Nicolae Timofti se teme de Rusia. Se aşteaptă ca Moscova să încerce să destabilizeze R. Moldova

Nicolae Timofti i-a spus secretarului de Stat John Kerry că se aşteaptă ca Moscova să încerce să destabilizeze Republica Moldova, cu scopul de a o împiedica să semneze Acordul de Asociere cu UE, şi să influenţeze alegerile din 2014, relatează Europa Liberă în pagina electronică, citată de Mediafax.
Alina Costache
05 dec. 2013, 11:13
Nicolae Timofti se teme de Rusia. Se aşteaptă ca Moscova să încerce să destabilizeze R. Moldova

Federaţia Rusă sprijină în mod progresiv nu doar administraţia de la Tiraspol, ci şi alte forţe antioccidentale şi proruse de pe teritoriul Republicii Moldova„, i-a spus preşedintele moldovean, Nicolae Timofti, şefului diplomaţiei americane, John Kerry.

Ne putem aştepta pe termen scurt la provocări în regiunile transnistreană şi găgăuză, în sudul ţării, la încercări de destabilizare a situaţiei politice de la Chişinău„, a precizat şeful statului moldovean.

Timofti i-a mulţumit lui Kerry, miercuri, la Reşedinţa de Stat, pentru susţinerea acordată Republicii Moldova de către Statele Unite şi pentru sprijinul promis pe viitor.

Statele Unite vor oferi în continuare susţinere, inclusiv financiară, Republicii Moldova, a declarat miercuri secretarul de Stat american John Kerry, îndemnând Chişinăul să continue aplicarea reformelor şi să-şi onoreze angajamentele asumate în relaţia cu Uniunea Europeană. El a amintit că, până în prezent, Statele Unite au oferit asistenţă financiară Republicii Moldova în valoare de peste un miliard de dolari.

Secretarul american de Stat s-a întâlnit miercuri cu preşedintele Nicolae Timofti, cu premierul Iurie Leancă şi cu preşedintele Parlamentului, Igor Corman. La finalul vizitei de câteva ore, el a vizitat cramele de la Cricova, unde s-a întâlnit cu producători de vinuri.

Citeşte şi John Kerry, la Chişinău: Statele Unite sunt alături de Republica Moldova

Vizita lui John Kerry a avut loc în cadrul unui turneu de patru zile în Europa şi Orientul Mijlociu, în contextul în care Republica Moldova şi Georgia au parafat vineri, la Vilnius, acorduri de asociere cu Uniunea Europeană. Documentele urmează să fie semnate în septembrie 2014.

Şeful diplomaţiei americane este a doua persoană ca importanţă din Statele Unite care a vizitat Republica Moldova de la proclamarea independenţei. În martie 2011, Republica Moldova a fost vizitată de vicepreşedintele american, Joe Biden. De asemenea, ministrul moldovean de Externe, Natalia Gherman, a efectuat o vizită în Statele Unite la mijlocul lunii septembrie.

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Te ia obligatoriu la război. Legea din România spune clar: Se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Nicu Ceaușescu. De ce nu-l accepta nomenclatura. Marea problemă
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Parcarea este interzisă. Locul în care șoferii nu au voie să parcheze. Accesul este interzis
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...