Nicolăescu: Ar fi normal ca managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti să fie suspendat

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, susţine că ar fi normal ca managerul Spitalului Judeţen de Urgenţă (SJU) din Ploieşti să fie suspendat şi chiar a făcut un apel public în acest sens, precizând însă că decizia aparţine Consiliului Judeţean.
Iulian Tudor
05 dec. 2013, 09:14
Nicolăescu: Ar fi normal ca managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti să fie suspendat

Am făcut apel public pentru suspendarea managerului Spitalului Judeţen. Cred că este suficient. Nu am trimis niciun document în acest sens. Ar fi normal ca managerul să fie suspendat, dar decizia aparţine Consiliului Judeţean. Numai acesta poate lua o astfel de decizie„, a spus ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, potrivit Mediafax.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că este necesară evaluarea managererilor, precizând că banii trebuie cheltuiţi eficient. „Evaluarea managerilor se face la trei luni. Astfel, ar fi vorba de 31 decembrie, dar sigur va fi realizată până la sfârşitul lui ianuarie„, a adăugat ministrul Eugen Nicolăescu.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, Adrian Strâmbeanu, a cărui suspendare a fost anunţată marţi, de conducerea Consiliului Judeţean, după solicitarea făcută de secretarul de stat Read Arafat, este în continuare în funcţie, reprezentanţii Consiliului Judeţean spunând că în contractul acestuia nu există o prevedere privind suspendarea.

Contractul de management este încheiat între dumnealui (Adrian Strâmbeanu – n.r.) şi domnul Mircea Cosma, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, iar clauzele de încetare a contractului pot fi aplicate prin articolul 22, litera k, care prevede că încetarea contractului poate avea loc în cazul în care se constată abateri de la legislaţia în vigoare de către organele de control şi instituţiile abilitate în condiţiile legii„, a declarat miercuri, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Sebastian Danielescu.

El a precizat că nu există un raport final al comisiei de anchetă de la SJU Ploieşti care să fi fost înaintat CJ Prahova şi în baza căruia „să se procedeze la încetarea contractului”.

În ceea ce priveşte suspendarea din funcţie, Sebastian Danielescu a spus: „Nu găsesc în contract o prevedere de suspendare”.

Vicepreşedintele CJ Prahova a adăugat că suspendarea ar fi putut fi realizată în situaţia în care Strâmbeanu ar fi fost angajat, dar nu este cazul, întrucât are un contract de management.

Adrian Strâmbeanu deţine de şapte ani funcţia de manager al SJU Ploieşti în baza unui contract de management încheiat cu CJ Prahova. În cei şapte ani, el a participat de două ori la concursuri de proiecte de management organizate de CJ Prahova, de fiecare dată proiectul său fiind câştigător, în condiţiile în care a fost singurul care a participat. Ultimul contract de management între Adrian Strâmbeanu şi preşedintele CJ Prahova Mircea Cosma a fost încheiat în 14 decembrie 2010 şi expiră la 13 decembrie 2013.

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Te ia obligatoriu la război. Legea din România spune clar: Se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Nicu Ceaușescu. De ce nu-l accepta nomenclatura. Marea problemă
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Parcarea este interzisă. Locul în care șoferii nu au voie să parcheze. Accesul este interzis
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...