DOCTOR WHO. Omul care a făcut posibilă călătoria în timp, celebrat de GOOGLE

DOCTOR WHO este unul dintre cele mai cunoscute seriale din istoria televiziunii. DOCTOR WHO împlineşte nu mai puţin de 50 de ani, serialul fiind creat în 1963. Actualul DOCTOR WHO, britanicul Matt Smith, va părăsi longevivul serial SF al BBC. Noul DOCTOR WHO va fi Peter Capaldi, 55 de ani, cunoscut din rolurile din 'The Thick of It' și 'In the Loop'.
Filip Stan
22 nov. 2013, 23:29
DOCTOR WHO. Omul care a făcut posibilă călătoria în timp, celebrat de GOOGLE

DOCTOR WHO a fost creat în 1963 și reluat în 2005. cel mai lung program SF din lume cuprinde aproape 800 de episoade și 11 ‘seniori ai timpului’ care s-au succedat, amintește 7sur7.be, citat de Agerpres.
Matt Smith, care îl interpretează din 2010 pe DOCTOR WHO, ‘Stăpânul timpului’, medic excentric ce călătorește în timp, a declarat că va juca ultima oară în episodul special de Crăciun, cu ocazia celei de-a 50-a aniversări a serialului. Actorul, în vârstă de 30 de ani, a fost al 11-lea interpret al ‘Stăpânului timpului’, fiind relativ necunoscut până când a intrat în pielea lui DOCTOR WHO, acum trei ani. Matt Smith a precizat că va fi înlocuit de o nouă vedetă.

Creat în 1963, DOCTOR WHO a obținut recordul de longevitate la categoria seriale SF, recunoscut ca atare în Cartea Recordurilor. BBC a vândut serialul în peste 200 de țări, scrie b365.ro.

DOCTOR WHO este un serial science fiction produs de BBC. Programul descrie aventurile unui time lord (lord al timpului), care își spune „The Doctor” și călătorește în timp și spațiu cu nava lui, TARDIS, care este camuflată ca o cabină telefonică de poliție din 1960. Împreună cu asistenții lui, DOCTOR WHO călătorește în timp și spațiu și salvează lumea.

Google sărbătoreşte, vineri, printr-un doodle interactiv, a 50-a aniversare a serialului SF „DOCTOR WHO„, produs de BBC şi care descrie aventurile unui lord ce călătoreşte în timp şi spaţiu cu nava lui, Tardis, aceasta fiind camuflată într-o cabină telefonică de poliţie din 1960.

Împreună cu asistenţii lui, DOCTOR WHO călătoreşte în timp şi spaţiu şi salvează lumea. Producţia de televiziune este inclusă în Guinness World Records ca fiind cel mai lung serial science fiction din lume şi, de asemenea, este o parte semnificativă a culturii populare britanice. Serialul este celebru pentru poveştile pline de fantezie, efecte speciale ingenioase cu buget redus şi pentru pionierat în muzica electronică – produsă original de BBC Radiophonic Workshop.

În Marea Britanie şi în alte zone, programul a devenit un serial cult şi a influenţat generaţii de oamenii de televiziune din Marea Britanie. A fost recunoscut de critici şi de public ca fiind unul dintre cele mai bune programe de televiziune din Marea Britanie, primind în anul 2006 premiul BAFTA pentru „cel mai bun serial de dramă”.  

Programul iniţial a fost difuzat între anii 1963 şi 1989. După o încercare nereuşită de a revigora producţia cu un backdoor-pilot, sub forma unui film de televiziune în 1996, programul a fost relansat cu succes în 2005, produs in-house de BBC Wales din Cardiff.

DOCTOR WHO este în prezent interpretat de Matt Smith, urmând ca acesta să părăsească serialul şi să fie înlocuit de Peter Capaldi.

Serialului a ajuns la al 12-lea sezon şi i-a avut în rolurile principale pe William Hartnell (1963-1966), Patrick Troughton (1966-1969), Jon Pertwee (1970-1974), Tom Baker (1974-1981), Peter Davison (1981-1984), Colin Baker (1984-1986), (McCoy 1987-1989), Paul McGann (1996), Christopher Eccleston (2005), David Tennant (2005-2010), Matt Smith (2010-2013).

Google îşi schimbă logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.

Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Animalul care poate trăi chiar și 500 de ani. Longevitatea sa i-a uimit pe oamenii de știință
Capital.ro
Doliu național. S-a stins un titan al muzicii românești: A dus numele țării pe toate continentele lumii
Playtech.ro
Stațiunea din România, adorată de turiști! E o reală comoară! Vin de la mii de km să o viziteze!
DailyBusiness
Este vestea cea mare! BNR anunță ce se întâmplă cu ratele românilor
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Spynews
”Nu îmi este frică”. A fost sau nu Gabi Bădălău bătut de Bianca Drăgușanu?! Ce spune despre presupusele acte de violență ale vedetei de la o petrecere
Evz.ro
Florin Salam, mesaj controversat. Ce le-a transmis manelistul tinerilor
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
O nouă tragedie pe litoralul românesc! O tânără în vârstă de 25 de ani s-a înecat după ce ar fi făcut sărituri de pe dig
Capital.ro
Statul român ia terenurile înapoi. Decizie definitivă în justiție. Zero lei
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Diana Șoșoacă acuză AUR și Mănăstirea Petru Vodă de denigrare într-un conflict legat de creștinism și globalism
MediaFlux
EUROPA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu RUSIA! AVERTISMENT de la granița ROMÂNIEI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!