Cea mai proastă scenă de sex din literatură în 2013

Scriitorul Manil Suri a fost recompensat, marţi seară, cu premiul pentru cea mai proastă scenă de sex din literatură pe 2013, pentru un pasaj din romanul "The City of Devi", în care descrie un act sexual utilizând expresii precum "supernove care explodează" şi "supereroi care zboară ca fulgerul".
Alina Costache
05 dec. 2013, 08:09
Cea mai proastă scenă de sex din literatură în 2013

Bad Sex in Fiction Award, aflat la a 21-a ediţie, este acordat de prestigioasa revistă britanică The Literary Review pentru cea mai bizară descriere a unui act sexual dintr-o operă literară, în intenţia de a-i descuraja pe ceilalţi scriitori să redacteze scene sexuale lipsite de gust. În general, premiul revine autorului care a inclus în opera sa, care poate fi excelentă, o scenă sexuală redundantă, de prisos, scrie Mediafax.

Deşi a fost creat pentru a amuza comunitatea literară, Bad Sex in Fiction nu este un premiu pe care scriitorii speră să îl câştige.

Manil Suri, în vârstă de 54 de ani, are dublă cetăţenie – americană şi indiană. Potrivit The Literary Review, juriul a decis câştigătorul din acest an după ce a citit finalul unei scene prelungite de sex, în romanul „The City of Devi”, în care erau implicate toate cele trei personaje principale din carte.

„Cu siguranţă supernovele au explodat în acel moment, undeva, într-o galaxie. Baraca a dispărut şi, odată cu ea, marea şi nisipul – doar trupul lui Karun, întrepătruns cu al meu, a rămas”, afirmă Manil Suri, care nu este doar scriitor, ci şi profesor de matematică la Universitatea Maryland.

„Am trecut ca fulgerul, ca nişte supereroi, pe lângă Soare şi sisteme solare, ne-am scufundat în bancuri de quarcuri şi nuclee atomice. Într-o celebrare a trecerii noastre pe lângă cea de-a patra stea, statisticienii din lumea întreagă jubilau”.

„The City of Devi” este cel de-al treilea roman scris de Manil Suri. Scriitorul a câştigat în trecut Barnes and Noble Discover Prize, a fost nominalizat pe lista scurtă de la PEN/ Faulkner Award şi pe lista lungă la Booker Prize.

Printre laureaţii ediţiilor precedente se numără Norman Mailer, Tom Wolve, Jonathan Littell şi Sebastian Faulks.

În 2012, premiul a fost câştigat de scriitoarea canadiană Nancy Huston, pentru romanul „Infrared”. În 2008, celebrul scriitor John Updike a primit premiul Bad Sex in Fiction pentru întreaga carieră.

Cea de-a 21-a gală de decernare a premiului Bad Sex in Fiction a avut loc la clubul In & Out din Londra.

Spynews
Cine ar fi noul suspect în cazul crimei din Brăila. Un bărbat recent eliberat din închisoare ar putea fi implicat
Bzi.ro
Ioana Tamaș, apariție incendiară, în costum de baie! Soția lui Gabi Tamaș, în vârstă de 36 de ani, a făcut senzație pe plaja din Bali
Fanatik.ro
O mare companie din România va concedia peste 160 de angajați. Și alte firme din acest oraș au anunțat măsuri similare
Capital.ro
Anul în care se schimbă banii. Țara care trece la EURO definitiv
Playtech.ro
Lili Sandu a arătat TOT. Imagini de senzație cu vedeta la 45 de ani. Arată FABULOS
DailyBusiness
TAROM suspendă zborurile către o destinație cunoscută. Motivele anulării
Adevarul
Cine este Alfred Bulai, cunoscutul analist politic aflat în centrul unui scandal sexual
Spynews
David Popovici a făcut din nou spectacol la Jocurile Olimpice. Proaspătul campion olimpic s-a calificat în finala probei „regina”
Spynews
Laura Cosoi, dezvăluiri de suflet după ce a devenit mamă pentru a patra oară. A adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă duminică noapte
Evz.ro
Noi intrigi în Familia Regală. Prințul Harry urmează să moștenească o sumă enormă de bani
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Familia Regală, lovită de o nouă tragedie! Prințul și-a dat ultima suflare pe un pat de spital
Playsport.ro
„Nu ne atingem de ale bărbaților, nu avem voie”. Românca măritată cu miliardarul Ferrari a dezvăluit ce N-O lasă niciodată să facă soțul ei cu 47 de ani mai mare
kanald.ro
CFR vine cu noi reguli pentru călători! Dacă suferi de o boală contagioasă, poți fi dat imediat jos din tren
Capital.ro
Ordin nou al UE din 1 august. România trebuie să aplice: „Toată lumea să verifice dacă se încadrează”
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
VIDEO Reacția halucinantă a tatălui adolescentului care a ucis un copil în Pantelimon. Ireal cum își apară fiul după tragedia provocată: „Dumneavoastră nu ați fost începător?”
substantial.ro
Proteste și violențe în Venezuela după realegerea lui Nicolas Maduro pentru al treilea mandat
MediaFlux
RĂSTURNARTE de SITUAȚIE privind ALEGERILE din SUA! Nimeni nu se aștepta la asta de la Kamala Harris
Shtiu.ro
Curiozități despre David Popovici, omul-anfibie. Ce înălțime și ce obiceiuri are sportivul?