoasă la licitație. S-a vândut pe o sumă ridicolă, spre disperarea navetiștilor
Capital.ro
S-a dat ordin LA GRANIȚA cu România. Au primit interzis chiar astăzi, 7 IULIE
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Pericol uriaș în parcurile de distracții de pe litoral! ANPC a luat imediat măsuri
Adevarul
Corina Cușa, profesoară: „A apărut un fenomen periculos în timpul vacanței mari: inactivitatea, ca formă de ocupare a timpului liber“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
George Simion, botez fără brânză de la Becali. Cine i-a schimbat meniul
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?
Cancan.ro
Vali a murit la Costineşti, după ce şi-a presimţit sfârşitul: 'Să îmi reparaţi maşina şi...'
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Ultima dorință a lui Valentin, tânărul care a murit înecat la Costinești! „Dacă e să pățesc ceva...”. Cum și-a prevestit moartea buzoianul de doar 20 de ani
Capital.ro
Decizie pentru cei care au aceste modele de TELEVIZOARE. Intră în vigoare chiar din luna AUGUST
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Traficul feroviar între București și Constanța a fost blocat de incendii de vegetație
MediaFlux
VINE CRIZA! Va fi mai RĂU CA ÎN 2008
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!