PROGNOZA METEO: Vreme autentică de toamnă în următoarele zile

PROGNOZA METEO. Vremea caldă, cu temperaturi neobişnuit de ridicate pentru această perioadă, se termină, iar toamna pune stăpânire pe ţară pregătindu-ne pentru iarnă. Mijlocul lunii noiembrie aduce ploi, burniţe, frig, şi în zona montană chiar ninsori.
Filip Stan
12 nov. 2013, 14:21
PROGNOZA METEO: Vreme autentică de toamnă în următoarele zile

Miercuri ne putem bucura de o ultima zi cu vreme caldă în mare parte din ţară, cel puţin în această săptămână. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9 grade în nordul extrem al Moldovei şi 17 grade în Banat. În regiunile sudice şi estice ale ţării, în cea mai mare parte a zilei, vor predomina norii joşi din care izolat va burniţa. În restul teritoriului înnorările vor acoperi cerul din când în când şi mai ales spre seară, începe să plouă slab. În cursul nopţii, în zona de munte, mai ales din nordul Carpaţilor Orientali îşi vor face apariţia precipitaţiile şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va adia uşor şi izolat vor fi condiţii de ceaţă.

Norii se arăta miercuri pe cerul Capitalei şi trecător vor fi condiţii de burniţă, iar vântul va fi domol. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 13 grade, cu câteva grade peste normalul termic al  perioadei. Presiunea atmosferica scade uşor de la 763 mm Hg.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe două săptămâni

Joi, vremea va fi în general închisă şi se va răci. Din când în când cad ploi slabe sau burniţe, în vestul, sudul, centrul ţării şi izolat în restul regiunilor, iar în zona montană vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul îşi face puţin simţită prezenţa în sudul şi sud-estul ţării, furând câteva grade din termometre. Sunt aşteptate la amiază temperaturi de numai 5 grade în nordul Moldovei până la cel mult 14 grade în Oltenia şi sud-vestul Transilvaniei.

Joi, vremea va fi închisă şi se va răci uşor şi în Bucureşti. Trecător va ploua slab sau va burniţa, iar vântul este puţin mai agitat din când în când. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade.

Vineri, în sudul şi în estul ţării, vremea rămâne în general închisă, iar valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru data din calendar. Va ploua slab, local în Oltenia şi izolat în rest. În schimb, în regiunile intracarpatice va predomina o vreme frumoasă, însorită şi uşor mai caldă decât ar fi normal. În aceste zonele ploile se vor arăta cu totul izolat. La munte, trecător, se vor semnala precipitaţii mixte. Vântul are putere în sud-vestul şi sudul ţării, astfel ca temperaturile real resimţite vor fi mai coborâte cu câteva grade faţă de ce vor arăta termometrele, adică valori de la 6 grade în nordul Moldovei până la 14 grade în Banat şi Crişana.

Vineri va predomina o vreme mohorâtă de toamnă autentică în zona Capitalei. Trecător este posibil să plouă slab, iar vântul are din când în când unele răbufniri nervoase, aşa că fiţi pregătiţi să resimţiţi ceva mai puţine grade decât cele 10 grade pe care le vor strânge termometrele.

După o zi de sâmbătă cu temperaturi normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice şi uşor mai ridicate decât mediile climatologice, începând de duminică şi în primele zile ale săptămânii viitoare vremea se va răci uşor. În restul teritoriului, temperaturile se vor încadra în jurul celor normale pentru această perioadă.

Şansele de ploaie vor fi mai mari în primele zile ale săptămânii viitoare, cel mai probabil în regiunile sudice în timp ce la munte trecător vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în genera între 4 şi 12 grade.

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Acesta este cel mai puternic animal din lume. Poate ridica mașini și doborî copaci
Capital.ro
Permisul de conducere obligatoriu pentru a conduce un triciclu. E lege în România
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia desfășoară obuziere de pe vremea lui Stalin pe frontul din Ucraina. Moscova rămâne și fără stocurile din epoca sovietică
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Șoșoacă o bate pe Simona Halep. A făcut înconjurul lumii
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
ȘOCANT! Criminalul din Vaslui, care și-a băgat victima în valiză, a mai comis o crima. Audierile au scos la iveală detalii macabre
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Doliu în lumea filmului! Bob Newhart, actorul din „Elf” și „The Big Bang Theory” s-a stins din viață la 94 de ani
Capital.ro
Simona Halep a fost EXCLUSĂ. Ion Țiriac a taxat-o: Uite că nu-l primește
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Joe Biden se simte bine după infectarea cu Covid-19, conform medicului de la Casa Albă
MediaFlux
Se dau 250 de lei de STAT! Vezi dacă te ÎNCADREZI
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'