Ultimele repetiţii pentru parada de 1 Decembrie din Capitală VIDEO

Parada de 1 Decembrie din Capitală se anunţă a fi una de proporţii, în ziua de vineri fiind efectuate ultimele repetiţii cu angajaţii Ministerului Apărării Naţionale.
Iulian Tudor
29 nov. 2013, 09:05
Ultimele repetiţii pentru parada de 1 Decembrie din Capitală VIDEO

Peste 2.000 de militari din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii şi Serviciul de Protecţie şi Pază vor participa, duminică, la parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Arcului de Triumf din Bucureşti.

Arcul de Triumf poate fi vizitat gratuit în weekend. Vezi şi alte evenimente organizate de Ziua Naţională

Pe sub Arcul de Triumf vor mai trece peste 200 de mijloace tehnice, iar 35 de aeronave vor survola piaţa. La Parada de 1 Decembrie vor participa circa 140 de militari din Franţa, Polonia, Turcia şi Statele Unite ale Americii.

„Românii sunt patrioţi şi chiar dacă am deranjat puţin traficul ne vor ierta. Sunt noutăţi în parada de 1 Decembrie, sunt trupe NATO, militari din toate categoriile de forţe. O să defilăm şi cu tehnica şi cu aviaţia. Va fi o paradă deosebită aşa cum le stă bine românilor să cinstească Marea Unire”, a declarat ministrul Apărării, Mircea Duşa.

Mircea Duşa şi premierul Victor Ponta au inspectat vineri repetiţiile finale pentru paradă.

Vineri, traficul rutier este restricţionat pe Şoseaua Kiseleff şi pe străzile din zona Arcului de Triumf din Capitală, până la ora 14.00. De asemenea, circulaţia este oprită pe axul central şi pe banda I de circulaţie de pe Şoseaua Kiseleff, între Piaţa Presei Libere şi Piaţa Arcul de Triumf, pentru desfăşurarea manifestărilor organizate cu ocazia Zilei Naţionale a României.

Citeşte şi Regele Mihai I, invitat la parada de 1 Decembrie

Traficul rutier este restricţionat în ziua de 1 Decembrie

Duminică, între orele 05.00-14.00, traficul rutier este închis pe axul central şi pe banda I de circulaţie de pe Şoseaua Kiseleff, între Piaţa Presei Libere şi Piaţa Arcul de Triumf, pentru desfăşurarea manifestărilor organizate cu ocazia Zilei Naţionale a României.

VEZI RUTELE OCOLITOARE AICI.

Va fi restricţionat traficul rutier pe Şoseaua Kiseleff – între Piaţa Presei Libere şi Piaţa Victoriei, pe strada Alexandru Constantinescu – între Piaţa Arcul de Triumf şi Bulevardul Mărăşti, pe Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu – între Piaţa Arcul de Triumf şi Bulevardul Mărăşti, pe Bulevardul Constantin Prezan – între Piaţa Arcul de Triumf şi Piaţa Charles de Gaulle, precum şi temporar pe strada Ion Mincu, între Bulevardul Aviatorilor şi Bulevardul Ion Mihalache.

În Piaţa Arcului de Triumf, începând de sâmbătă, ora 11.00, va fi restricţionat traficul rutier pe sensul dinspre Piaţa Presei Libere către Bulevardul Al. Constantinescu, pe două benzi de circulaţie şi pe Bulevardul Al. Constantinescu, între Piaţa Arcului de Triumf şi Bulevardul Mărăşti, benzile I şi II, pentru amplasarea tribunelor.

Citeşte şi RATB modifică circulaţia mijloacelor de transport de 1 Decembrie. VEZI TRASEELE afectate

Depuneri de coroane şi retrageri cu torţe

Tot în Bucureşti vor avea loc duminică, începând cu ora 8.00, ceremonii militare de depuneri de coroane şi jerbe de flori la Monumentul eroilor militari români căzuţi la datorie, amplasat în faţa Palatului Naţional al Copiilor din Parcul Tineretului, şi la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I.

Începând cu ora 18.00, militari din Regimentul 30 Gardă „Mihai Viteazul” se vor retrage cu torţe pe traseul Palatul Cercului Militar Naţional – Bulevardul Regina Elisabeta – Bulevardul Eroilor Sanitari – Şoseaua Cotroceni – Bulevardul Iuliu Maniu – Bulevardul Vasile Milea – Bulevardul Timişoara.

1 Decembrie, Ziua porţilor dechise la Guvern

În seara zilei de 1 Decembrie, când va fi organizată Retragerea cu Torţe, circulaţia rutieră va fi restricţionată, între orele 18.00 şi 22.00, pe banda I de circulaţie de pe traseul: Palatul Cercului Militar Naţional – Bulevardul Regina Elisabeta – Bulevardul M. Kogălniceanu – Piaţa Operei – Bulevardul Eroii Sanitari Bulevardul Gh. Marinescu – Palatul Cotroceni – Grădina Botanică – Şoseaua Cotroceni – Bulevardul Iuliu Maniu – Bulevardul G-ral Vasile Milea – Bulevardul Timişoara, sediul Regimentului 30 Gardă Mihai Viteazul.

Aproape 10.000 de poliţişti vor fi mobilizaţi, la 1 decembrie, pentru a asigura ordinea publică la evenimentele organizate cu ocazia Zilei Naţionale în Capitală şi în 34 de judeţe, la care se estimează că vor participa peste 150.000 de persoane, potrivit Poliţiei Române.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cine este patronul lanțului de patiserii Luca. Simigeriile au împânzit Bucureștiul și au ajuns chiar și în Polonia
Capital.ro
Ungaria e blocată. Viktor Orban a dat ordinul peste graniță. Este oficial
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
Lovitură pentru bărbaţii cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani. ARMATA DEVINE OBLIGATORIE!
Adevarul
Armata ucraineană a publicat înregistrări video cu operaţiunile din primele ore ale ofensivei în provincia Kursk VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Mulți români fac asta și riscă. Amenda e de 45.000 de lei
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Cauza morții regizorului Bogdan Budes. Ce s-ar fi întâmplat cu el, în timpul nopții. Detalii
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Serviciul militar se reintroduce din ianuarie 2025. Vor fi recrutați bărbații de peste 18 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Armata ucraineană distruge un pod cheie în regiunea Kursk, izolând orașul Glușkovo
MediaFlux
A ÎNCEPUT DISTRIBUIREA PENSIILOR MAJORATE! Vine POȘTAȘUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...