BOBOTEAZA. Cu toate că o mică baie în apă rece pe timpul verii poate fi metoda perfectă pentru răcorit, ruşii ajung să facă acest lucru şi în timpul iernii, atunci când afară sunt temperaturi care nu depăşesc zero grade.
Citeşte şi Dorel de Rusia. A tras SPERIETURA vieţii sale, din cauza a trei muncitori inconştienţi VIDEO
Chiar dacă pare o practică periculoasă şi deloc plăcută, mii de oameni sunt fotografiaţi în fiecare an în timp ce se aruncă în apa rece ca gheaţa cu zâmbetul pe buze. Dacă mulţi recurg la acest gesturi din motive religioase, de Bobotează, există şi persoane care fac acest lucru doar de distracţie.
Citeşte şi Lucruri pe care doar în Rusia le poţi întâlni. Ai să rămâi MUT de UIMIRE – GALERIE FOTO
Boboteaza sau Botezul Domnului, sărbătoarea din 6 ianuarie cunoscută şi sub denumirile „Arătarea Domnului” sau „Epifania”, şi ziua Sfântului Ioan, din 7 ianuarie, marchează sfârşitul ciclului de sărbători dedicate Naşterii Mântuitorului Iisus Hristos.
În Răsărit, până în a doua jumătate a secolului al IV-lea, Naşterea Domnului era cinstită în aceeaşi zi cu Botezul, la 6 ianuarie, a explicat părintele Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei..
Boboteaza face parte din suita celor 12 sărbători creştine importante şi este menită să reamintească cele petrecute la apa Iordanului, înainte ca Iisus să păşească în viaţa publică, de aceea Biserica mai numeşte Boboteaza şi „Arătarea Domnului”, ” Dumnezeiasca Arătare” sau „Epifania”, această din urmă denumire provenind din limba greacă şi înseamnând „arătare”, „descoperire”, „revelare”.
Ziua este tratată cu aceeaşi evlavie de creştinii ortodocşi, cât şi de cei catolici.