Chiriile s-au prăbuşit, culmea, în cele mai bune zone din Capitală. Vezi chiriile din cartierele muncitoreşti

În Capitală, proprietarii locuințelor din zonele bine cotate au lăsat cel mai mult din preț. Conform unei analize imobiliare.ro, în ultimul an tendința de scădere a chiriilor a fost mai vizibilă în zonele „bune” ale Capitalei, în vreme ce prețurile cerute pentru locuințele din cartierele „muncitorești” s-au menținut mai degrabă constante sau chiar au crescut, pe alocuri.
Iulian Tudor
03 dec. 2013, 10:44
Chiriile s-au prăbuşit, culmea, în cele mai bune zone din Capitală. Vezi chiriile din cartierele muncitoreşti

Analiza imobiliare.ro ia în calcul variația prețului mediu cerut pentru apartamentele cu una, două și trei camere în 18 cartiere bucureștene, între octombrie 2012-octombrie 2013.

Evoluţie chirii la garsoniere

În perioada menționată, cel mai mult s-au ieftinit garsonierele din cartierul 1 Mai; acestea au consemnat un declin de 7,1%, până la un preț mediu cerut de 260 de euro pe lună. Pe locul al doilea în top se situează zona Dorobanți-Floreasca, cu un minus de 6,3%, până la un nivel de 300 de euro pe lună. Berceni este singurul cartier din categoria celor „low-cost” unde prețurile au scăzut în ultimele 12 luni; aici a avut loc un declin de 4,3%, până la un preț de 220 de euro pe lună.

În cele mai multe dintre cartierele bucureștene, chiriile pentru garsoniere s-au menținut relativ constante în ultimul an, însă în unele zone au fost înregistrate și scumpiri. În mod interesant, cele mai semnificative majorări au avut loc în zonele cu cele mai mici prețuri. Cap de afiș este cartierul Militari, cu un avans de 8,3% al prețurilor pentru apartamentele monocamerale, până la o valoare de 249 de euro pe lună; acesta este urmat de zonele Drumul Taberei (un plus de 4,5%) și Titan (un plus de 4,3%).

Chiria la două camere

Pe segmentul locuințelor bicamerale, variațiile de preț au fost mai numeroase, majoritatea acestora fiind evoluții negative, conform datelor Imobiliare.ro. Pe primul loc în topul ieftinirilor se situează zonele 1 Mai și Moșilor, cu un declin de 12,5%, până la un preț mediu de 350 de euro pe lună. O scădere semnificativă, de 11,4%, a fost consemnată și în Colentina, unde chiria cerută pentru două camere a ajuns la 310 euro pe lună. La mică distanță, cu un declin de 11,1%, se situează zone mai bine cotate, precum Vitan Nou, Cotroceni și chiar Herăstrău-Nordului, unde pretențiile proprietarilor se situează în prezent la o medie de 370, 400 și, respectiv, 800 de euro pe lună.

În rândul cartierelor cu o traiectorie ascendentă a prețurilor în ultimele 12 luni, Crângași ocupă primul loc, cu un plus de 10%, până la 330 de euro pe lună. Pe locul al doilea se situează zona Dristor-Vitan Vechi, unde prețul mediu a crescut cu 6,1%, până la 350 de euro pe lună. În Kiseleff-Aviatorilor, pretențiile proprietarilor s-au majorat cu 3,7% în ultimul an, până la un nivel de 700 de euro pe lună.

Chirii constante la 3 camere

Și pe acest segment, prețurile s-au menținut în general constante în cele mai accesibile cartiere, scăderile fiind mai numeroase în zonele mai bine cotate ale Capitalei. Cea mai semnificativă reducere de preț, de 11,1%, a avut loc în zona 13 Septembrie-Panduri, unde chiria medie pentru un apartament cu trei camere a ajuns la 400 de euro pe lună. Următoarea clasată este zona Victoriei-Romană-Universitate, unde pretențiile proprietarilor s-au diminuat cu 10% în ultimul an, până la o medie de 450 de euro pe lună. Un declin important, de 7,1%, a avut loc și în zona cu cele mai mari prețuri la închirieri, respectiv Herăstrău-Nordului, unde prețul mediu se situează acum la 1.300 de euro pe lună.

La polul opus, cea mai mare creștere de preț a fost consemnată de apartamentele cu trei camere din Pantelimon, care se numără printre cele mai accesibile cartiere bucureștene; aici, prețurile au crescut cu 6,3% în ultimul an, până la o medie de 340 de euro pe lună. Pe următorul loc se clasează zona Vitan Nou, cu un avans de 5,6%, până la 475 de euro pe lună; aceasta este urmată de cartierul Crângași, cu un plus de 4,3%, până la 365 de euro pe lună.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Vacanța în Grecia a unor români s-a transformat într-un coșmar. Au ajuns la cazare, dar au descoperit că nu unde să doarmă
Capital.ro
Cutremur total în UE. Ungurii au ajuns stăpânii Europei. S-a pus blocadă pe bani
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Problema care ne va goli buzunarele. Situația devine critică
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Misterul morții lui Andrei Versace. Avocatul Adrian Cuculis a explicat principalele ipoteze: „Ar putea să fie și otrăvit”
Capital.ro
Decizie pentru cei care locuiesc în case sau blocuri vechi. Statul va plăti banii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Propaganda rusă își îndreaptă tirul către Kamala Harris pe fondul retragerii lui Biden
MediaFlux
VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR TOTAL după DEMISIA LUI BIDEN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!