Băsescu: Mai rămâne ca Uniunea Compozitorilor să facă o comisie pentru greierii de pe tarlaua familiei

Președintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, într-o emisiune televizată, că întreg scandalul referitor la "cazul Călărași" este un joc politic instrumentat de USL, subliniind că este vorba despre o "afacere de familie cinstită". Glumind, şeful statului a spus că şi Uniunea Compozitorilor ar trebui să facă o comisie anchetă "pentru că pe tarlaua familiei Băsescu cântă greierii".
Romania TV
20 nov. 2013, 19:47
Băsescu: Mai rămâne ca Uniunea Compozitorilor să facă o comisie pentru greierii de pe tarlaua familiei

Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri că niciodată nu şi-ar fi permis ilegalităţi în achiziţionarea unui teren, adăugând că nu este vorba despre „trafic de influenţă” în cazul suprafeţei agricole cumpărate de fiica sa la Călăraşi, iar discuţiile despre o comisie parlamentară care să analizeze această situaţie reprezintă „un joc politic” marca USL.

„Este un joc politic pe care îl face USL în ansamblul lui. Cu vă pot spune cu certitudine e că niciodată nu mi-aș fi permis ilegalități prin achiziționarea unui teren. Familia mea a achiziţionat un teren prin Ioana. Este o afacere de familie. Terenul este achiziționat cinstit cu banii luați de la o bancă cu banii deponenților, deci niciun ban de la Ponta, Chițoiu sau Antonescu. Creditul este la dobânda pieții din ziua în care s-a făcut contractul de credit”, a declarat Traian Băsescu, la B1 TV, întrebat cu privire la discuţiile referitoare la înfiinţarea unei comisii parlamentare privind terenul de la Călăraşi.

Președintele chiar a glumit, spunând că şi Uniunea Compozitorilor ar trebui să facă o comisie anchetă „pentru că pe tarlaua familiei Băsescu cântă greierii”.

„Cred ca si Uniunea Compozitorilor ar trebui sa facă o comisie pentru că prin lanul de grâu de pe tarlaua familiei Băsescu cânta greierii”, a precizat Traian Băsescu.

„CEC este singura bancă care finanţează agricultura românească”, iar terenurile cumpărate în Călăraşi sunt „o afacere de familie cinstită”, a subliniat Traian Băsescu. „Este exclus ca eu să-mi îndemn familia şi copiii să facă ceva ilegal”.

Preşedintele a precizat că ar vrea să mai achiziţioneze un teren pentru a spori afacerea familiei: „Aş vrea ca în familie să mai luăm terenuri, măcar până la 500 de hectare”.

Şeful statului a susţinut că nu a fost vorba despre niciun „trafic de influenţă” întrucât a vorbit cu ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, la telefon despre directorul CEC la 40 de zile după ce i se acordase creditul fiicei sale.

„E o minciună că m-a sunat Gheţea. Eu am vorbit cu ministrul Chiţoiu la 40 de zile după ce se acordase creditul. L-am rugat să nu-l schimbe pe Ghetea, e un bancher de valoare. Cu omul asta şi cu BNR am pregătit celebrul acord de la Viena unde s-a convenit cu toata băncile străine care operează în România să nu repatrieze bani de pe piaţa românească. (…) Este o copilărie să spui cum şi-a permis preşedintele să sune pentru Gheţea. Am făcut o discuţie cu ministrul de Finanţe să nu punem sub semnul întrebării CEC-ul. Să nu facem o schimbare politică”, a mai spus şeful statului.

„Nu am vorbit cu Radu Gheţea despre credit, nu aveam de ce să vorbesc. Mi se pare că în perioada aceea Gheţea nici măcar nu a fost în ţară”, a mai spus şeful statului. „A fost o afacere cinstită, transparentă. Nu a făcut ca alţii, care cumpără şi apoi trec pe numele unui văr sau al ştiu eu cui. Aceşti domni ar putea să vină să vadă cum se face o afacere transparentă”, a completat Băsescu.

Preşedintele a declarat, miercuri, că partidele din USL se luptă între ele pentru a controla comisia parlamentară, pentru a anunţa concluziile, el adăugând: „Dacă sunt cinstiţi şi nu vor să facă un joc politic şi vor să afle adevărul, nu mai bine fac o plângere la Parchet, acum?”.

„Nu ştiu care să pună comisia sub control, vă daţi seama ce plăcut ar fi un partid să iasă să spună concluziile – «În concluzie, se sesizează Parchetul». Nu mai bine, dacă sunt cinstiţi, şi nu vor să facă un joc politic şi vor să afle adevărul, nu mai bine fac o plângere la Parchet, acum?”, a spus Băsescu.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri seară, că PNL va decide joi poziţia legată de Comisia parlamentară în cazul Călăraşi, iar întrebat dacă în USL mai există armonie, el a răspuns că Uniunea funcţionează.

DailyBusiness
Ai planuri pentru luna octombrie? Meteorologii anunță cum va fi vremea în fiecare zi, toată luna
Spynews
Ce relație are acum Cătălin Botezatu cu copiii lui. Designerul și-a ținut familia privată: ”Asta e cel mai important”
Bzi.ro
Ia cei mai mulți bani pentru concertele de Crăciun! Andra nu mai este primul loc
Fanatik.ro
Țara unde merg din ce în ce mai mulți turiști. Are munți spectaculoși și lacuri impresionante, prețuri mici, dar e considerată cea mai periculoasă din lume
Capital.ro
Taxă obligatorie pentru români. Crește de aproape 3 ori: „S-a mărit și se va mări din ce în ce mai mult”
Playtech.ro
Doamne cum arăta Anamaria Prodan înainte să-și micșoreze sânii!!! Imaginile secrete au SCĂPAT pe net
DailyBusiness
Hotărâre drastică pentru toți românii care stau la casă!
Adevarul
„Am mâncat sandvișuri uriașe cu creveți la aceeași masă cu KGB-ul” . Jens Stoltenberg a dezvăluit cum a încercat să recruteze un agent sovietic
wowbiz.ro
Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?
Spynews
Ziua Educației 2024. Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru învățători și profesori
Spynews
Claudia Pătrășcanu i-a făcut o urare lui Gabi Bădălău de ziua lui de naștere: ”Nu aștept să mi se răspundă niciodată”. În ce relații este cu fostul soț
Evz.ro
Paste cu sos de post și măsline uscate. O idee de cină sățioasă
Ego.ro
Elena Udrea, de nerecunoscut!!! Fosta blondă de la Cotroceni, extrem de slabă și cu părul creț
Prosport.ro
FOTO. Ea e considerată cea mai sexy mamă a unui fotbalist din întreaga lume. La 40 de ani, arată mai bine ca multe tinere de 20 de ani
kanald.ro
Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?
Cancan.ro
Mario Fresh, primele declarații după despărțirea de Alexia Eram: 'A fost o decizie dificilă pentru amândoi!'
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Adio, maestre! A murit actorul cu voce ca de înger: O zi pe care nu doream să o trăiesc
StirileBZI
Cei care cumpără de pe Temu sau Shein vor plăti taxe mai mari! Comanda trebiie să fie mai mare de 750 de lei!
Prosport.ro
FOTO. A dansat twerk în fața ei, după ce a sugrumat-o! Cea mai controversată luptătoare
stirilekanald.ro
"Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial
substantial.ro
Noi trageri Loto cu premii semnificative în joc
MediaFlux
Se MODIFICĂ aceste PENSII! Casa de Pensii a EXPLICAT EXACT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
„Insula Cailor” de la Galați, „sălașul piraților” de la Dunăre, de zeci de ani ostrov al cailor sălbatici