Sârbu, despre atitudinea lui Antonescu: Se repetă scenariul aproape identic cu cel din 2009

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a afirmat miercuri că, în ceea ce privește situația din ultima perioadă din USL, respectiv atitudinea președintelui PNL, Crin Antonescu, se întrevede un posibil scenariu prin care a trecut și fosta conducere a PSD în 2009, când a ieșit de la guvernare înainte de alegerile prezidențiale la care a candidat Mircea Geoană.
Filip Stan
20 nov. 2013, 21:17
Sârbu, despre atitudinea lui Antonescu: Se repetă scenariul aproape identic cu cel din 2009

În opinia lui Ilie Sârbu, aceasta nu ar fi cea mai bună idee, argumentând că și PSD a pierdut.

Întrebat dacă PSD ar putea avea candidat propriu la prezidențialele de anul viitor, Ilie Sârbu a admis o astfel de posibilitate numai în situația în care Crin Antonescu „ar merge singur”.

„Da, dacă dl Crin Antonescu se hotărăște să meargă singur. Eu am mai văzut scenariul ăsta și i-am și spus (…) se repetă scenariul aproape identic cu cel din 2009, când noi am plecat de la guvernare cu aproape o lună înainte de alegeri, tocmai pentru a ne distanța (…) și a câștiga alegerile. Nu le-am câștigat. Nu știu dacă e cea mai bună idee. Însă trebuie să-și nuanțeze foarte mult poziția (Crin Antonescu — n.r.)”, a declarat Sârbu la postul B1 TV, citat de Agerpres.

El și-a exprimat speranța ca președintele PNL să nu cadă în „capcana” declarațiilor șefului statului referitoare la o susținere a candidaturii sale.

Ilie Sârbu mai spune că, dacă USL s-ar rupe, cel care ar pierde este PNL. „Dacă am lua și am trata subiectul la rece, cred că cel care pierde este PNL. Deci, ar trebui să lăsăm lucrurile să curgă”, a completat el.

Senatorul PSD exclude deocamdată o rupere a USL.

El exclude totodată și posibilitatea ca social-democrații din teritoriu să ceară un congres pentru a valida un candidat al partidului la prezidențiale. „Exclus. PSD e un partid foarte disciplinat și un partid care pe parcursul timpului a arătat respect, chiar dacă de multe ori a pierdut. Mergem până la capăt”, a punctat liderul social-democrat.

Întrebat dacă joi PNL va decide că nu va fi de acord cu constituirea „comisiei Călărași”, liderul senatorial a răspuns: „Vom vedea mâine. Avem majoritate”.

Spynews
David Popovici a câștigat aurul la Jocurile Olimpice. S-a impus la doar 2 sutimi față de locul secund
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Singura plantă care poate să înlocuiască purificatorul de aer din casă. Îndepărtează poluanții nocivi și e considerată o adevărată ”minune”
Capital.ro
S-a schimbat legea pentru proprietarii de terenuri. UE a cedat în fața României: „Rezolvat 100%”
Playtech.ro
Sociologul Alfred Bulai, acuzat că ar fi făcut avansuri studentelor, în timp ce era profesor și decan la SNSPA. Poliția a început o anchetă
DailyBusiness
Cati bani primește David Popovici după ce a câștigat medalia de aur. Sportivul a scris istorie la JO2024
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Angelina Jolie a angajat un asasin pentru propria moarte. De ce nu a fost dus la capăt planul vedetei
Spynews
Greii stand-up-ului românesc o pun la zid pe Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea. Nelu Cortea și Radu Bucălae o fac praf pe actuala iubita a lui Spike. Nici el nu a scapat
Evz.ro
Vreme capricioasă în România. Anunț surprinzător de la ANM
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Vecinii lui Andrei Versace, dezvăluiri uluitoare după moartea influencerului. Cum îi teroriza: 'Este inacceptabil!'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autorul dublei crime din Buzău, amenințări cu moartea la ieșirea de la audieri: „Puteam să te omor și pe tine”. Bărbatul susține că nu regretă fapta
Capital.ro
Se interzic mașini în România. Apare o nouă taxă auto în orașe. Amendă 500 lei/zi, dacă ignori
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Comandant al grupului Wagner ucis în Mali în timpul unui atac al rebelilor
MediaFlux
PENSIONARII care pot RĂMÂNE FĂRĂ măriri de PENSIE! DECIZIA care schimbă TOTUL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!