Radu Moldovan (PSD): Este extrem de important ca în aceste zile să ne păstrăm calmul

Preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud, deputatul Emil Radu Moldovan, care a participat luni seara la protestul organizat în faţa Prefecturii din acest judeţ, s-a declarat "mândru" de decizia bistriţenilor de a ieşi în stradă şi a militat pentru păstrarea calmului.
Romania TV
16 ian. 2012, 19:42
Radu Moldovan (PSD): Este extrem de important ca în aceste zile să ne păstrăm calmul

„Sunt extrem de mândru de concetăţenii mei din Bistriţa că şi-au regăsit spiritul civic şi că protestează paşnic. Este extrem de important ca în aceste zile să ne păstrăm calmul. E un act de democraţie ca oamenii să-şi exprime nemulţumirile şi le cer pe această cale ca, şi atunci când va conduce USL şi vor fi nemulţumiţi de deciziile pe care le iau politicienii, să manifeste, dar să o facă paşnic”, a spus Moldovan, citat de Agerpres.

Liderul judeţean al PSD a ţinut să condamne „manipulările” şi „huliganii” şi le-a cerut oamenilor să se manifeste în continuare paşnic.

„Au reuşit cel puţin să îmi creeze mie o speranţă că spiritul civic există, că oamenii au curaj în continuare să-şi exprime nemulţumirile. Condamn foarte mult manipulările, huliganii care încearcă să denatureze, să deturneze manifestări paşnice ale cetăţenilor şi îmi doresc foarte mult ca concetăţenii mei să îşi păstreze calmul şi să protesteze paşnic în continuare”, a declarat deputatul PSD.

Întrebat dacă prezenţa membrilor PSD şi PNL în rândul manifestanţilor nu va da ocazia puterii să acuze că aceste proteste au fost organizate de opoziţie, Emil Radu Moldovan a răspuns că el poate fi acuzat de orice, dar oamenii care au ieşit în stradă, nu.

„Eu pot să fiu acuzat de absolut orice, aceşti oameni nu cred că pot fi acuzaţi de nimic. Eu accept să fiu acuzat de absolut orice de către aceşti oameni care şi-au pierdut orice legătură cu realitatea şi nu mai au niciun Dumnezeu. Am văzut declaraţii mizerabile ale liderilor politici ai puterii la adresa acestor oameni care au ajuns în pragul disperării”, a replicat preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud.

În ceea ce priveşte modul în care imaginea României ar putea fi afectată pe plan extern din cauza protestelor violente de la Bucureşti, liderul social-democrat spune că deja aceasta a fost afectată de actuala conducere a ţării.

„Prestaţia domnului Băsescu, a domnului Boc şi a întregului Guvern a făcut atât de mult rău României, încât ceea ce se întâmplă astăzi nu contează. Cred că România, prin manifestări democratice, poate să arate Uniunii Europene că România încă este un stat democratic. Sigur, vandalismele, huliganismele nu fac bine niciunui popor şi în mod cert nici românilor”, a mai spus Moldovan.

Preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud a participat luni la protestul organizat în faţa Prefecturii, el anunţându-şi în prealabil intenţia pe contul său de Facebook. Alături de Emil Radu Moldovan au mai fost şi primari şi viceprimari PSD, consilieri locali şi judeţeni ai opoziţiei, liderii organizaţiilor de tineret ale PNL şi PSD, dar şi profesori, pensionari, şomeri, studenţi, sindicalişti şi membri ai galeriei echipei de fotbal Gloria Bistriţa.

În total, luni seara au protestat la Bistriţa peste 500 de persoane, după ce duminică s-au adunat aproximativ 400 de persoane care şi-au arătat atât solidaritatea faţă de SMURD, cât şi indignarea faţă de actuala conducere a ţării. Protestatarii au anunţat că vor să se adune şi marţi, la ora 17,00, în faţa Instituţiei Prefectului Bistriţa-Năsăud.

Spynews
Cele două ipoteze luate în calcul de anchetatori în cazul morții lui Andrei Versace. Ce se știe despre ultima perioadă din viața lui
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Strada din București pe care accesul femeilor neînsoțite a fost interzis. Puțină lume își mai aduce aminte de această bizarerie. Unde se afla, de fapt, drumul de lemn
Capital.ro
A murit cel mai iubit actor. A lăsat un gol imens. Drum lin, maestre!
Playtech.ro
Cât timp poți circula cu parbrizul spart. Mulți șoferi nu știu ce scrie în lege
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Omul care l-a făcut pe Ceaușescu președinte. Unul dintre cele mai misterioase personaje din istoria românilor, stalinizatorul României
Spynews
Tragedie după tragedie în Brăila! Fratele principalului suspect în cazul ucideii Marinei a murit într-un accident de mașină
Spynews
Alertă ANM! A fost emis cod galben de ploi, vijelii și grindină. Canicula nu dispare, însă, din România
Evz.ro
Așa se curăță cel mai ușor peștele. Tehnica e simplă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune
Cancan.ro
Andrei Versace, dator la CĂMĂTARI?! Un prieten rupe tăcerea despre sursa de venit a influencerului: „Avea...”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dentista din Brăila a fost ucisă în 33 de secunde! Principalul suspect a fost reținut pentru 24 de ore
Capital.ro
Amendă 1.300 de lei, chiar dacă ai documentele la tine. Dreptul legal pe care șoferii NU îl au
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
EXCLUSIV | FOTO: Andrei Versace, găsit într-o baltă de sânge. Care ar fi cauza morții cunoscutului influencer
MediaFlux
Cum arăta VILA NUFĂRUL din NEPTUN, unde NICOLAE ȘI ELENA CEAUȘESCU își petreceau verile
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'