Victor Ponta: Clarificările lui Crin Antonescu legate de Traian Băsescu erau necesare

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că, din punctul său de vedere, clarificările făcute de liderul PNL Crin Antonescu legate de apropierea de şeful statului, Traian Băsescu, erau necesare, el arătând că ultimele "gesturi" puteau naşte confuzie şi USL nu are nevoie de aşa ceva, informează Mediafax. Ponta a adăugat că preşedinţii PNL şi PC, Crin Antonescu, respectiv Daniel Constantin, "s-au împăcat.
Romania TV
19 nov. 2013, 17:00
Victor Ponta: Clarificările lui Crin Antonescu legate de Traian Băsescu erau necesare

Solicitat să comenteze acuzaţiile pe care preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, le-a făcut la adresa preşedintelui PNL, Crin Antonescu, Ponta a răspuns: „Nu au fost nişte acuzaţii. Până la urmă s-a ridicat o problemă esenţială vizavi de USL – dacă domnul Antonescu şi-a schimbat poziţia faţă de Traian Băsescu şi a devenit mai apropiat sau îşi doreşte susţinerea sa”.

„Cred că, din punctul meu de vedere, domnul Antonescu a răspus foarte clar că nici vorbă de aşa ceva şi lucrurile astea s-au închis. Dar erau necesare, pentru că ultimele gesturi puteau crea confuzie şi nu avem nevoie de confuzie. Eu zic că toate lucrurile s-au lămurit foarte bine”, a adăugat Ponta.

Totodată, Victor Ponta a spus că afirmaţia liderului PNL Crin Antonescu, potrivit căruia preşedintele PC Daniel Constantin s-ar comporta ca un subordonat al său, este „total nefericită şi incorectă” la adresa lui Constantin, dar „s-au împăcat”.”E o exprimare total nefericită şi incorectă la adresa lui Daniel, dar s-au împăcat”, a spus Ponta.

El a precizat că nu are subordonaţi şi că secretul USL a constatat tocmai în faptul că liderii s-au comportat ca o echipă.

„Eu nu am subordonaţi. Nici măcar în PSD nu am subordonaţi. Şi cei din PSD îmi sunt colegi, cu atât mai mult în Guvern, cu atât mai mult în USL. Iar unul din secretele USL a fost tocmai faptul că ne-am comportat întotdeauna ca o echipă şi e important spiritul acesta”, a spus Ponta.

El a arătat că e este bucuros că în cearta dintre PC şi PNL nu s-a mers mai departe. „Cearta dintre PNL şi PC nu afectează USL. Mă bucur că nu s-a mers mai departe”, a spus Ponta, care a arătat că USL „funcţionează foarte bine”.

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a declarat, sâmbătă, la şedinţa Consiliului Naţional al partidului, că PSD se consolidează, pentru rezultate bune în 2014, iar PNL are acţiuni frivole faţă de parteneri şi reacţii cel puţin imorale faţă de social-democraţi şi încearcă se să împrietenească cu Traian Băsescu.

„PSD se consolidează, PSD se pregăteşte pentru a avea rezultate maxime anul viitor, când sunt două rânduri de alegeri, europarlamnetare şi prezidenţiale. E normal să se pregătească, ca orice partid politic. PNL încearcă, nu de puţine ori având acţiuni frivole vizavi de partenerii noştri din USL, PNL ne-a jignit şi pe noi de câteva ori, reacţii cel puţin imorale vizavi de PSD, încearcă să zâmbească, să se împrietenească cu preşedintele Traian Băsescu şi cu PDL”, a afirmat Dan Voiculescu.

Antonescu a declarat, sâmbătă, pentru „Gândul”, că declaraţia preşedintelui fondator al PC, Dan Voiculescu, privitoare la apropierea PNL de Traian Băsescu este una „profund neruşinată”.

„Declaraţia domnului Voiculescu, conform căreia PNL s-ar apropia şi i-ar zâmbi preşedintelui Traian Băsescu, este o declaraţie profund neruşinată. PNL a fost adversarul permanent şi radical şi va rămâne adversarul lui Traian Băsescu, al sistemului politic al lui Traian Băsescu până când acest sistem va fi eliminat. Nu am avut niciun moment o apropiere de Traian Băsescu, dimpotrivă tensiunile în interiorul USL, între PNL şi PSD, între mine şi Victor Ponta au fost generate de momentul coabitării, de momentul negocierii şefilor parchetelor cu Traian Băsescu şi nicidecum invers. De aceea, afirm că declaraţia privitoare la apropierea PNL de Traian Băsescu, coroborată cu declaraţia că PNL ar avea o atitudine imorală faţă de PSD din partea lui Voiculescu este o declaraţie profund neruşinată”, a afirmat, pentru „Gândul”, Crin Antonescu.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Stațiunea perfectă pentru pensionari în august. E ferită de aglomerație, are ape termale, peisaje frumoase și foarte puțini români știu de ea
Capital.ro
Autonomie în Ținutul Secuiesc! S-a aflat marele plan al maghiarilor: Îi vindeți pe români
Playtech.ro
Două eleve din România au obținut 2 medalii de argint și 2 de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2024
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Avertisment pentru utilizatorii de iPhone și Android. Riscuri mari la încărcarea prin USB
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Rămași împreună după Insula iubirii, s-au etalat pe plajă. Dovada clară că leșinul n-a contat! Nici inelul amanetat
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Șoferii cu permis auto categoria B nu au voie, sub nicio formă. Legea interzice, fără excepție
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Viktor Orban critică Occidentul și prevede un viitor dominat de Asia și Rusia
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!