Tinerii au efectuat două săptămâni de practică alături de reprezentanţii conducerilor multinaţionalelor, prilej cu care au fost îndrumaţi profesional şi au participat la activităţi şi seminarii organizate de AmCham România în timpul stagiului, potrivit Agerpres. Participanţii au beneficiat cu această ocazie şi de o bursă în valoare de 500 de euro.
„Proiectul a reprezentat o oportunitate atât pentru tinerii implicaţi, cât şi pentru companiile care au acceptat să-şi deschisă porţile pentru aceştia. Interacţiunea cu liderii în formare cred că a fost o idee bună, la nivel de pilot. Frumuseţea acestui tip de acţiune este că înseamnă învăţare, suport pentru dezvoltarea businessului. Ca firmă suntem implicaţi cu mediul academic, dar acest tip de interacţiuni a fost o experienţă din care am avut de învăţat„, a spus Bogdan Ion, membru în consiliul director al AmCham România.
Studenţii incluşi în proiect au fost selectaţi din 228 de înscrişi, în luna februarie a acestui an, proiectul fiind implementat din luna aprilie. „Acest proiect m-a schimbat foarte mult, mi-a deschis ochii. Ne-a învăţat să ne adaptăm mediului real de business. Am putut să interacţionăm în mod direct cu echipele de management‘, a declarat Iulia Curtman, studentă la ASE, participantă în carul proiectului.
Camera de Comerţ Americană în România este o importantă asociaţie profesională de afaceri cu o contribuţie semnificativă în procesul de consultare în privinţa legilor şi reglementărilor cu efecte asupra mediului de afaceri din România.
Become a Leader s-a adresat studenţilor în anii terminali, oferindu-le o imagine a parcursului profesional ca viitori lideri. Participanţii la proiect au avut posibilitatea ca timp de două săptămâni să observe şi să înveţe de la directori generali şi manageri cu experienţă din cadrul multinaţionale renumite din România elemente ale proceselor de management, modalităţi concrete de lucru şi mecanisme de luare a deciziilor.
CITEŞTE ŞI: Mariana Câmpeanu către tinerii PNL: Nu mai alergaţi după diplome, nu vă folosesc la nimic