Cererea de strămutarea a procesului în care Dan Diaconescu este acuzat de şantaj, respinsă

Încercarea lui Dan Diaconescu de a tergiversa procesul a eşuat, potrivit România TV. Magistraţii Curţii de Apel i-au respins cererea de a strămuta procesul. Patronul OTV Dan Diaconescu a solicitat strămutarea procesului în care este acuzat de şantaj la adresa fostului primar al comunei Zarand, Florin Moţ. Diaconescu reclama faptul că judecătorul nu îi admite probele în cadrul procesului.
Filip Stan
05 dec. 2013, 07:43
Cererea de strămutarea a procesului în care Dan Diaconescu este acuzat de şantaj, respinsă

Diaconescu va trebui să se prezinte la ultimul termen al dosarului şi să primească o primă sentinţă. Diaconescu este cercetat pentru că ar fi şantajat un primar din judeţul Arad. Omul de televiziune i-ar fi cerut 200.000 de euro pentru a nu difuza pe postul său de televiziune un material compromiţător pentru edil. Omul de televiziune ceruse strămutarea procesului pe motiv că magistraţii i-ar fi respins toate probele.

„Văzând că judecătorul care a judecat în mod serios dosarul a fost schimbat, iar noul judecător nu ne admite probele nici măcar pe cele cu înscrisuri, care nu ar fi prelungit durata dosarului, am devenit îngrijoraţi privind mersul justiţiei şi ne-am hotărât să cerem strămutarea”, a declarat Dan Diaconescu.

Acesta susţine că dosarul pe care i l-a instrumentat DNA este unul inconsistent, din moment ce unul dintre acuzatorii săi este mort, celălalt în închisoare, iar majoritatea martorilor şi-a schimbat declaraţiile.

În 21 octombrie 2010, patronul postului OTV, Dan Diaconescu, Doru Pârv şi Ghezea Mitruş au fost trimişi în judecată de către procurorii anticorupţie, pentru şantajarea primarului Ion Moţ, precum şi a omului de afaceri Paul Petru Ţârdea, informează Mediafax.

Procurorii DNA îl acuză pe Cristian Dan Diaconescu, asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL şi realizator de programe la postul de televiziune OTV, de două infracţiuni de şantaj.

Alături de Dan Diaconescu sunt judecaţi Dorel Petru Pârv, realizator de programe la OTV, administrator la SC Kundalini SRL, „recidivist postexecutoriu”, şi Ghezea Mitruş, jurnalist, fost realizator de programe la OTV, fost director general al publicaţiei „Atac la persoană”, ambii fiind acuzaţi de şantaj.

În rechizitoriul întocmit de procurorii DNA se arată că, în perioada mai-septembrie 2009, Dan Diaconescu l-ar fi ameninţat în mod repetat, atât în mod direct, în cadrul emisiunii „Dan Diaconescu Direct” din 21 iulie 2009, difuzată de postul de televiziune OTV, cât şi indirect, prin intermediul lui Doru Pârv, pe primarul unei comune din judeţul Arad, pentru a-l determina să le dea suma totală de 200.000 de euro.

„Ameninţarea a constat în dezvăluirea, la postul de televiziune OTV, a unor fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru primar, cum ar fi invocarea faptului că ar fi corupt, că ar fi săvârşit tranzacţii ilicite cu terenuri agricole aparţinând cetăţenilor comunei, păgubindu-i pe aceştia, că are o avere importantă obţinută ilicit şi că face trafic de influenţă pe lângă unii miniştri”, susţine DNA.

Primarul arădean, sub presiunea acestor ameninţări, i-ar fi dat lui Doru Pârv suma de 30.000 euro şi 42.000 lei, „scopul fiind ca banii să ajungă, în final, la Dan Diaconescu”.

De asemenea, în cursul lunii aprilie 2005, Dan Diaconescu l-ar fi ameninţat de mai multe ori, atât în mod direct, în cadrul emisiunii „Dan Diaconescu Direct” din seara zilei de 20 aprilie 2005, cât şi indirect, prin intermediul lui Ghezea Mitruş, realizatorul emisiunii „Semnal de alarmă” difuzată pe acelaşi post de televiziune, pe omul de afaceri Paul Petru Ţârdea, pentru a-l determina să-i dea suma totală de 100.000 euro, din care a primit efectiv 4.500 de euro.

Dan Diaconescu şi Doru Pârv au fost arestaţi preventiv în 23 iunie 2010. Dan Diaconescu a fost eliberat din arest în 25 iunie 2010, în urma unei decizii a Tribunalului Bucureşti, care a înlocuit măsura arestării preventive cu interdicţia de a părăsi ţara. Doru Pârv a fost eliberat din arest în 4 august 2010, Tribunalul Bucureşti admiţând atunci cererea de liberare provizorie sub control judiciar formulată de acesta. Instanţa a dispus în cazul lui Pârv interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Zodiile care devin bogate până la finalul lunii iulie. Au parte de măriri de salariu și câștiguri neașteptate
Capital.ro
Interzis la volan! Legea care se aplică în toată România. Vei fi reținut pentru 24 de ore
Playtech.ro
Wow! Cum arată Prințul George la 11 ani. E leit tatălui său, William
DailyBusiness
A nins ca în luna decembrie în unele stațiuni
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Filmul care s-a dovedit un eșec colosal. Investițiile au fost colosale
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ipoteză bulversantă lansată în cazul morții lui Andrei Pârvan A fost otrăvit Versace?! 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Noi TESTE pentru șoferii din România. Ce analize sunt obligați să facă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Kremlinul evocă retorica neprietenoasă a vicepreședintei SUA Kamala Harris
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!