A şasea zi de proteste în România: 8.000 de persoane au scandat „Jos Băsescu” în 20 de judeţe VIDEO

Disperarea i-a scos din nou pe români în stradă. Peste 1.000 de oameni au protestat pentru a şasea zi consecutiv în Piaţa Universităţii şi în alte 20 de judeţe. Şi jandarmii au fost vigilenţi. I-au legitimat pe mulţi dintre cei care au venit în Piaţa Universităţii. Sute de oameni au fost obligaţi să dea datele personale, iar mulţi dintre ei au fost şi fotografiaţi. Proteste contra regimului Băsescu au avut loc şi la Londra.
Romania TV
18 ian. 2012, 12:37
A şasea zi de proteste în România: 8.000 de persoane au scandat

UPDATE 23:47 Cea de-a şasea zi de proteste din Piaţa Universităţii s-a terminat, pentru prima oară mai devreme decât ora limită până la care un miting, chiar şi neautorizat, este lăsat să se desfăşoare. Participanţii la protestul de miercuri au început să plece încă dinainte de ora 23.00, relatează Mediafax.

UPDATE 23:29 Protestatarii care au manifestat pe trotuarul din faţa Teatrului Naţional au părăsit zona, astfel că la ora transmiterii acestei ştiri singura zonă animată de protestatari era cea din faţa fântânii de la Facultatea de Arhitectură, unde se mai aflau aproximativ 300 de persoane, potrivit Mediafax.

UPDATE 22:50 Traian Igaş a mai declarat că este „regretabil că s-au întâmplat şi violenţe”. „Respect fiecare cetăţean care protestează într-un mod civilizat, dar nu sunt de acord cu acei huligani care provoacă panică”, a mai spus Igas, potrivit Ziare.com.

UPDATE 22:45 Ministrul de Interne, Traian Igaş, a fost în Piaţa Universităţii. El a declarat că „Legea trebuie respectată şi dacă au şi ei pretenţia (protestatarii n.r) de a fi respectaţi atunci trebuie să respecte şi ei legislaţia”.

UPDATE 22:18 Protestele s-au încheiat în ţară, doar în Piaţa Universităţii din Bucureşti oamenii continuă să mai scandeze, a declarat, miercuri seară, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), Marius Militaru. În Piaţa Universităţii mai sunt aproximativ 500 de persoane.

UPDATE 21:50 Protestele sunt în desfăşurare în 12 judeţe din ţară, în alte opt manifestaţiile s-au încheiat, potrivit situaţiei înregistrate până la ora 21.00, a declarat, miercuri seară, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI). Potrivit estimărilor MAI, în toată ţara au protestat, miercuri, aproximativ 8.000 de persoane, în Capitală fiind aproximativ 700 la ora 21.00.

UPDATE 21:33 Protestul de la Bistriţa, la care au participat circa 200 de persoane, s-a încheiat, miercuri seară, în cadrul acestuia fiind organizat un prohod simbolic al Guvernului, căruia manifestanţii i-au făcut un sicriu de carton, informează Mediafax.

UPDATE 21:20 Mitingul de la Arad s-a încheiat, miercuri seară, cu 40 de minute mai târziu decât aveau autorizaţie organizatorii, care s-au retras la ora 19.00, iar înainte de a pleca le-au transmis celor peste o mie de participanţi să facă mai departe ce le dictează conştiinţa, potrivit Mediafax.

UPDATE 21:06 Aproximativ 1.000 de persoane se află la această oră în piaţa Universităţii. Lozincile sunt cam aceleasi: Jos Băsescu! Jos Boc!. Au fost luate măsuri exceptionale de jandarmi. Toţi tinerii suspecţi sunt percheziţionaţi. Deocamdată nu s-a semnalat niciun fel de incident, transmite Cristian Zărescu.

UPDATE 20:58 Mediafax informează că un bărbat le-a strigat, miercuri seară, protestatarilor care mărşăluiesc pe străzile oraşului Sibiu, să meargă la muncă, jandarmii luându-l de lângă coloana de manifestanţi înainte ca aceştia să apuce să îl lovească şi ducându-l la sediu pentru cercetări.

UPDATE 20:45 Preşedintele PE, Martin Schulz, a declarat, miercuri, la Parlamentul European, că Guvernul României ar trebui să ia în serios revendicările protestatarilor care au ieşit în stradă în ultimele zile. El a mai arătat că oamenii din stradă nu sunt interesaţi de dezbaterile instituţionale, ci de viitorul copiilor lor, informează Agerpres.

