Şoferii cu vârste de peste 65 de ani au provocat accidente care, de cele mai multe ori, s-au soldat cu decesul victimelor.
Numai în anul 2013 s-au produs aproximativ 865 de accidente, în urma cărora 215 persoane au murit şi alte 712 au fost rănite. În anul 2012 s-au produs 889 de accidente, în care 281 de persoane au murit, potrivit DRPCIV.
Bolnavi şi cu reflexele scăzute, nu se îndură să abandoneze însă volanul. Mulţi bătrâni refuză să se recunoască învinşi de vârstă şi conduc în continuare. Cred că bătrâneţea nu e un impediment, dar multe din aceste poveşti sfârşesc tragic.
Este dovedit medical că, odată cu vârsta, reflexele unui şofer scad. Se întâmplă chiar ca şoferul să nu îşi dea seama ce face. Este cazul unui bătrân din Ploieşti care mergea pe contrasens, fără să ştie!
Sâmbătă, în Piaţa Constituţiei, a fost marcată Ziua mondială de comemorare a victimelor traficului rutier. Acţiunea a reunit aproximativ 50 de persoane care au aprins lumânări în memoria celor care şi-au pierdut viaţa în accidente, scrie Agerpres.
În România, aproximativ 2.040 de oameni au murit în urma accidentelor în 2012, potrivit datelor prezentate de Centrul de Consultanţă pentru Victimele Rutiere, în calitate de organizator.
Scopul acţiunii este să-i determine pe toţi participanţii la trafic să respecte prevederile Codului rutier, iar pe factorii de decizie să adopte măsurile ce se impun pentru reducerea numărului de victime.
Peste 1,3 milioane de persoane îşi pierd viaţa anual, la nivel global, în accidente de maşină. Din anul 2005, în memoria lor, Organizaţia Naţiunilor Unite celebrează în fiecare an Ziua Mondială pentru Comemorarea Victimelor Accidentelor în Trafic.
Citeşte şi Poliţiştii au identificat ZONELE CU RISC CRESCUT DE PRODUCERE A ACCIDENTELOR. Vezi care sunt