Dorin Lazăr Maior, preşedintele Blocului Naţional al Revoluţionarilor, dat în urmărire internaţională

Preşedintele Blocului Naţional al Revoluţionarilor, Dorin Lazăr Maior, condamnat la şapte ani de închisoare, a fost dat, marţi, în urmărire internaţională.
Romania TV
26 nov. 2013, 15:02
Dorin Lazăr Maior, preşedintele Blocului Naţional al Revoluţionarilor, dat în urmărire internaţională

Surse din Poliţie, citate de Mediafax, au declarat că anchetatorii au obţinut dovezi din care reiese că Dorin Lazăr Maior a părăsit ţara, astfel că acesta este urmărit şi internaţional.

Maior era dat în urmărire naţională din 14 noiembrie, după ce acesta nu s-a prezentat la arest şi nici nu a fost de găsit la domiciliu, în Sectorul 3.

Dorin Lazăr Maior a fost condamnat definitiv, în 13 noimbrie, la şapte ani de închisoare cu executare, pentru şantaj, în dosarul „Romexterra”. În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi omul de afaceri Ovidiu Tition, la patru ani de închisoare cu executare şi Florina Aprofirei, la trei ani de închisoare cu suspendare.

În 4 martie, Judecătoria Târgu Mureş l-a condamnat pe Maior la şapte ani de închisoare cu executare şi interzicerea unor drepturi pe o perioadă de cinci ani după executarea pedepsei. Aceeaşi instanţă l-a condamnat pe Tition la cinci ani de închisoare cu executare, iar pe Aprofirei la patru ani de închisoare cu executare.

Aceştia au făcut recurs, iar Curtea de Apel Mureş a menţinut sentinţa doar pentru Dorin Lazăr Maior, în timp ce în cazul celorlalţi doi a casat-o, la rejudecare reducând pedepsele.

Decizia instanţei este definitivă.

Dorin Lazăr Maior, Ovidiu Tition, Florina Aprofira au fost trimişi în judecată în 2006 de procurorii DNA Braşov, fiind acuzaţi că ar fi şantajat doi oameni de afaceri braşoveni, printre care şi pe fostul director adjunct de la Romexterra Bank Braşov Mihai Maţepiuc, pentru modul ilegal în care se acordau credite la banca respectivă. Maior i-ar fi ameninţat pe cei doi oameni de afaceri că îi va denunţa dacă nu primeşte de la fiecare câte un milion de lei.

„Din probele administrate până în prezent a rezultat că inculpatul Maior Lazăr Dorin şi inculpatul Tition Ovidiu au exercitat în cursul lunilor noiembrie – decembrie 2006 mai multe acţiuni de intimidare fizică şi psihică, inclusiv ameninţări cu darea în vileag a unor fapte reale, asupra a doi administratori de societăţi comerciale şi a unui director de bancă, sprijiniţi fiind de învinuita Aprofirei Florina, în scopul obţinerii unui fals material injust”, arăta DNA Braşov.

În acest dosar, Tition şi Maior au stat în arest preventiv pentru o perioadă, în urmă cu patru ani. Cei doi au fost reţinuţi şi ulterior arestaţi sub acuzaţia de şantaj, la finele lunii decembrie 2006, până în mai 2007.

Ovidiu Tition este arestat într-un alt dosar. El a fost reţinut de poliţiştii Serviciului Investigare Fraude în 21 februarie 2013 şi a fost apoi prezentat Tribunalului Braşov, care a decis arestarea lui preventivă pentru 29 de zile într-un dosar de înşelăciuni bancare, după ce, în perioada 2011 – 2012, a achiziţionat mărfuri alimentare de peste 300.000 de lei, fără a avea disponibil în cont, şi pe care le-a vândut apoi prin firmele concubinei lui.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Proteina care ar putea prelungi speranța de viață cu până la 7 ani. A fost denumită “fântâna tinereții”: “Un obiectiv cheie pentru domeniul îmbătrânirii”
Capital.ro
Marele artist al României a murit! Toți actorii plâng: Mi se rupe inima
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
Lovitură pentru bărbaţii cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani. ARMATA DEVINE OBLIGATORIE!
Adevarul
Armata ucraineană a publicat înregistrări video cu operaţiunile din primele ore ale ofensivei în provincia Kursk VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Marele coșmar al șoferilor. Pot fi pedepsiți, chiar dacă nu au greșit
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Regizorul Bogdan Budes și-a PREVESTIT moartea?! Ce a postat cu câteva zile înainte de tragedie: „Aerul unor funeralii…”
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Ungaria e blocată. Viktor Orban a dat ordinul peste graniță. Este oficial
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Botswana creează un fond pentru a recompensa sportivii după succesul la Jocurile Olimpice de la Paris
MediaFlux
A ÎNCEPUT DISTRIBUIREA PENSIILOR MAJORATE! Vine POȘTAȘUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...