UPDATE 20:40 Cele aproximativ 150 de persoane care protestează, miercuri seară, în faţa Prefecturii Constanţa au îngenunchiat şi au spus Tatăl nostru, relatează Mediafax. Musulmanii prezenţi la manifestare, care s-a desfăşurat fără incidente până în prezent, au spus şi ei apoi o rugăciune.

UPDATE 20:35 Mediafax informează că peste o mie de persoane au protestat, miercuri seară, în Piaţa Unirii din Focşani, oamenii venind cu vuvuzele, fluiere şi trompete şi aducând, ca şi în zilele precedente, mai multe sicrie şi coroane cu pozele preşedintelui Traian Băsescu şi premierului Emil Boc.

UPDATE 20:16 Un tânăr a fost arestat, însă alţi doi au fost eliberaţi de magistraţi ai Judecătoriei sectorului 3, cei trei fiind acuzaţi de furturi de telefoane din magazinul unei companii de telefonie mobilă din zona Piaţa Unirii, care a fost spart în timpul protestelor de duminică, conform Mediafax.

UPDATE 19:56 Aproximativ 500 de persoane, majoritatea studenţi şi membri ai galeriei echipei de fotbal Universitatea Craiova, protestează, miercuri seară, în centrul municipiului, manifestanţii susţinând că după încheierea acţiunii o parte dintre ei vor pleca spre Bucureşti, potrivit Mediafax.

UPDATE 19:42 3 protestatari au fost reţinuţi în Bucureşti pentru că aveau la ei cuţite, informează România TV.

UPDATE 19:37 Bărbatul din Piaţa Universităţii care a afişat bannerul cu mesajul „Legalizaţi marijuana” a fost dus la secţia de poliţie, potrivit Mediafax. Bărbatul se afla în zona Palatului Şuţu, iar în momentul în care a afişat bannerul mai mulţi oameni aflaţi în zonă s-au repezit spre el să îl ia la bătaie. Acesta a fost scos de forţele de ordine din mulţimea furioasă.

UPDATE 19:25 Un grup de 50 de tineri a fost oprit de către poliţie la ieşirea din pasajul Universităţii spre Facultatea de Geografie pentru control, transmite Cristian Zărescu.

UPDATE 19:10 Aproximativ 70 de persoane protestează, miercuri seară, în faţa sediului Prefecturii Prahova, scadând lozinci împotriva liderilor PDL Roberta Anastase şi Sever Voinescu, ambii deputaţi de Ploieşti, informează Mediafax. Unul dintre manifestanţi are o hârtie pe care scrie „Viermii s-au săturat”.

UPDATE 19:07 Peste 500 de persoane protestează, miercuri seară, în cea de-a şasea zi consecutiv, în Piaţa Mare din Sibiu, scandând lozinci împotriva Guvernului şi a preşedintelui Traian Băsescu, manifestanţii având un sicriu mic în care este aşezată o fotografie cu şeful statului, informează Mediafax.

UPDATE 19:02 Doi tineri au fost prinşi cu substanţe interzise la mitingul de la Universitate. Cei doi tineri se află în autospecială şi vor fi duşi la secţie. La controlul jandarmilor de la intrarea în piaţă au fost găsite asupra tinerilor două ţigări cu marijuana şi două plicuri cu etnobotanice, transmite Cristian Zărescu.

UPDATE 18:47 Deputatul PDL Ioan Botiş a fost bruscat, miercuri seară, în faţa sediului PDL din Bistriţa, de mai multe persoane care participau la un protest, parlamentarul ieşind să îi invite pe câţiva dintre ei la discuţii în sediul partidului, conform Mediafax.

UPDATE 18:43 Jandarmii din Piaţa Universităţii fac şi miercuri filtre şi control corporal preventiv în rândul protestatarilor. 150 de tineri au fost verificaţi de jandarmi,  iar câţiva nu au fost lăsaţi să participe la protest. Câţiva tineri cer legalizarea marijuanei, transmite Cristian Zărescu.

UPDATE 18:24 Putătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române a declarat într-o intervenţie telefonică la România TV că la ora 18:00, conform estimărilor jandarmeriei, se protestează în 20 de judeţe, 2.000 de persoane participă la nivel naţional la aceste manifestări, iar în Bucuresti 300 de oameni se află la Universitate. Până la această oră nu s-au înregistrat incidente şi protestele sunt paşnice.

UPDATE 18.12 Aproximativ 70 de persoane participă, miercuri, la Alba Iulia, la un miting de protest neautorizat, cerând demisia preşedintelui Traian Băsescu, a Guvernului condus de Emil Boc şi organizarea unor alegeri anticipate, oamenii pornind şi într-un marş, potrivit Mediafax.

