PROGNOZA METEO: Ninge în aproape toată ţara, iar vremea este mai rece decât în mod obişnuit

Vremea a luat o întorsătură bruscă şi hotărâtă: după ce toamna a tot amânat instalarea frigului, iată că în numai 24 de ore, iarna pare să fi pus stăpânire pe multe regiuni ale ţării. Miercuri, de exemplu, vor fi regiuni, ca depresiunile din estul Transilvaniei, unde mercurul nu va mai atinge nici măcar 0 grade în plină zi.
Alina Costache
26 nov. 2013, 18:47
PROGNOZA METEO: Ninge în aproape toată ţara, iar vremea este mai rece decât în mod obişnuit

Miercuri, meteorologii anunţă o vreme rece pentru sfârşitul lunii noiembrie. În sud-vestul şi sudul ţării vor persista norii şi va ninge pe arii mai extinse în Banat şi Oltenia, unde ninsorile vor fi mai consistente şi local în Muntenia, iar în Dobrogea sunt aşteptare precipitaţii slabe mixte. Cerul va fi înnorat şi în Moldova şi Transilvania dar în aceste zone numai izolat va fulgui. Vântul continuă să fie alert în estul şi în sud-estul teritoriului, iar temperaturile maxime se vor încadra între -2 grade în estul Transilvaniei şi 6 grade pe litoral.

Vremea rece îi pune la încercare mâine pe bucureşteni. Cerul va fi înnorat şi temporar va ninge slab, iar vântul va fi mai intens în prima parte a zilei, apoi va slabi în intensitate. În termometre peste zi nu se adună mai mult de 2…3 grade, dar sub acţiunea vântului locuitorii capitalei vor resimţi temperaturi cu mult mai scăzute. Presiunea atmosferică este în creştere de la 755 mm Hg.

În Transilvania, cel puţin în prima parte a zilei cerul va fi parţial acoperit de nori, în special în jumătatea de sud a regiunii unde este posibil să mai cadă câţiva fulgi de zăpadă. Vântul nu pune probleme, iar temperaturile rămân pe tot parcursul zilei la cote destul de modeste. Vor fi cel mult 0 grade în Miercure Ciuc, 3 grade în Sibiu şi Braşov şi 4 grade în Târgu-Mureş.

În partea de nord-vest a ţării, deşi se va arată soarele numai trecător va fi umbrit de nori, termometrele adună mai puţine grade decât ar fi normal pentru dată din calendar. Se vor înregistra maxime în jur de 3 grade în Satu-Mare, Oradea şi Cluj-Napoca şi 4 grade în Baia Mare şi Bistriţa.

În partea de vest a ţării s-a instalat iarnă, cel puţin în Banat unde va ninge aproape toată ziua, iar în sudul zonei cantităţile de zăpadă pot fi mai importante. Temperaturile nu trec de 2…3, valori cu aproximativ 5 grade mnai coborâte decât normalul perioadei.

Ninge viscolit astăzi în Oltenia, iar stratul de zăpadă nou depus va fi mai consistent. Până la amiază termometrele nu strâng mai mult de 0 grade în Craiova, 1 grad în Slatina, în timp ce în Târgu Jius is Râmnicu Vâlcea se vor înregistra aproximativ 3 grade, dar sub actiuna vântului locuitorii acestei zone vor resimţi temperaturi cu mult mai coborâte.

Continuă să ningă şi să bată vântul în jumătatea de vest a Munteniei, unde mercurul în termometre nu depăşeşte 1…2 grade, iar sub acţiunea vântului vor fi resimţite de fapt cam minus 8 grade, cu alte cuvinte o adevărată zi de iarnă.

În partea de sud-est a ţării vor fi ninsori slabe şi chiar lapoviţă şi ploaie în Dobrogea, dar şi în acesta parte a ţării vântul suflă cu putere, ceea ce face că stresul termic pentru organism să fie destul de ridicat. Termometrele vor arată la amiază 3 grade în Buzău şi Călăraşi, 4 grade în Brăila şi Tulcea şi 5 grade pe litoral, la Constanţa.

În partea de sud a Moldovei cerul rămâne înnorat şi ninge slab. Mai sus, spre nord se arată şi soarele, iar şansele de ninsoare sunt reduse. Vântul în schimb este destul de nervos în toată regiunea, iar termometrele vor indică valori modeste pentru dată din calendar. Nu vor fi mai mult de 0 grade în Suceava, 1 grad în Bacău şi 3 grade în Iaşi, Vaslui şi Galaţi.

Joi, vremea se va menţine mai rece decât ar fi normal la sfârşitul lunii noiembrie în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în regiunile vestice, nordice şi centrale, unde local, mai ales spre seară şi noaptea, va ninge slab. Vântul va prezenţa intensificări în zona de munte, mai ales a Carpaţilor Orientali, unde vor fi rafale de peste 55 km/h, precum şi, temporar, în sudul ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 în vest, nord-vest şi centru şi 9 grade în Subcarpaţii Moldovei.

Vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit la această dată, la Bucureşti, astfel încât temperatura maximă va fi de 4…5 grade. Cerul va fi variabil la parţial noros, iar vântul mai este puţin agitat.

Vineri, vremea va fi în continuare mai rece decât în mod obişnuit la această dată, în special dimineaţă. Cerul va avea înnorări în nordul, centrul şi vestul ţării, unde local vor fi precipitaţii mixte şi va fi parţial acoperit de nori în sud şi sud-est. La munte vor predomină ninsorile. Vântul se mai agită pe la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 grade în estul Transilvaniei şi 8 grade în est şi sud-est.

La Bucureşti, vremea se va menţine mai rece decât în mod obişnuit la această dată, mai ales dimineaţă. Cerul va fi variabil, iar vântul este destul de domol. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade.

Sâmbătă, vremea se va menţine rece. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare. În sudul şi sud-estul teritoriului local va fi ceaţă, posibil persistenţa. Vântul va suflă slab şi moderat, cu unele intensificări al munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 şi 8 grade, mai scăzute în zonele cu ceaţă persistenţa, mai ales în Lunca Dunării. Duminică se mai încălzeşte puţin în majoritatea zonelor. Vor fi condiţii pentru precipitaţii în general slabe în regiunile sudice. Cu precădere în cursul nopţilor şi al dimineţilor va fi ceaţă.

Spynews
Momente de groază în Satu Mare! A fost descoperită o bombă neexplodată într-o zonă foarte circulată | FOTO
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Bani pentru 2,5 milioane de români. Se plătesc 250 LEI în august. Ordin la Guvern
Playtech.ro
Loredana, apariție de INFARCT! Costumul de baie CRĂPAT i-a arătat toate formele
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Star Matinal. Cum se simte Mihai Leu, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate serioase. A ajuns la spital de trei ori în prima parte a anului
Spynews
Marina, femeia găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, a luptat pentru viață până în ultima secundă. Detalii tulburătoare despre crima din Brăila
Evz.ro
Taxe mai mari pentru români, de la anul. Cât de gravă e criza bugetară, de fapt
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mascații au intrat peste Bianca Drăgușanu! Vedeta, AUDIATĂ, la Poliție
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Lege pentru românii care locuiesc la CASĂ. Vor scăpa de obligație
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Guvernul adoptă un proiect de lege pentru implementarea Convenției anti-mită
MediaFlux
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'