Sorin Roşca Stănescu, exclus din PNL VIDEO

Sorin Roşca Stănescu a fost exlus din PNL în urma acuzelor publice adresate de acesta preşedintelui Traian Băsescu.
Romania TV
11 nov. 2013, 14:08
Sorin Roşca Stănescu, exclus din PNL VIDEO

Conducerea PNL a decis luni, în şedinţa BPN, excluderea din partid a senatorului Sorin Roşca Stănescu. Decizia adoptată de Biroului Politic Naţional urmează să fie supusă votului Delegaţiei Permanente a PNL

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că propunerea de excludere din partid a senatorului Sorin Roşca Stănescu votată de Biroul Politic Naţional va fi înaintată Delegaţiei permanente a liberalilor, care va fi convocată cât de curând.

„A fost dezbătută şi supusă votului solicitarea mea de excludere a senatorului Roşca Stănescu şi Biroul Politic Naţional, prin vot secret, a adoptat această propunere. Ea va fi înaintată Delegaţiei permanente. Membrii parlamentari ai partidului sunt excluşi în ultima fază de Delegaţia permanentă, dar numai la propunerea BPN”, a spus Antonescu, precizând că Delegaţia permanentă a PNL va fi convocată cât de curând.

VEZI ŞI Băsescu: Mă duc cu plăcere alături de Înalt Prea Sinucisul Adrian Năstase dacă Roşca Stănescu are dreptate

Crin Antonescu a admis că au existat liberali „miloşi”, care au susţinut o sancţiune mai uşoară pentru Roşca Stănescu, menţionând că nu a acceptat această soluţie pentru că a rămas convins de argumentele sale şi a reiterat că „falsurile” sunt de neacceptat în cadrul partidului..

Excluderea lui Sorin Roşca Stănescu a fost adoptată de BPN cu 47 pentru, cinci împotrivă şi două nule.

Sorin Roşca Stănescu a ieşit din sala şedinţe a conducerii PNL înaintea finalizării votului asupra propunerii de excludere din partid.

„Niciun cetăţean şi nici un senator nu poate verifica conturi bancare, cu atât mai mult cu cât acele virări de bani sunt subiectul unei anchete care stă la Parchet din luna martie. Tăcerea Parchetului m-a determinat să dau credibilitate acelor informaţii şi documente FACIAS şi acesta este motivul pentru care le-am dat publicităţii pentru a forţa să aflăm adevărul până la urmă ce-i cu aceste documente. Am mai spus că nu avem încă nicio anchetă făcută de Parchet de fapt, ci avem un simplu comunicat”, a declarat Roşca Stănescu.

El a mai precizat că dacă este vorba de documente false atunci cei care au realizat falsurile trebuie să răspundă.

Senatorul a mai menţionat că indiferent de decizia luată de conducerea PNL va rămâne „acelaşi liberal” şi va susţine partidul şi pe Crin Antonescu.

„Sigur că este practic o înfrângere a mea faptul că nu se confirmă autenticitatea acestor documente, deşi nu eu le-am depus acolo (la Parchet, n.r.) (…) Cred că atunci când ieşi pe piaţă cu foarte multe dezvăluiri, când eşti incisiv rişti să mai cazi şi în capcană”, a mai spus Roşca Stănescu.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă, că a fost convocată şedinţa Biroului Politic Naţional al partidului pentru luni, când va propune excluderea senatorului Sorin Roşca Stănescu din PNL.

Antonescu a precizat că la şedinţa de luni a BPN senatorul Sorin Roşca Stănescu va avea dreptul să-şi spună punctul de vedere.

„Dacă nu se întâmplă ca, să zicem, Parchetul sau Oficiul pentru Spălarea Banilor să revină asupra anunţului pe care l-au făcut şi să spună «am greşit, nu ne-am uitat bine, documentele sunt autentice», dacă nu se întâmplă asta, propunerea mea (de excludere – n.r.) rămâne cea pe care v-am spus-o”, a afirmat preşedintele PNL.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat şi vineri seară, la  România TV, că, dacă documentele invocate de senatorul Sorin Roşca Stănescu în privinţa preşedintelui Traian Băsescu sunt false, va propune excluderea acestuia din partid, o reuniune a forurilor de conducere ale PNL putând avea loc luni sau marţi.

Spynews
ADN-ul principalului suspect a fost găsit pe corpul Marinei, femeia ucisă în Brăila. Bărbatul i-ar fi mințit pe anchetatori
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Horoscop zilnic pentru luni, 22 iulie 2024. Oportunități pentru nativul Fecioară
Capital.ro
Nu mai este necesar ITP-ul. Șoferii care trebuie să meargă direct la RAR cu buletinul
Playtech.ro
Țeapa pe care și-a luat-o un român într-o benzinărie din Grecia: Aveți mare grijă, verificați pompa
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Gropile săpate în nisipul de pe plaje se pot dovedi mortale. Cazul care a șocat opinia publică din SUA
Spynews
Ilie Pălie și Foca. Ce reprezintă cele două sărbători care vin după Sfântul Ilie
Spynews
”Noi nu suntem criminali”. Mama bărbatului suspectat că a ucis-o pe Marina din Brăila își apără fiul! Femeia spune că cei doi se cunoșteau
Evz.ro
Codul Muncii. Drepturile și obligații pe care mulți angajați nu le știu
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar fi plătit suspectul pentru serviciile ei
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dentista din Brăila a fost ucisă în 33 de secunde! Principalul suspect a fost reținut pentru 24 de ore
Capital.ro
Mașinile care vor fi interzise. S-a dat ordin de la UE. Ce se pregătește chiar acum
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Principalii republicani cer demisia lui Joe Biden după retragerea sa din cursa pentru realegere
MediaFlux
Se MODIFICĂ VÂRSTA de PENSIONARE! Simona Bucura Oprescu a anunțat EXACT
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'