UPDATE 18.09 Sute de oameni protestează la Cluj pentru a şasea zi consecutiv. Oamenii au ieşit cu pancarte şi scandează la adresa Guvernului, informează România TV. Ei îndeamnă la grevă generală.

UPDATE 18.05 În piaţa Universităţii din Capitală se află aproape 300 de protestatari, mult mai puţini decât zilele trecute.

UPDATE 18.00 Jandarmii fac şi miercuri controale în Piaţa Universităţii pentru a-i depista pe cei care au asupra lor obiecte interzise. Până la această oră nu s-au înregistrat incidente.

UPDATE 17.50 Peste 500 de persoane protestează în faţa Palatului Administrativ din Piaţa Revoluţiei, cerând alegeri anticipate, în Arad.

UPDATE 17:25 Preşedintele Uniunii Naţionale a Studenţilor din România (UNSR) Ioan Poenaru a declarat că aproximativ 1.000 de studenţi se vor alătura, miercuri seară, protestatarilor din Piaţa Universităţii, conform Agerpres.

UPDATE 17:09 Peste 1.500 de persoane participă miercuri după amiază la un miting la Slobozia, potrivit România TV.

UPDATE 16:57 Peste 100 de persoane participă, miercuri după-amiază, la un nou miting de protest care se desfăşoară în Piaţa Victoriei din Deva, având steaguri şi pancarte pe care scrie „Jos Băsescu” şi scandând „Hoţii” şi „Demisia”, potrivit Mediafax.

UPDATE 16:55 Un bătrân a fost lovit, miercuri după-amiază, de unul dintre liderii revoluţionarilor care protestează în Piaţa Victoriei din Timişoara, victima fiind scoasă din mulţime de către jandarmi, informează Mediafax.

Suporterii echipelor de fotbal şi-au anunţat prezenta la protestul din Capitală. Asociaţia Suporterilor Români a anunţat oficial că va participa la manifestaţiile de stradă din Capitală de joi, începând cu ora 18.00, în Piaţa Universităţii. Mai mult decât atât, ei au pregătit un manifest şi o listă de revendicări.

„Deşi în primele zile ale demonstraţiilor, membrii galeriilor bucureştene au fost supuşi unui tir neîntrerupt de acuze şi jigniri, elanul izvorât din năzuinţa spre un viitor mai bun a purtat, în fiecare seară, în mod independent, suporterii spre piaţa în care eroii Revoluţiei noastre s-au jertfit pentru dobândirea libertăţii”, transmit reprezentanţii Asociaţiei.

Marţi, în Bucureşti au protestat circa 1.000 de persoane, 427 dintre ele fiind legitimate, 11 conduse la secţiile de poliţie pentru identificare, patru sancţionate contravenţional, potrivit Jandarmeriei Române. Totodată, au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru şase persoane, 5 pentru port de armă albă, una pentru deţinere droguri mare risc.

Au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionale, respectiv trei avertismente scrise şi zece amenzi de 2.700 lei în Bucureşti, Buzău şi Cluj (3 tineri cu câte 200 de lei).

Florin Hulea, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, a declarat că la nivel naţional, marţi, au manifestat 9.700 de manifestanţi, măsurile de ordine publică fiind asigurate de peste 3.700 de jandarmi.

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Gara din România care a fost scoasă la licitație. S-a vândut pe o sumă ridicolă, spre disperarea navetiștilor
Capital.ro
S-a dat ordin LA GRANIȚA cu România. Au primit interzis chiar astăzi, 7 IULIE
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Pericol uriaș în parcurile de distracții de pe litoral! ANPC a luat imediat măsuri
Adevarul
Corina Cușa, profesoară: „A apărut un fenomen periculos în timpul vacanței mari: inactivitatea, ca formă de ocupare a timpului liber“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Marele regret al lui Cristi Borcea. Valentina Pelinel a spus tot
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?
Cancan.ro
Vali a murit la Costineşti, după ce şi-a presimţit sfârşitul: 'Să îmi reparaţi maşina şi...'
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Suma incredibilă pe care trebuie s-o scoți din buzunar pentru un șezlong pe litoralul românesc! Românii sunt revoltați: „Pentru cei care se plâng că sunt scumpe șezlongurile în Grecia”
Capital.ro
Decizie pentru cei care au aceste modele de TELEVIZOARE. Intră în vigoare chiar din luna AUGUST
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Recomandările salvamontiștilor pentru turiști în timpul furtunilor pe munte
MediaFlux
VINE CRIZA! Va fi mai RĂU CA ÎN 2008
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!