Potrivit anchetatorilor, din anul 2002, cu ajutorul unor acte false şi cu complicitatea mai multor funcţionari, unii dintre ei chiar şi de la Primăria Sectorului 1 sau de la Fondul Imobiliar, Maria Câmpina şi Trăienică Pandeluş au reuşit să obţină în mod ilegal un imobil pe strada Arthur Verona din Capitală. Ei au introdus un dosar de la arhiva Administraţiei Fondului Imobiliar cu aceste documente false, au obţinut acest imobil, ulterior l-au vândut unei persoane şi au obţinut pe urma acestuia suma de 500.000 de euro.
Poliţia Capitalei susţine că la nivelul Serviciului Grupuri Infracţionale Violente, sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, există în lucru un dosar penal cu privire la comiterea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, dare de mită şi luare de mită.
Surse din rândul anchetatorilor au precizat că în acest caz este vizat soţul vrăjitoarei Maria Câmpina, Trăienică Pandeluş, care în anul 2002 ar fi obţinut ilegal un imobil în Sectorul 1 al Capitalei, prin introducerea în dosarul de la arhiva Administraţiei Fondului Imobiliar a unor documente de proprietate contrafăcute, fiind ajutat de foşti angajaţi de la AFI şi Primăria Sectorului 1.
După ce ar fi cumpărat imobilul cu acte de proprietate falsificate, soţul Mariei Câmpina ar fi vândut imobilul unei persoane de bună-credinţă, pentru suma de 500.000 de euro.
Anchetatorii au pus sechestru asigurator asupra a trei imobile afle în proprietatea suspectului, în vederea recuperării prejudiciului creat.
„S-a pornit acum 10-11 ani în urmă. Am cumpărat un imobil de la un cetăţean pe nume Marin Alexandru şi când m-am dus să mă judec cu chiriaşii, că a fost casă de chiriaşi, ce neînţelegeri au fost acolo, că s-a dus unul din ei şi a reclamat la Poliţie. Eu am cumpărat cu acte. Eu nu am falsificat niciun act”, a declarat, la România TV, Trăienică Pandeluş.
În 14 noiembrie, poliţiştii de la Serviciul Grupuri Infracţionale Violente au făcut trei percheziţii domiciliare în acest dosar, fiind ridicate o puşcă de vânătoare cu alice, o puşcă de colecţie cu glonţ, un pistol cu bile de cauciuc şi un pistol cu gaze, documentele aferente acestor arme şi mai multe cartuşe, a precizat Poliţia Capitalei.
„Am împuşcat pe cineva cu armele alea? Sunt cu drept legal luate, legal deţinute. Sunt vânător, am documente. Mi-au spus că trebuie să predau armele. Nu ştiu care e cazul, că aşa sunt formalităţile în România”, a mai spus Pandeluş.