Băsescu ATACĂ trusturile de presă, de Ziua Naţională. Vezi ce le-a spus invitaţilor la Cotroceni

Românii să-şi asume libertatea de a gândi, este mesajul transmis de către preşedintele Traian Băsescu în cadrul recepţiei organizate la Palatul Cotroceni cu ocazia Zilei Naţionale. Şeful Staului a adăugat că spaţiul public este "inundat de idei şi teme ce ţin de agendele politice, dar şi de instrumente de acaparare a minţii şi spiritului oamenilor în interesul grupurilor de afaceri sau al unor trusturi de presă".
Romania TV
01 dec. 2013, 16:59
Băsescu ATACĂ trusturile de presă, de Ziua Naţională. Vezi ce le-a spus invitaţilor la Cotroceni

„Un element extrem de important pe care ar trebui să-l asumăm este libertatea de a gândi. Avem spaţiul public inundat de idei şi teme ce ţin de agendele politice, dar şi de instrumente de acaparare a minţii şi spiritului oamenilor în interesul grupurilor de afaceri sau al unor trusturi de presă. Libertatea de a gândi înseamnă educaţie, înseamnă să discernem ce este informaţie şi ce este propagandă, denaturare, minciună sau dezinformare. Şi nu putem să facem acest lucru dacă nu ne cultivăm spiritul critic, o abordare tradiţională a lui Titu Maiorescu şi a şcolii de la Junimea”, a spus Băsescu în discursul său susţinut la Palatul Cotroceni, cu prilejul recepţiei de Ziua Naţională.

Şeful statului a afirmat că românii pot răzbi în istorie, în ‘momente zbuciumate de criză şi schimbare’, numai cu solidaritate şi coeziune, cu ‘definirea interesului naţional, cu viziune şi planificarea atentă a proiectelor strategice, pe termen lung’.

„Nu putem să trecem prin furtuna schimbărilor lumii contemporane, dacă nu redescoperim o valoare ce asigură împreună dorinţa de libertate şi demnitate, mândria şi coeziunea, solidaritatea şi spiritul critic, această valoare se numeşte patriotism. Ţine de români, de sistemul de învăţământ, de familie, dar şi de modul responsabil în care tratăm actul guvernării şi acţiunea politică să reuşim să insuflăm din nou tuturor românilor patriotismul, iubirea de ţară, iubirea de aproape, de concetăţenii români, indiferent de originea etnică sau de locul în care trăiesc pe acest pământ”, a mai afirmat Băsescu.

El a ţinut să le ureze ‘La mulţi ani!’ tuturor românilor, inclusiv celor aflaţi dincolo de graniţele ţării.

„Celebrarea Zilei Naţionale îmi dă prilejul să adresez românilor din ţară, dar şi românilor de pretutindeni, celor care îşi construiesc cu greu şi migală viaţa, îşi susţin familiile şi îşi fac datoria la locurile lor de muncă, milioanelor de oameni obişnuiţi care fac viitorul acestei ţări, dar şi militarilor români aflaţi la datorie, felicitări şi urări de sănătate, de prosperitate cu ocazia sărbătorii noastre naţionale”, a declarat preşedintele.

Despre faptul că la 1 decembrie 1918 se înfăptuia România Mare prin revenirea Transilvaniei, Basarabiei şi Bucovinei la România, Băsescu spune că reprezintă ‘un moment astral al neamului românesc, pe care nu putem să-l uităm pentru că este punctul de referinţă în veacuri al reunirii tuturor românilor în acelaşi stat’.

„Generaţia actuală şi generaţiile viitoare sunt datoare să atingă idealurile de veac şi pe cele actuale ale poporului român. Acestea ţin de încheierea modernizării statului român, integrarea deplină în vatra de civilizaţie europeană, în spaţiul de securitate şi prosperitate euroatlantic, de care am aparţinut dintotdeauna şi de la care am fost deturnaţi mai bine de 50 de ani de o ideologie străină şi implantată aici, pe care unii încearcă să ne-o inoculeze şi în ziua de azi”, a mai afirmat preşedintele.

Spynews
Cum arată acum Daria, fosta iubită a lui Alex Bodi! Cu ea a înșelat-o pe Bianca Drăgușanu | FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce să nu-i faci câinelui pe timp de caniculă. Riști să-i provoci un șoc termic
Capital.ro
Limită la plata în numerar. Se pun restricții pentru acești români care plătesc cash
Playtech.ro
OOPS! Anna Lesko, cu părțile INTIME la vedere. Fosta lui Irinel Columbeanu a arătat TOT
DailyBusiness
CRESC SAU NU TAXELE? Toți românii trebuie să știe asta
Adevarul
Prețurile din SUA care l-au șocat pe un cunoscut vlogger român. „Ceva nu-i bine cu magazinul ăsta, mai ieftin ca în București” VIDEO
Spynews
Mama Cristinei Rotaru, atac dur la adresa lui Andrei Rotaru! Soacra concurentului de la Insula Iubirii l-a pus la punct: ”Nu cumva ești expirat?”
Spynews
Bianca Sârbu s-a tuns periuță! Motivul neașteptat al schimbării radicale | VIDEO
Evz.ro
Ambasadorul României în SUA, mișcare neașteptată. Ce cadou i-a făcut unui amic
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
Sorana Cîrstea este FURIOASĂ după câștigul lui David Popovici! Sportiva a decis să nu mai tacă și, dacă citești ce a spus
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
David Popovici, interviu de colecție după succesul de la Paris. Campionul olimpic le-a transmis un mesaj tinerilor din România: „Am făcut copilul din mine foarte fericit”
Capital.ro
Statul a luat banii românilor. Record istoric anunțat acum în România. Toată lumea plătește
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
Al cui e al doilea ADN găsit sub unghiile doctoriței Gavril! Dezvăluiri șocante despre cazul care a zguduit România
substantial.ro
Accidente grave implicând vehicule militare ruse duc la moartea mai multor civili
MediaFlux
RUSIA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu NATO! Avertismentul EXPERȚILOR MILITARI
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?